Binnenkijken bij Mariëlle - My Simply Special
17/03/2017

Binnenkijken bij Mariëlle

De laatste jaren ben ik wat beter geworden in het in leven houden van planten. En nu komen er dus ook regelmatig nieuwe planten het huis in. Wie ook steeds met nieuwe planten thuiskomt is Mariëlle. Mariëlle (31) is pedagogisch medewerker bij een babygroep en interieurblogger. Samen met haar twee katjes Sammy en Rosie woont ze in Noord-Holland en vandaag geeft ze ons een kijkje in haar huis!

Binnenkijken bij Mariëlle

Zou je iets kunnen vertellen over je woning? 

Ik woon in een huurhuis aan de haven. Een bijzondere plek, want het is echt aan het water en ik zie elke dag de bootjes voorbij varen. Zo leuk! Ik woon hier nu 2 jaar. Het is een eengezinswoning met drie slaapkamers, een voortuintje en een ruime achtertuin. Ik voel me een enorme bofkont met zo’n mooi, ruim huis helemaal voor mij alleen! Toen ik hier kwam wonen, hebben we flink geklust, want voordat ik erin kwam, stond dit huisje op de slooplijst en het was dan ook best wel verwaarloost. We hebben eerst alles gestript en vervolgens alles wit geverfd. Daar knapte het huis enorm van op. Verder heb ik een gipswand weggesloopt en daarachter bleken steenstrips te zitten. Die heb ik in de grondverf gezet en dat stond eigenlijk zo mooi dat ik het zo heb gelaten. Het lijkt nu op een oude, stenen muur en ik krijg er veel complimenten over. Ik ben er superblij mee! Verder heb ik de keuken zelf wit geverfd. Die was eerst cremékleurig en dat stond niet mooi bij de rest. De achtertuin is bestraat en eigenlijk ben ik nu ook nog volop aan het klussen! Momenteel ben ik bezig met het trapgat. Die krijgt een lambrisering van verf en er komt eindelijk (ná 2 jaar!) een echte lamp te hangen i.p.v. het peertje! Hihi, ik heb veel plannen, maar helaas nog steeds niet de loterij gewonnen! Dus alles moet in etappes. Hierna ga ik het kleinste slaapkamertje aanpakken. Die is nu nog leeg en daarna volgen nog de voortuin, de achtertuin, de bijkeuken, de badkamer en in de verre, verre toekomst zou ik toch eigenlijk ook nog wel heel graag de keuken willen aanpakken.

Binnenkijken bij Mariëlle

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Scandinavisch, industrieel en veel groen!

Binnenkijken bij Mariëlle

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voornamelijk van Instagram, Pinterest, vtwonen, woonwinkels, nieuwe collecties, maar ik krijg ook vaak inspiratie op onverwachte plekken. Soms loop ik bijvoorbeeld een heel tof koffietentje/winkeltje binnen en dan kan ik daar weer helemaal geïnspireerd raken door het interieur.

Binnenkijken bij Mariëlle

Wat is je favoriete plek in huis?

De woonkamer, want die is nu zo goed als af. Ik moet daar alleen nog nieuwe raambekleding ophangen. Verder voelt deze ruimte gewoon heel goed en het uitzicht vanaf de bank is een sprookje (uitzicht op de haven). Ik heb soms echt het idee dat ik in een schilderij woon als ik naar buiten kijk.

Binnenkijken bij Mariëlle

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal, haha. Ik houdt wel van kleur en ik kan het bij iemand anders ook echt heel mooi vinden, maar ik gedij zelf het beste bij zwart/wit en grijs. Ik vind het mooi en het straalt rust uit. Ik voel me er happy bij en het verveelt me niet.

Binnenkijken bij Mariëlle

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Ik ben dol op groen en ik lees overal hoe gezond het is om planten in huis te hebben. Dit houdt mijn ‘plantjesverslaving’ dan ook in stand! Er komen er steeds meer bij!

Binnenkijken bij Mariëlle

Schoonmaken of opruimen?

Haha, goede vraag! Ik houdt wel van opruimen eigenlijk! Elk half jaar ga ik door het hele huis heen en dan kijk ik wat ik nog echt gebruik en wat al een half jaar staat te verstoffen in de kast. Deze spullen gaan dan ook weg. Ik geef het aan familie/vrienden of ik breng het naar de kringloop voor een tweede leven. Ik probeer dit jaar ook echt bewust te minimaliseren door minder impulsief te kopen en mezelf alleen te omringen met spullen waar ik echt blij van word. Maar ja, ik blijf toch gevoelig voor leuke budgetkoopjes!

Binnenkijken bij Mariëlle

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Dat zijn er veel! Ik vind het erg leuk om producten te bekijken en nieuwe collecties in de gaten te houden! Alleen daar word ik al erg blij van! Dan hoef ik soms nog niets eens iets te kopen! Maar om er een paar te noemen: Misterdesign.nl, Wonenmetlef, vtwonen, H&M, Livv Lifestyle, maar ook winkels zoals Hema, Xenos, Action, Big Bazar, Kwantum en Zeeman houd ik goed in de gaten, want daar vind je leuke budgetkoopjes!

Binnenkijken bij Mariëlle

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik ben toch wel trots op al mijn schilderwerk! Ik heb bijna het hele huis onder mijn kwast gehad! En ik vind het ook leuk om dingen op te knappen. Zo heb ik laatst een kastje gevonden bij de kringloop. Die heb ik geschilderd en ik heb er leren greepjes op gezet. Nu is het een heel stoer kastje! Ik hoop dit soort DIY-projectjes in de toekomst vaker te doen!

Binnenkijken bij Mariëlle

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik wil heel graag een steigerhouten ombouw om mijn bed maken (met een beetje hulp) en ik zou graag een oude kledingkast op de kop tikken om op te knappen! Ik heb nu Ikea kastjes voor mijn kleding, maar dat was eigenlijk even een tijdelijke budgetoplossing. (Na al het klussen was mijn geld destijds even op.)

Binnenkijken bij Mariëlle

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een oude schuur/boerderij en die dan helemaal naar eigen ontwerp opknappen en inrichten! Uiteraard met oude stenen muren en een gigantische, zwarte, stalen, pui, haha. Dromen mag, toch? Oh, maar dan wil ik wel graag dit uitzicht meenemen! Dat zou ik echt ontzettend missen, als ik moest verhuizen..

Binnenkijken bij Mariëlle

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Blijf dicht bij jezelf. Er zijn altijd nieuwe trends op interieurgebied, maar het is echt het belangrijkste dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Dus doe vooral wat jij mooi vindt en waar jij je gelukkig bij voelt. Als je geen idee hebt wat je smaak is of hoe je je huis wilt inrichten, dan kan je een moodboard maken op bijvoorbeeld Pinterest. Zo’n moodboard kan je echt inzicht geven in wat je mooi vindt en of het bij elkaar past. Ikzelf maak altijd voor elke ruimte in huis die ik ga aanpakken, een moodboard. Soms zijn het maar een paar plaatjes, maar het geeft me een houvast bij het inrichten en stylen. Ik vind het zelf wel leuk om de trends in de gaten te houden, maar ik pik eruit wat ik mooi vind en ik geef daar mijn eigen draai aan. Zo blijft mijn interieur een weerspiegeling van wie ik ben en dat vind ik het belangrijkst.

Binnenkijken bij Mariëlle

Dankjewel Mariëlle voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s. Ik heb ervan genoten! Willen jullie meer zien van Mariëlle, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account en haar leuke blog.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Mariëlle”
    Lisan

    March 20, 2017

    Wat een bijzondere plant, die in de woonkamer! Nog nooit eerder gezien maar echt heel mooi.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie