Binnenkijken bij Marieke - My Simply Special
08/12/2017

Binnenkijken bij Marieke

Marieke (49) heeft een huis vol prachtige details. Ik blijf door de foto’s scrollen en elke keer zie ik weer andere dingen. Ik vind het dan ook erg leuk dat ze vandaag haar verhaal met ons deelt. Marieke is leerkracht op een basisschool en woont met Jacob en hun twee kinderen Martijn en Nina in Friesland.

Binnenkijken bij Marieke

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen alweer 15 jaar in onze, onder architectuur gebouwde, vrijstaande woning. Het is een strak, modern huis met veel ramen. En dat is wat me meteen ook aansprak toen ik de bouwtekeningen van het huis zag: het licht. Vanaf het moment dat de zon opkomt, tot hij weer ondergaat, het huis pakt alle ‘zonnetekeningen’ mee en dat is genieten!

Binnenkijken bij Marieke

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik zou mijn stijl willen omschrijven als stoer en eigen. Eigenlijk doe ik maar wat en heeft ons interieur van veel stijlen wel iets. Ik houd van zwart, wit, grijs en natuurlijke materialen als hout en staal.   

Binnenkijken bij Marieke

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram, Pinterest en de woonprogramma’s op tv. Maar ook restaurants en hotels zijn inspiratiebronnen voor mij. Ik kan erg genieten van mooie interieurs die kloppen.

Binnenkijken bij Marieke

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is de bank in de woonkamer. Een heerlijke plek om te zitten, vooral als de zon op de ramen staat. Lekker lezen in een boek of een fijne serie kijken op tv. En, de eettafel is zeker ook favoriet. Dé plek om lekker een kopje thee te drinken, te kletsen, samen te eten, te borrelen of om te werken.

Binnenkijken bij Marieke

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal. Voor mij betekenen neutrale kleuren rust, en dat is voor mij belangrijk in het interieur.

Binnenkijken bij Marieke

Echte planten of nepplanten?

Beide. Ik vind echte planten het allermooist, maar ben er gewoon niet erg goed mee. Ze overleven het helaas niet altijd. Planten die weinig verzorging nodig hebben als cactussen, air plants en vetplanten zijn daarom voor mij het meest geschikt Maar ik heb dus ook een paar nepplantjes, ik beken gewoon

Binnenkijken bij Marieke

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Het is fijn om in een opgeruimd huis thuis te komen. Natuurlijk is het weleens eventjes een bende, maar dat duurt nooit erg lang. Een opgeruimd huis geeft rust, heerlijk!

Binnenkijken bij Marieke

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ikea, Sissy-Boy, Karwei, Kwantum en Loods 5. Maar ook leuke kleine woonwinkels hier in de omgeving als Wander Wonen en No3.

Binnenkijken bij Marieke

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De tuintafel en bank van stalen buizen en steigerhout die Jacob afgelopen zomer heeft gemaakt. De drie lichtgrijze stoelen van Box maken het geheel af. Wij zijn er erg blij mee!

Binnenkijken bij Marieke

Wat staat er nog op je wishlist?

Bovenaan het wensenlijstje staan nieuwe eettafelstoelen. Die zijn echt aan vervanging toe. We kijken voortdurend om ons heen, maar hebben de ultieme stoel nog niet gevonden. Hij moet mooi qua vormgeving zijn, maar ook heerlijk zitten om lekker lang te kunnen tafelen. En…een stalen pui! Zo prachtig vind ik dat! Het zou goed passen in ons huis, dus hopelijk komt het er nog eens van…

Binnenkijken bij Marieke

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een prachtig grachtenpand met authentieke elementen wat we dan mooi strak inrichten. Dat zou ik geweldig vinden! Funda is wat dat betreft een favoriete site om me te kunnen vergapen aan panden.

Binnenkijken bij Marieke

Hebben jij en Jacob (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, gelukkig wel!

Binnenkijken bij Marieke

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Alles in overleg, maar de inrichting komt hoofdzakelijk van mijn hand.

Binnenkijken bij Marieke

Welk item van Jacob zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Geen enkel item.

Binnenkijken bij Marieke

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Maak je interieur eigen! Maak het persoonlijk, zodat je je fijn voelt in je huis. Leg er eigenheid in – het is jóuw thuis! En, houd rust en ruimte. Overdaad schaadt, dus ‘keep it simple’.

Binnenkijken bij Marieke

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s, Marieke! Willen jullie meer van Marieke zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Marieke”
  Christine

  December 8, 2017

  Wat een plaatje, dit interieur!! Prachtige balans tussen strak en organisch (groen).


  Marieke
  December 9th, 2017


  Dank je wel!  December 9, 2017

  Wat leuk Marieke!👌


  Marieke
  December 11th, 2017


  Dank je, Sandra!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie