Binnenkijken bij Mariëtte - My Simply Special
25/05/2018

Binnenkijken bij Mariette

Niet iedereen durft muren zwart te maken, maar Mariëtte draait haar hand er niet voor om. Combineer het met planten en wat kleur en je hebt een uniek en gezellig interieur. Mariëtte (34) is secretaresse bij een GGZ instelling en woont samen met haar twee dochters van 4 en 6 in Capelle aan den IJssel.

Binnenkijken bij Mariette

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen sinds twee jaar in dit appartementje. Veel te kiezen was er niet als je met een urgentieverklaring huizen moet gaan bekijken. Gelukkig kwam dit appartement vrij in de wijk waar ik zelf ben opgegroeid en waar m’n ouders ook nog wonen. Heel grote aanpassingen heb ik niet uitgevoerd, dat mag helaas niet in een huurhuis. Wel heb ik alles opnieuw geverfd en behangen. En soms ook alweer aangepast omdat ik niet helemaal tevreden was….

Binnenkijken bij Mariette

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn stijl is industrieel, stoer en urban jungle. Terwijl mijn slaapkamer ook wel weer richting hotelchic gaat. Ik hou van mixen en matchen en heb, denk ik, daarin volledig mijn eigen stijl.

Binnenkijken bij Mariette

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vaak zie ik dingen voorbij komen op Instagram of Pinterest. Als ik bewust naar iets op zoek ben, dan vind ik de meeste inspiratie op Pinterest. En als ik niet kan vinden wat ik wil dan probeer ik het gewoon uit.

Binnenkijken bij Mariette

Wat is je favoriete plek in huis?

Tja, dat hangt er nu een beetje om. Ik ben heel graag in onze woonkamer, maar in m’n slaapkamer ben ik ook erg graag!

Binnenkijken bij Mariette

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk bij een rustige basis. Bij mij is de basis vooral zwart. Dat valt volgens mij niet onder neutraal, haha! Maar daarbij heb ik veel groene planten en een bank waarvan ik de hoes kan wisselen. Ik heb een  donkergroene en gele variant en vaak wissel ik ook nog de kussens om. Valt of staat met waar ik dan op dat moment zin in heb!

Binnenkijken bij Mariette

Echte planten of nepplanten?

Daar is bij mij maar één antwoord op! Echte!

Binnenkijken bij Mariette

Schoonmaken of opruimen?

Uhm… liever beide niet, maar de eerste keuze is dan wel opruimen!

Binnenkijken bij Mariette

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik koop vaak dingen bij de Kwantum! En bepaalde basismeubelen bij de Ikea. Verder koop ik vaak ook accessoires bij de Xenos en de Action.

Binnenkijken bij Mariette

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is nog steeds m’n salontafel van twee pallets. Zo handig dat ik die kan verrijden.

Binnenkijken bij Mariette

Wat staat er nog op je wishlist?

M’n badkamer opnieuw doen. Ik heb hem een tijdje geleden geverfd maar er is iets niet helemaal goed gegaan dus moet er een heel stuk afgekrabt worden en opnieuw geverfd.

Binnenkijken bij Mariette

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Heb je even? In het kort samengevat is het een stoer huis met zwarte kozijnen. Binnen zwarte, stalen deuren en het liefst grote brede balken tegen het plafond. Misschien een vide, maar ik zal eerlijk zijn: ik zou nu al tevreden zijn met een leuke eengezinswoning met tuin!

Binnenkijken bij Mariette

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Volg je gevoel. Als jij denkt dat het leuk is qua kleur of qua vorm, doe het dan. En natuurlijk kun je dan wel eens een misser maken, maar ach, is dat zo erg? Zo leer je dingen combineren en durf je meer!

Binnenkijken bij Mariette

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Mariëtte! Willen jullie meer van Mariëtte zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Mariëtte”
    Narska

    May 25, 2018

    Leuk en gedurfd! Maar op en een gegeven moment ben jij er uit gekeken, denk ik, en wil je wel ruimte, schoonheid en witte tinten. Het gevoel dat iedereen zich niet benauwd en opgesloten voelt in je huis maar vrij.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie