Binnenkijken bij Margriet - My Simply Special
07/02/2020

Binnenkijken bij Margriet

Wij zijn aan het kijken naar een inbouwkast voor de woonkamer, dus toen ik het Instagram account van Margriet tegenkwam, bleef ik meteen hangen. Nu heeft ze niet alleen een prachtige kast, haar hele interieur is leuk en ik ben dus blij dat ze ons in deze post daar meer over vertelt. Margriet (40) is eigenaar van 4 webshops en woont samen met Elmar, Sverre (9 jr) en Kalle (7 jr) in Almere.

Binnenkijken bij Margriet

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

In september 2018 kregen we de sleutel van onze huidige woning. We waren al een tijdje op zoek naar een woon-/ werkwoning met voldoende ruimte om onze 4 webshops verder te kunnen laten groeien, toen deze woning op ons pad kwam. De bedrijfsruimte was geweldig en precies wat we zochten maar het huis was zeker geen liefde op het eerste gezicht. Het was er donker, er zijn overal schuine muren en rare hoeken en alles was heel, heel erg beige (mijn minst favoriete kleur). Maar… met onze woonwensen is er niet veel keus dus moest het ‘m toch worden.

Gelijk nadat we de sleutel kregen zijn we gaan klussen. Onder andere de vloeren zijn direct vernieuwd en de wanden kregen een kleurtje. Ook hebben we meteen een nieuwe badkamer laten plaatsen. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en lijkt het huis in bijna niets meer op de woning die wij kochten. Nou ja, alle schuine wanden en rare hoeken zijn nog steeds aanwezig.

Wat het grootste verschil heeft gemaakt, is dat wij de overkapping die het gehele achterraam beslaat, ontdaan hebben van spaanplaat en er een dak van plexiglas van hebben gemaakt. Direct veranderde onze woning van een donker hok naar een heerlijk lichte woning. Daarnaast hebben ook de wandkast die wij zelf om de haard heen bouwden en de nieuwe keuken de boel enorm getransformeerd.

Binnenkijken bij Margriet

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik denk dat mijn stijl een mix is tussen kleurrijk en Scandinavisch. De basis van onze woning is licht met veel wit en licht grijs. Daarbij hebben we een hoop houten accenten. Maar, dit is gecombineerd met een heleboel kleur waarbij groen- en blauwtinten de hoofdtoon voeren.

Binnenkijken bij Margriet

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voordat ik op Instagram zat en zeker voor onze verhuizing kon ik uren op Pinterest plaatjes kijken. Inmiddels heeft Instagram dit geheel overgenomen en kan ik mij helemaal verliezen in alle prachtige interieurs die bestaan.

Binnenkijken bij Margriet

Wat is je favoriete plek in huis?

Poeh! Ik weet het eerlijk niet. Misschien wel mijn plekje op de bank waar ik het hele huis op kan overzien (het enige plekje waar dit kan), of aan de keukentafel waar ik meestal zit te werken met zicht op onze keuken. Of zou het toch onze heerlijk dromige slaapkamer zijn?

Binnenkijken bij Margriet

Neutraal of kleurrijk?

Absoluut kleurrijk. Ik vind het heerlijk om te spelen met kleur en zo de ruimte een heel eigen sfeer te kunnen geven.

Binnenkijken bij Margriet

Echte planten of nepplanten?

Echte! Het heeft me wel een tijdje gekost om uit te zoeken met welke planten ik door een deur kan, maar inmiddels groeit onze plantenverzameling gestaag door en is er op vrijwel elke kamer wel wat groen te vinden.

Binnenkijken bij Margriet

Schoonmaken of opruimen?

Hahaha, dat is absoluut opruimen. Ik kan niet goed tegen veel rommel in huis dus ik doe vaak een rondje om weer even alles op zijn plek te leggen. Schoonmaken daarentegen, dat blijft vrij vaak net iets te lang liggen, oeps.

Binnenkijken bij Margriet

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn eerste favoriet is de kringloop. Ik denk dat ik vrijwel wekelijks wel een rondje doe om even rond te speuren. Soms heb ik geluk en vind ik de mooiste dingen, vaak niet (en dat is waarschijnlijk maar goed ook). Daarnaast zijn de Kwantum, Houtspul, Fonq en Flinders ook favoriet.

Binnenkijken bij Margriet

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is zonder twijfel onze grote, witte, inbouwkast in de woonkamer die wij zelf ontworpen en gebouwd hebben. Het is de perfecte verbinding tussen de zithoek en de woonkamer en een zeer geliefd object om te stylen.

Binnenkijken bij Margriet

Wat staat er nog op je wishlist?

Mijn plan is om dit jaar de wc beneden en de trap aan te pakken. Echt op mijn wishlist staat een andere vloer boven. Als besparing tijdens de verhuizing (als alles al duur genoeg is) hebben we daar de vloerbedekking vervangen door het laminaat dat beneden lag. Op dat moment was ik vooral opgelucht dat het niet meer beneden lag maar inmiddels stoor ik me er boven ook geregeld aan. Ach, je moet altijd wat te wensen hebben hè?

Binnenkijken bij Margriet

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ooit, later als ik groot ben, zou ik heel graag een mooi huisje hebben met uitzicht op het water en een zeilbootje voor de deur. Of het een heel modern huis of een oude boerderij die we zelf opknappen is maakt me niet uit, als ik maar grote ramen heb die op het water uit kijken. Tot dan ben ik ook heel gelukkig in onze huidige woning.

Binnenkijken bij Margriet

Hebben jij en Elmar (ongeveer) dezelfde smaak?

Over de grote dingen zijn we het gelukkig vaak meteen eens. Bij mijn smaak in accessoires of mijn kringloopvondsten trekt Elmar nog wel eens zijn wenkbrauwen op en soms worden er dingen geveto’d. Dat komt dan echt het huis niet in.

Binnenkijken bij Margriet

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De meubels hebben we samen uitgezocht. Wel is het zo dat ik meestal al helemaal voor me zie hoe ik dingen wil hebben waarbij Elmar juist eerst een tijd moet wennen voordat hij een verandering apprecieert. Gelukkig vindt hij het meeste wat ik bedenk uiteindelijk wel mooi.

Binnenkijken bij Margriet

Welk item van Elmar zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Hihi, dat is zijn verzameling van lego (steden) die nu verspreid over de woning staat. Ik ben al een tijd aan het bedenken hoe ik dat op een stijlvolle manier terug kan laten komen zodat we er allebei blij mee kunnen zijn.

Binnenkijken bij Margriet

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Houd de basis rustig. Op deze manier kun je gemakkelijk van look wisselen zonder dat je alles aan hoeft te pakken. Met een ander kleurtje op de muur of wat andere kleur accessoires is het gelijk een heel andere sfeer.

Binnenkijken bij Margriet

Dankjewel Margriet voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Margriet”

  February 7, 2020

  Wauwie zo een en leuk lichtrijk huis! Die blauwe muur en deur vind ik ook super knap. Ook de foto van de badkamer heb ik toegevoegd aan mijn “Dream home” Pinterest bord ;).


  Bo

  February 9, 2020

  creatief ontspannend en een huis wat match met de bewoners zelf superleuk  February 9, 2020

  Wat een prachtige accenten zeg en die blauwe tegels in de keuken vind ik ook echt geweldig!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie