Binnenkijken bij Makien - My Simply Special
22/01/2016

Binnenkijken bij Makien

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag laat Makien (26) haar huis zien. Makien is interieurontwerper, stylist en blogger en woont samen met Stephan en hun twee katten Sushi & Soja in Enschede.

Binnenkijken bij Makien

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen al drie jaar op de bovenverdieping van een duplexwoning uit de jaren zeventig in Enschede. Huurwoningen gaan in Enschede weg per loting en deze woning werd ons destijds aangeboden. Omdat we toen op stel en sprong onze antikraak-woning moesten verlaten zijn we dus direct ingegaan op dit huis! Het is zo’n 50m2 ‘groot’ en toen we voor de eerste keer gingen kijken leek het nog kleiner dan het daadwerkelijk was. Het was niet bepaald het huis waar ik wilde wonen (klein en donker), dus het eerste dat we hebben gedaan was alles wit schilderen! We kozen zelfs voor een witte laminaatvloer om het lichter en groter te laten lijken. We hebben de jaren zeventig uitbouwkasten gesloopt en pas later sommige muren voorzien van een behangetje en een kleurtje.

Binnenkijken bij Makien

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik weet niet echt een naam te plakken op mijn stijl. Ik mix en match verschillende stijlen en geef spullen graag een tweede leven. Mijn basis is altijd licht en in accenten vrolijk, kleurrijk en nét even anders dan normaal.

Binnenkijken bij Makien

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit alles om me heen! Instagram, Pinterest, Facebook, maar ook de woon- en vakbeurzen en woonbladen. En het liefst zou ik dan ook nog eens alle brocant-, kunst- of creatieve markten aflopen die er zijn!

Binnenkijken bij Makien

Wat is je favoriete plek in huis?

Heel gek, maar ik denk ons bed! Onze slaapkamer grenst aan de woonkamer en die deur staat altijd open dus vanuit ons bed kun je lekker alles overzien. Ondanks dat de televisie in de woonkamer staat, kijken mijn vriend en ik ook graag televisie in bed op de laptop. Lekker knus!

Binnenkijken bij Makien

Neutraal of kleurrijk?

Een neutrale basis met kleurrijke accenten.

Binnenkijken bij Makien

Echte planten of nepplanten?

Echte planten!

Binnenkijken bij Makien

Schoonmaken of opruimen?

Ik ben áltijd aan het opruimen! Ik kan absoluut niet nadenken met rommel om me heen.

Binnenkijken bij Makien

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik krijg echt een kick van de mooiste spullen kopen voor zo min mogelijk geld en de kringloop is dan ook echt één van mijn favoriete winkels. In winkels als Ikea, Xenos, Hema en Action kom ik ook graag, maar dan probeer ik toch net wat anders te doen met de spullen of iets anders uit te zoeken dan de grote massa doet.

Binnenkijken bij Makien

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik maak graag dingen zelf! Momenteel is onze vakkenkast mijn favoriet. Ik maakte 3 jaar geleden een driedimensionaal model van ons huis en ontwierp toen de vakkenkast die precies tussen de wanden zou passen. Mijn vriend maakte hem in het diepste geheim samen met mijn moeder en op een dag stond daar zomaar ineens die kast! ZÓ romantisch!

Binnenkijken bij Makien

Wat staat er nog op je wishlist?

The ‘Ball Body Vase’ van Pols Potten en een dienblad met hert of eekhoorn van Ibride.

Binnenkijken bij Makien

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een nieuwbouw schuurwoning, een oude boerderij of een jaren dertig woning met veel tuin eromheen. De inrichting is een combinatie van karakteristieke oude details met strak en modern design. Het is lekker groot, licht en uiteraard is er genoeg plek voor mijn verzamelingen hertjes, blikken, kitscherige potten, enz..

Binnenkijken bij Makien

Hebben jij en Stephan dezelfde smaak?

Eigenlijk niet. Ik houd wel van een beetje kitsch of een grapje hier en daar en mijn vriend vindt dat dan al gauw ‘kinderachtig’. Hij zou het liefst heel modern of bijna minimalistisch wonen.

Binnenkijken bij Makien

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Nee, ook niet! Ik ben interieurontwerper en stylist van beroep en vind dat mijn eigen interieur onderdeel is van mijn visitekaartje.  Ik zeg dan ook tegen mijn vriend dat hij zich met het interieur mag bemoeien op het moment dat ik me ga bezighouden met ICT. Gelukkig kan hij daarom lachen en hecht hij er niet zó veel waarde aan.

Binnenkijken bij Makien

Welk item van Stephan zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Zijn drie gigantische computerschermen! Ik vind televisie- of computerschermen foeilelijk en zou er het liefst niet één (zichtbaar) in huis willen.

Binnenkijken bij Makien

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Probeer je interieur eigenheid te geven door je persoonlijke eigendommen en je grote liefdes van objecten een podium te geven en durf die te laten zien of tentoon te stellen. Plaats ze bijvoorbeeld in kleine groepjes zodat alle aandacht juist daarnaartoe gaat.

Binnenkijken bij Makien

Dankjewel Makien voor het delen van je verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Makien, neem dan eens een kijkje op haar blog en heerlijke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Makien”

  January 22, 2016

  Wat prachtig, ik ben fan. Heerlijke kleurtjes  January 22, 2016

  Super leuk en Eigen  January 22, 2016

  Wat een heerlijk huis! Ik heb ook een huis met veel wit en kleurrijke accenten ik geniet ervan! Dit huis inspireert me om dat nog meer door te zetten  January 26, 2016

  Mooie foto’s van een prachtig kleurrijk interieur! Love it.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie