Binnenkijken bij Mariska - My Simply Special
03/05/2019

Binnenkijken bij Mariska

Mariska (31) werkt als freelance tekstschrijver en is in haar vrije tijd regelmatig creatief bezig met allerlei DIY’s voor in huis. Erg leuk om te zien! Samen met John woont ze in Assen en vandaag vertelt ze ons alles over haar interieur.

Binnenkijken bij Mariska

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij zijn hier vorig jaar maart komen wonen. Voorheen woonden we in een appartement in Groningen, met slechts één slaapkamer (vide) en dat begon wel wat krap te worden na 3 jaar. Zeker als thuiswerker is het fijn om een plekje te hebben waar je ongestoord kunt werken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere woning. Dit huis is lekker in de buurt van John’s werk en ook dichtbij het centrum van de stad. Omdat we huren hebben we geen grote aanpassingen gedaan. Maar alles was net verbouwd en nieuw omdat het voorheen een kantoor was, dus dat was ook niet nodig. Ik vond het heerlijk dat er nog niks was. Geen vloer van een andere bewoner (die je dan maar overneemt omdat hij nog goed is) of boorgaten die je moet zien te verdoezelen. Dus alles werd daardoor mogelijk. We hebben gekozen voor camouflage green van Flexa omdat ik groen heel mooi vind en daar steeds weer op uit kom. Ik vind het heel goed passen bij het hout van de keuken en de lichtgrijze vloer.

Binnenkijken bij Mariska

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik denk dat het interieur niet echt een stijl is. Er zijn wat industriële en Scandinavische meubels, maar ook bohemian accessoires en zelfs een tikkeltje vintage. Ik vind het leuk om dit met elkaar te mixen. En ik denk dat het goed werkt omdat niks echt heel uitgesproken is. Dus geen robuuste houten werkbank met een bohemian peacockchair om maar iets te noemen. Ik hou overigens heel erg van natuurlijke kleuren en materialen. Zo lijkt ons behang wel wat weg te hebben van linnen en combineer ik onze stoere metalen salontafel met een zacht hoogpolig kleed. Juist de verschillende texturen zorgen er naar mijn idee voor dat het ondanks het minimale kleurgebruik niet saai is om naar te kijken.

Binnenkijken bij Mariska

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik denk dat Instagram wel op nummer 1 staat, gevolgd door Pinterest en woonbladen en -programma’s. Ook mag ik graag rondstruinen bij de kringloop en op rommelmarkten, dus wat ik daar vind zorgt ook voor nieuwe ideeën.

Binnenkijken bij Mariska

Wat is je favoriete plek in huis?

Ons vorige huis was een oude school met een plafond van bijna 5 meter hoog. Ondanks dat het er heel tof uitzag, voelde me ik er nooit echt behaaglijk (dat de ramen ook net zo hoog waren en slechts uit enkel glas bestonden hielp niet mee, brrr!). Mijn favoriete plekje is nu het hoekje op de bank, om lekker onder een dekentje weg te kruipen!

Binnenkijken bij Mariska

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal. Wel met groen erbij, anders is het te sober voor mij. Ik vind aardetinten heel mooi combineren met zwart, dat contrast spreekt me erg aan.

Binnenkijken bij Mariska

Echte planten of nepplanten?

Beide. Ik denk altijd; mooi nep is beter dan halfdood! Soms heb je hoekjes waar planten het gewoon niet zo goed doen, daar kies ik wel voor nepplanten. Zo heb ik een nep tillandsia die je niet van echt zou kunnen onderscheiden. Ik denk dat wanneer de bladeren niet zo glimmen en je er een andere pot omheen doet nep prima kan. Dat neemt niet weg dat ik echte planten absoluut mooier vind!

Binnenkijken bij Mariska

Schoonmaken of opruimen?

Beide toch? Nou ja, als ik haast heb dan kies ik voor opruimen. Toch vind ik het een fijn gevoel om een keer in de week alles even lekker schoon te maken. En om, als ik daarmee klaar ben, een bosje bloemen te kopen!

Binnenkijken bij Mariska

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik denk dat Ikea, H&M Home, Kwantum en Søstrene Grene wel favoriet zijn. Maar merken zoals HKliving, By Boo en Be pure home vind ik ook erg mooi.

Binnenkijken bij Mariska

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Mijn macramélamp in de woonkamer. Ik vind het zo’n mooi effect geven op de muur als hij aanstaat.

Binnenkijken bij Mariska

Wat staat er nog op je wishlist?

Een ronde eettafel lijkt me heel gezellig en ik wil heel graag een nieuwe bank. Iets verfijnder dan dit model en van leer of velvet.

Binnenkijken bij Mariska

Hebben jij en John (ongeveer) dezelfde smaak?

We hebben redelijk dezelfde smaak, al houdt John erg van industriëel en vind ik het snel iets te robuust. Qua kleurgebruik heeft John meer lef, van hem had er best oranje of geel gebruikt mogen worden.

Binnenkijken bij Mariska

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ik ben degene die op zoek gaat en ideeën aandraagt. Als John iets wil, of juist niet dan geeft hij dat wel aan. Vaak vind hij mijn plannen wel prima (gelukkig). Al snapt hij niet waarom er nou een nieuwe tafel moet komen. Want deze is immers nog ‘goed’ volgens hem.

Binnenkijken bij Mariska

Welk item van John zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Toen we net samen waren had John een verzameling zwaarden, met de nadruk op had!

Binnenkijken bij Mariska

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Waarschijnlijk is dit behoorlijk cliché maar dan zeg ik of een jaren 30 huis met originele details of een oude woonboerderij. Toch vind ik dat een normaal huis ook heel tof is, want ik denk dat je met een beetje creativiteit overal wel wat van kunt maken.

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Mariska! Willen jullie meer van Mariska zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en blog!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Mariska”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie