Binnenkijken bij Marieke - My Simply Special
07/08/2015

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Marieke. Ze werkt als verpleegkundige en woont samen met haar man Bart en kinderen Eefje en Jasmijn net buiten het centrum van Nijmegen.

Binnenkijken bij Marieke

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Onze woning stamt uit eind jaren 20 en is een kleine arbeiders-tussenwoning met een aantal oude elementen Zo hebben we bijvoorbeeld paneeldeuren, een hoog plafond, ornamenten, een voorkamer en een tussenkamer. Het was op het eerste gezicht niet ons droomhuis, maar wel de droomlocatie; vlakbij ons werk, bossen, natuur, centrum en sport. Ondertussen is het met alle aanpassingen die wij hebben gedaan wel degelijk een heerlijk familiehuis geworden. Wij wonen hier nu ruim 11 jaar en hebben inmiddels een grote leefkeuken aangebouwd, houten vloeren gelegd, de schouw weer opgebouwd en houten kozijnen, dubbel glas, een nieuwe badkamer en afdakje boven de voordeur geplaatst. De tuin was een ravage en wij hebben het zelf naar ons eigen ontwerp gemaakt zoals het nu is. We hebben verschillende terrassen met zon en schaduw, een buitenkeuken en houtkachel. Zodra het kan is het voor ons heerlijk genieten van het buitenleven.

Binnenkijken bij Marieke

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Onze stijl is een mix van oud, hip en stoer. Verder kom je veel DIY’s tegen, zoals de trapleuning in de gang, de lamp in de keuken, de tuintafel, het tv-meubel en meer. 

Binnenkijken bij Marieke

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik van Pinterest, uit woonbladen en uit de woonwinkels waar ik graag kom.

Binnenkijken bij Marieke

Neutraal of kleurrijk?

Wat betreft kleuren hebben we gekozen voor een combinatie van de frisse kleur wit en de sobere kleuren grijs, zwart en naturel. In zowel de meubels als de accessoires zijn materialen als hout, beton, linnen, riet en glas terug te zien.

Binnenkijken bij Marieke

Echte planten of nepplanten?

Planten staan bij ons in de tuin, hooguit één vijgje binnen, maar dat is dan ook alles! Ik hou wel van bloemen, maar enkel een paar takken.

Binnenkijken bij Marieke

Schoonmaken of opruimen?

Ons huis is ruim en zowel beneden als boven is het altijd opgeruimd. Af en toe kom je wat kinderspullen tegen, maar ze kennen mij ondertussen wel. Ze weten dat ik van netjes, schoon en opgeruimd hou.

Binnenkijken bij Marieke

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn favoriete winkels zijn in de buurt: Its Loft, Meijer&Floor en Sissy-boy in Arnhem, Subba in Nijmegen en Loods 5 in Sliedrecht en Amersfoort. Maar ook van de H&M home in Amsterdam kan ik blij worden. Oh, en de Hema, daar kom ik ook graag.

Binnenkijken bij Marieke

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Zoals ik al vertelde is het tv-meubel zelfgemaakt en dat blijft mijn favoriet. Ik bedenk het en mijn man voert het uit.

Binnenkijken bij Marieke

Wat staat er nog op je wishlist?

Op mijn wishlist staat nog een betonnen aanrechtblad en een harmonicadeur van steigerhout tussen de keuken en de middenkamer.

Binnenkijken bij Marieke

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis zou een mix van van alles zijn. Ik zou toch gaan voor jaren dertig, hip en stoer, grote leefkamers, een fijne keuken en een grote tuin. Eigenlijk zoals het nu is, maar dan vrijstaand.

Binnenkijken bij Marieke

Hebben jij en Bart dezelfde smaak?

Mijn man vindt alles best en is erg blij met ons huis en de inrichting, hij zegt dit dan ook vaak.

Binnenkijken bij Marieke

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ik verander nog wel eens iets en heb nog regelmatig een nieuw idee en dan laat hij wel eens een zuchtje ontsnappen. Maar als ik iets doe wat niet door de beugel kan, dan remt hij mij wel af hoor.

Binnenkijken bij Marieke

Welk item van Bart zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Alle gekleurde spulletjes van mijn man die hij nog wel eens rond laat slingeren. Het liefst ruim ik het direct op of sterker nog, gooi ik het weg. Net als het blauwe zwembad dat in de zomer midden in de tuin staat.

Binnenkijken bij Marieke

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Mijn ultieme tip voor een mooi interieur zou zijn: Hou vast aan je eigen stijl en gevoel. Ga niet mee met trends. Doe wat je zelf mooi vindt en waar jij je lekker bij voelt. Ik koop ook wel eens een accessoire dat op dat moment hip is, maar zodra het overal te zien en te krijgen is ben ik niet meer zo enthousiast. En heb je accessoires, kluster ze en zet ze niet verspreid door de hele kamer.

Binnenkijken bij Marieke

Dankjewel Marieke voor je leuke verhaal en heerlijke foto’s! Willen jullie meer zien van Marieke, neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living7 reacties op “Binnenkijken bij Marieke”

  August 7, 2015

  Mooie inrichting, maar naar mijn smaak iets te weinig kleur! Ik houd ook van dat lichte maar ik zou zelf altijd een accentkleur toevoegen. Leuk dat jullie zoveel zelf hebben aangepast aan dit huis!  August 7, 2015

  Jeezus, wat prach-tig! Lijkt wel een magazine. Echt mijn stijl, vind het prachtig met al dat hout!  August 7, 2015

  Wauw ook alweer zo geweldig !  August 7, 2015

  Wat een prachtig huis!


  Binwonen IG

  August 8, 2015

  Wat een mooie binnenkijker! Lekker veel foto’s, leuke tekst erbij en dit is helemaal mijn stijl! Ik volg Marieke graag op IG. Heel leuk dus!  August 8, 2015

  Wat een prachtig interieur! Echt precies mijn stijl  August 11, 2015

  Mooi hoor alles in dezelfde stijl!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie