Binnenkijken bij Marije - My Simply Special
17/04/2020

Binnenkijken bij Marije

Marije (32) woont samen met haar vriend Juriaan en poes Fonsi in Amsterdam. Door de aankoop van een nieuwe woning is ze geïnteresseerd geraakt in interieurstyling. Toen het huis af was, heeft ze daarom besloten om zich om te scholen. Op dit moment volgt ze de deeltijd opleiding aan de Artemis Academie tot interieur adviseur/stylist en is ze al begonnen met haar eigen bedrijfje. Kijken jullie mee naar haar leuke interieur?

Binnenkijken bij Marije

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik woonde samen met mijn vriend Juriaan in Amsterdam Oost in het appartement dat hij eerder had gekocht. Het begon een beetje te krap te worden met zijn tweetjes en dus besloten we eind 2015 op zoek te gaan naar iets nieuws. De huizenmarkt begon toen al een beetje oververhit te raken dus we wilden er niet te lang meer mee wachten. We hadden een aantal woningen bezocht maar die waren al erg prijzig. Toen kwam er een nieuwbouwproject op ons af waar we wel interesse in hadden. Er werden 40 woningen aangeboden, alleen was er eigenlijk maar 1 woning die we zouden willen hebben, omdat het een woning was met 2 slaapkamers en een tuin van 60m2. We besloten voor een single shot strategie te kiezen en ons in te schrijven op alleen dit huis. We hadden geen enkele verwachting dat wij de gelukkigen zouden zijn, maar dat gebeurde dus echt! In de eerste week van 2016 kregen we het verlossende telefoontje dat wij de woning mochten kopen.

In april 2016 startte de bouw en in juni 2017 kregen we de sleutel van het appartement. We mochten alles zelf bedenken en dat vonden we fantastisch! We hebben aan de hand van de tekening van de architect de badkamer laten vergroten en ook nog heel wat stopcontacten toegevoegd aan de eerste bouwtekening.

We zijn verliefd op deze woning omdat het in een rustige buurt van Amsterdam Oost is gelegen, 82 m2 bedraagt en 2 slaapkamers en een ruime woonkamer met keuken heeft. De tuin is gelegen op het zuidwesten en we hebben er een tiny house van 20 m2 laten plaatsen. Daardoor hebben we eigenlijk nog een derde slaapkamer gecreëerd in. In het huisje zit namelijk ook een klein badkamertje en een berging voor de tuinspullen.

Binnenkijken bij Marije

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Onze stijl is in de basis Scandinavisch georiënteerd maar met eclectische elementen en veel planten. We vinden veel verschillende stijlen mooi en willen dus niet perse gebonden zijn aan één stijl. De woning is wel vrij donker omdat het ligt op de begane grond van een appartementencomplex en we grote balkons van de buren boven onze ramen hebben. Ook zijn er hoge bomen in de binnentuin die wat daglicht wegnemen. De Scandinavische stijl paste daarom goed bij onze woning in verband met de rust en de vaak lichte tinten die er bij horen. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor een licht grijze vloer, veel licht houten meubelen en een witte keuken en daar kan je veel mee combineren.

Binnenkijken bij Marije

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal. Ik kijk natuurlijk veel op Instagram en Pinterest, maar ook als ik in het buitenland ben kom ik altijd wel weer op nieuwe ideeën, zoals mijn gele muur in de gang. Deze muur is eigenlijk een ode aan onze reizen in Zuid-Europa waar we dol op zijn. We verzamelden al een tijdje kleine schilderijtjes of ansichtkaarten vanuit plaatsen waar we naartoe reisden en de leukste hangen nu allemaal op deze muur. Daar word je erg vrolijk van als je door het huis heen loopt of binnenkomt. Je waant je meteen in mediterrane sferen.

Binnenkijken bij Marije

Wat is je favoriete plek in huis?

Die heb ik eigenlijk niet, want ik vind het overal erg fijn! Wel is de tweede slaapkamer een beetje omgedoopt tot mijn eigen plekje waar Juriaan niet komt. Hier heb ik een grote walk-in closet en 2/3 van de kamer is mijn kantoor en er staat een bankje waar ik soms wel eens een middagdutje op doe

Binnenkijken bij Marije

Neutraal of kleurrijk?

Ik ben van nature een kleurrijk persoon dus ik heb een aantal wanden een lekker fel kleurtje gegeven. Maar ik vul het dan aan met meubels of accessoires die wat neutraler van kleur zijn.

Binnenkijken bij Marije

Echte planten of nepplanten?

Zoveel mogelijk echte planten, maar ik heb een paar hoekjes in huis waar het te donker is en echte planten niet overleven. Hier willen alleen de Sanseveria en de Zamioculcas groeien, maar ik houd wel van diversiteit binnen mijn urban jungle, dus daarom heb ik een paar nepplanten toegevoegd.

Binnenkijken bij Marije

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Ik heb echt een opruimtic. Als het huis niet netjes is, kan ik me niet ontspannen. Helaas is Juriaan minder van het opruimen, dus daar hebben we wel eens mot over. Ik leg nu ook vaak zijn spullen weg, maar dan is hij soms gefrustreerd omdat hij ze niet meer kan vinden, haha! Voor de schoonmaak hebben we eerlijk gezegd een huishoudelijke hulp. Deze dame heeft wel een beetje onze relatie gered, haha!

Binnenkijken bij Marije

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Voor grote meubelen ga ik wel graag voor kwaliteit en dan mag het wat meer kosten. Zo hebben we meubelen van Studio Henk, Zuiver, Hay design en Made, maar de kledingkasten zijn bijvoorbeeld van Ikea. Voor accessoires ga ik ook graag naar de kringloop of meer low budget zaken als Xenos en Kwantum. Die hebben toch altijd weer verassende dingen, vind ik!

Binnenkijken bij Marije

Favoriete zelfgemaakte items in huis?

Een aantal meubelen hebben van mij een make-over gekregen, zoals mijn tv meubel. Recentelijk heb ik een oud kringloopkastje opgeknapt. Ik heb er nieuwe pootjes onder gezet, het een blauw kleurtje gegeven, de lijstwerken er uitgezaagd en het rieten vlechtwerk er achter bevestigd. Ik ben best trots op het eindresultaat van dit leuke kastje! Ook heb ik de tegeltjeswand boven mijn piano zelf getegeld. Dit is een echte eye-catcher geworden en een verlengde van de keukenbar.

Binnenkijken bij Marije

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik wil te zijner tijd nog wel een nieuwe bank in de woonkamer en misschien nog een nieuwe open kast. Daarnaast staat de Samsung Frame al heel lang boven aan de wishlist. Die zwarte TV is natuurlijk niet echt mooi. Maar ik geef mijn vriend er wel gelijk in, dat zolang deze het nog doet het ook zonde is om weer een nieuwe te kopen.

Binnenkijken bij Marije

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Wonen in een nieuwbouwwoning is super fijn want alles is lekker nieuw en recht, maar mijn liefde gaat toch uit naar een oud huisje waarin je nog oude elementen zoals glas in lood kan terugvinden. Ik denk dat we Amsterdam nog wel eens gaan verlaten, alhoewel ik dat wel erg jammer zou vinden. Maar ik zou wel een groter huisje willen met een verdieping erop en op zolder zou ik dan een heel groot atelier willen hebben. Ik hoop dat we zoiets ooit in bijvoorbeeld Haarlem kunnen vinden, want we zouden het ook wel erg leuk vinden om dichter bij het strand te gaan wonen. Of we winnen de jackpot en kopen gewoon een grachtenpand in Amsterdam. Dat is toch eigenlijk mijn echte droomwoning.

Binnenkijken bij Marije

Hebben jij en Juriaan (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, gelukkig wel! We vinden altijd meteen dezelfde dingen mooi. Wat Juriaan alleen minder leuk vind, is dat ik wel vaak veranderdrang heb. Hij is meer van: het is nu toch goed zo?

Binnenkijken bij Marije

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, de basis hebben we samen bepaald, de styling heb ik gedaan. Ik ben wel meer van de DIY projectjes zoals het tv-meubel, het kringloopkastje en de tegelwand. Juriaan doet daarentegen de inrichting van de planten en bloemen in onze tuin.

Binnenkijken bij Marije

Welk item van Juriaan zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Juriaan had in ons vorige huis een groot sound systeem met 2 hele grote boxen naast de televisie. Ik zei dat deze er in ons nieuwe huis niet in kwamen. Als compromis staan ze nu in het tuinhuis. Hier hebben wij ook een beamer opgehangen waar we filmpjes kunnen kijken en met goed geluid. Maar omdat de boxen van de buitenkant zwart waren en een groot contrast vormden met de natuurtinten in de rest van het tuinhuis, heb ik Juriaan zover gekregen dat ik ze mocht beplakken met stickerfolie. Ik heb hiervoor een linnen print uitgekozen en daarna de boxen netjes beplakt. Het resultaat mag er zeker zijn! Het lijken nu echt van die retro boxen en Juriaan vindt ze eigenlijk stiekem ook wel erg mooi zo!

Binnenkijken bij Marije

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Een interieur moet niet alleen passen bij wie je bent, maar ook bij het karakter van je huis. Zo houden wij dus echt van oude elementen maar kiezen in onze nieuwbouwwoning meer voor modern omdat het beter past bij het karakter van het huis. En experimenteer! Durf te doen, zeker als het gaat om kleur. Veel mensen zijn bang om kleur op de muur aan te brengen, maar bedenk maar zo dat dit er binnen een paar uur weer af kan, dus doe het!

Binnenkijken bij Marije

Dankjewel Marije voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar site en leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Marije”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie