Binnenkijken bij Manon - My Simply Special
23/12/2016

Binnenkijken bij Manon

Ik vind het leuk om aan de slag te gaan met DIY-projecten en Manon heeft precies hetzelfde. Manon (25) werkt bij Groene Kruis Thuiszorg en slaapt een aantal dagen per week bij haar vriend Dennis en hond Balou in Limburg. Kijken jullie mee naar haar interieur?

Binnenkijken bij Manon

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Elke centimeter in het huisje hebben we wel aangeraakt. Het was een hele klus maar zijn nog steeds blij met het resultaat en omdat er veel moest gebeuren hebben we alles meteen naar onze eigen smaak kunnen aanpassen. Vooral de tuin hebben we helemaal leeggehaald en opnieuw ingericht, al hebben we wel oude spullen hergebruikt. Inmiddels wonen mijn vriend en ik er al bijna drie jaar helemaal happy met ons lieve hondje Balou.

Binnenkijken bij Manon

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Scandinavisch gecombineerd met grijs, zwart en vergrijsd groen. Materialen als beton, hout en stof maken het geheel stoer en zacht tegelijk. Ik vind het ook leuk om oude dingen nieuw leven in de blazen, zoals ons haardhouthok, dat ons oude tuinhuisje/pergola was. Met een nieuw dak, een nieuwe dakgoot en een likje verf ziet hij er weer uit als nieuw! Dus DIY is wel op ons lijf geschreven.

Binnenkijken bij Manon

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik ben al tijden enorm verslaafd aan Instagram. Mijn vriend en vriendinnen kijken nergens meer van op en zeggen al gelijk “oké, knip maar eerst een foto”. Hihi.
Verder lees ik ook graag de vtwonen en ik kijk graag de woonprogramma’s van vtwonen. Eigen Huis en Tuin kijk ik samen met mijn vriend om inspiratie op te doen.

Binnenkijken bij Manon

Wat is je favoriete plek in huis?

Naast de loungeplek onder de overkapping in de tuin is op dit moment mijn favoriete plek voor de open haard in de woonkamer, daar zit ik wel eens samen met ons hondje en een warm kopje thee.

Binnenkijken bij Manon

Neutraal of kleurrijk?

Dan toch liever neutraal, dit is tijdloos en ik geef liever door middel van accessoires kleur aan het interieur.

Binnenkijken bij Manon

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, al laat ik soms ook bloemen drogen om ze nog eens terug te laten komen. Vroeger als klein meisje plukte ik al bloemen, en ik heb ze dan ook graag in huis en in de tuin. Vooral in de zomer vind ik het leuk om een veldboeketje op tafel te hebben.

Binnenkijken bij Manon

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken, ik vind het fijn als het hele huis weer fris ruikt en je weer in een schoon bed kunt gaan slapen. Al ben ik de dag door ook regelmatig aan het opruimen en aan het schuiven met de accessoires.

Binnenkijken bij Manon

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Dat zijn Loods5, vtwonen, Conceptcomplotstore (in een dorpje bij ons in de buurt), Xenos, Ikea, Intratuin en Kwantum.

Binnenkijken bij Manon

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De betonnen lamp in de woonkamer, de kapstok in de hal en de achterwand en de nachtkastjes op onze slaapkamer.

Binnenkijken bij Manon

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik zou graag de badkamer aan willen pakken en dan met een mooi losstaand bad. Daarnaast blijf ik altijd een wishlist houden, zo zou ik graag nog een leuk bankje achter ons bed willen.
Volgend jaar gaan we een nieuwe keuken plaatsen en dat is met een kok als vriend ook wel een must!

Binnenkijken bij Manon

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een vrijstaande woning met een grote leefkeuken met zwart ijzeren openslaande deuren, een grote tuin met een zwembad, een grote tuintafel om samen met vrienden aan te eten tot laat in de avond. Een slaapkamer met daaraan een grote badkamer inclusief een losstaand bad met uitzicht op een weiland.

Binnenkijken bij Manon

Hebben jij en Dennis (ongeveer) dezelfde smaak?

Jazeker! Wel hebben we soms discussie over spullen als ze vooral mooi zijn en niet heel praktisch. Zelfs over de kleinste accessoires beslissen we samen. Oké, soms koop ik wel eens gewoon iets.

Binnenkijken bij Manon

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

We hebben alles samen uitgezocht in de woonwinkels of online. Maar de accessoires zijn toch meer mijn ding.

Binnenkijken bij Manon

Welk item van Dennis zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Voorheen wilde ik de skull boven de open haard graag weggooien, maar nu we sinds kort de muur Earl Grey hebben geschilderd vind ik hem erg stoer staan. Zeker omdat we op steeds meer plaatsen zwart hebben toegepast.

Binnenkijken bij Manon

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Houd de basis rustig zodat je kleur in de accessoires kunt laten terug komen. Onze ervaring is ook dat het handig is om eerst een tijdje in je huis te wonen en dan nieuwe spullen te gaan kopen. Zo weet je precies hoe je het wilt.

Dankjewel Manon voor het delen van je verhaal en leuke foto’s! Willen jullie meer zien van Manon, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Manon”

    December 23, 2016

    Wat leuk om Manon haar foto’s en verhaaltje hier terug te lezen. Vooral omdat ik haar persoonlijk ken natuurlijk. En omdat haar interieur inderdaad super mooi is.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie