Binnenkijken bij Marit - My Simply Special
19/04/2019

Binnenkijken bij Marit

Het interieur van Marit viel me in de eerste instantie op door de felgele kast, maar als je wat verder kijkt, zie je dat haar hele huis superleuk is ingericht. Marit (24) is persoonlijk begeleider binnen de verslavingszorg/psychiatrie. Samen met Niels (en hond Lars, kat Jip en konijn Witje) woont ze in een dijkhuis in Hardinxveld- Giessendam. 

Binnenkijken bij Marit

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We zijn 2,5 jaar geleden samen in Hardinxveld gestart met het huren van een huisje. Na 1,5 jaar, op een gewone zaterdag toen ik op een trappetje de ramen stond te zemen, kwamen onze voormalige buren vragen of we interesse hadden om hun huisje te kopen. We liepen direct mee om het huis van binnen te bekijken. Toen we terugliepen naar ons huurhuis zeiden we tegen elkaar “dit gaan we doen hè”. Daar zitten we dan een jaar later, verhuisd naar een deur verderop in een dijkhuis dat nog schever is dan ons vorige huis. Gelukkig heb ik een handige man, want doordat ons huis zo scheef is, moesten veel dingen op maat gemaakt worden. Wanneer Niels niet zo handig was geweest hadden we dit huis waarschijnlijk nooit gekocht.

Op de badkamer en 1 klein kamertje op zolder na hebben we alles veranderd en hebben we binnen alles opnieuw geverfd. De wc ging eruit en werd opnieuw gestuct en betegeld. De keuken was verder nog prima op de deurtjes na, dus Niels maakte nieuwe frontjes en betegelde de vloer opnieuw terwijl ik de wandtegels wit verfde. Verder hebben we boven overal nieuwe vloeren gelegd en is beneden de houten vloer opnieuw behandeld. De trappen werden kaal gebrand en ook groen geverfd. En dat allemaal in de warme zomerweken! Regelmatig sausden we samen een muurtje omdat het eigenlijk te warm was en de verf te snel opdroogde. Tijdens het klussen stonden we vaak met onze benen in het zwembad van onze buren om af te koelen.   

Binnenkijken bij Marit

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Stoer, kleurrijk en industrieel. Ik hou van kleur en moet me inhouden om niet op elke muur een andere kleur te smeren. Ons huis is niet zo heel groot dus ik ben gegaan voor wat minder kleur om ervoor te zorgen dat het niet te benauwend zou worden. Verder houden we van hout en dat is vooral beneden terug te zien.

Binnenkijken bij Marit

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Nu voornamelijk van Instagram en Pinterest. Voor we startten met klussen heb ik op Pinterest voor elke ruimte een apart bord aangemaakt. Hierop zette ik een aantal foto’s om een sfeerimpressie vast te leggen. Ook verzamelde ik daar de kleuren die we wilde gaan gebruiken zodat we in de bouwmarkt niet meer eindeloos staaltjes hoefden te bekijken.

Binnenkijken bij Marit

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is zonder twijfel bij de houtkachel, zeker als het koud is. Ik vind het heerlijk om voor de kachel te zitten en met m’n man of vriendinnen eindeloos te kletsen. In de zomer vind ik het fijn om buiten, achterin onze tuin een fikkie te stoken.  

Binnenkijken bij Marit

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk.

Binnenkijken bij Marit

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Al hoewel ik moet toegeven dat ik soms beneden wel nepplanten zou willen. Onze kitten vindt onze planten erg interessant, er belanden dus regelmatig potten op de grond.

Binnenkijken bij Marit

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Een huis ziet er al sneller schoon uit wanneer het opgeruimd is.

Binnenkijken bij Marit

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ons interieur is een bij elkaar geraapt zooitje. Veel komt van Loods5. Onze eet- en salontafel zijn gemaakt door de Betoverde Zolder en daar zijn we nog elke dag blij mee.

Binnenkijken bij Marit

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Onze buiten-eettafel met stoelen vind ik echt geweldig ondanks dat ze mega zwaar zijn en ik ze amper kan optillen. Niels is er weken mee bezig geweest. Ik ben het meest trots op de door mij opgeknapte groene kast die in onze woonkamer staat.

Binnenkijken bij Marit

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe badkamer met een groter bad, helaas moeten we eerst de hele buitenboel verven en hebben we niet genoeg vakantiedagen om dit jaar ook de badkamer op te knappen. En een nieuwe, gele of groene bank. Verder staat er op dit moment weinig op mijn wishlist doordat we de afgelopen maanden veel hebben vervangen. O ja, ik wil nog wel graag achter in onze tuin een nieuwe zwarte schutting.

Binnenkijken bij Marit

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Op dezelfde locatie maar dan wat groter en minder scheef! We vinden het heerlijk om hier te wonen. Of ergens een oude boerderij met geiten in de achtertuin lijkt me ook geweldig.

Binnenkijken bij Marit

Hebben jij en Niels (ongeveer) dezelfde smaak?

Tot mijn verbazing lijken onze smaken enorm veel op elkaar. Aan sommige dingen moet Niels even wennen, maar als hij dan zegt dat hij twijfelt moet ik het ook niet kopen. Dan is de kans namelijk groot dat hij het niet mooi vindt en er nooit aan zal wennen.

Binnenkijken bij Marit

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, we vinden het erg leuk samen naar een woonwinkel te gaan. Ik heb ooit een keer zelf een tafel gekocht. Toen ik thuiskwam, kwamen we erachter dat hij te laag was en Niels er niet onder paste met zijn lange benen. Sindsdien gaan we gezellig samen naar woonwinkels.

Binnenkijken bij Marit

Welk item van Niels zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Geen geklaag meer over lelijke items, de laatste verhuizing hebben we veel weggegooid en vervangen.

Binnenkijken bij Marit

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Hou je niet bezig wat andere mensen van jouw interieur vinden. Jij moet je erin thuis voelen dus kies vooral verf en meubels uit die jij mooi vindt. Koop niet alles tegelijk maar schaf telkens een item aan wanneer je er tegen aanloopt.

Binnenkijken bij Marit

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Marit! Willen jullie meer van Marit zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie