Binnenkijken bij Marjolein - My Simply Special
04/09/2015

Binnenkijken bij Marjolein

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag laat Marjolein (30) haar huis zien. Marjolein is ergotherapeut en woont samen met Eelco (34) en Fabian (2,5) in Leidschendam.

Binnenkijken bij Marjolein

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik heb ruim 29 jaar in Den Haag gewoond (daar ben ik ook geboren) maar nu woon ik alweer 10 maanden in Leidschendam. We hebben een heerlijk ruim 3-kamer appartement van 120 vierkante meter op de 3e etage. We zijn ervoor gevallen door de ruime lichte ruimtes en de prettige groene omgeving. We hebben nu 2 ruime balkons en dat is erg fijn want eigen buitenruimte vinden we erg belangrijk! Eerlijk gezegd hebben we niet hoeven klussen, het was helemaal opgeknapt. Stiekem vind ik dit jammer want ik hou er erg van, dus ik heb mij volledig gestort op de inrichting en styling van dit nieuwe huis.

Binnenkijken bij Marjolein

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Modern, natuurlijk, licht en invloeden van Scandinavisch design. Verder hou ik erg van zwart, wit, hout, pastel en koper.

Binnenkijken bij Marjolein

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Interieurblogs, Instagram en woonbladen

Wat is je favoriete plek in huis?

De woonkamer, dat is zo’n fijne plek! Alles is er superfijn op elkaar afgestemd en omdat we een open keuken hebben hou je ook contact met de woonkamer wanneer je staat te koken, erg gezellig.

Binnenkijken bij Marjolein

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal.

Echte planten of nepplanten?

Echt! Een mooie kamerlinde staat nog wel op mijn wishlist.

Binnenkijken bij Marjolein

Schoonmaken of opruimen?

Allebei, ik heb van kinds af aan al een opruim- en schoonmaaktik gehad.

Binnenkijken bij Marjolein

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Dat zijn er inmiddels een hele hoop! Laat ik het zo zeggen, de goedkopere shops als Hema, Ikea, Woonexpress en Leen Bakker  houd ik altijd goed in de gaten. Zij gaan mee met de trends en hebben vaak hele leuke items voor een mooie prijs. Verder vul  ik mijn interieur graag aan met accessoires van merken als Hay, Muuto, Fermliving, Housedoctor, Bloomingville, PT, Zuiver, Kikkerland en meer. Daarnaast shop ik graag bij webshops die handmade producten en originele accessoires verkopen. Voorbeelden daarvan zijn Huusjedesign, Carlijnq, Villamadelief, WinkeltjevanAnne, Feestrijk, Kiwieenkoala, Enlasnubes, Koetjes en kaartjes etc etc. Dit zijn allemaal van die leuke upcoming shops die ik steeds weer via Instagram ontdek.

Binnenkijken bij Marjolein

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik wil nog de zwarte lampenkap in de slaapkamer van Fabian gaan opleuken dus dat zou in dit huis mijn eerste DIY-project  worden.

Binnenkijken bij Marjolein

Wat staat er nog op je wishlist?

De kinderkamer is nooit af en vooral daarvoor heb ik nog genoeg leuke wensen en ideeën. Zo wil ik nog een muurtje schilderen of behangen en wil ik de kamer verder aankleden met een kleed van Ferm Living, leuk beddengoed en mooie posters en kaartjes. Ook de slaapkamer, woonkamer en keuken kunnen af en toe wel weer een leuk item gebruiken hoor. Ik blijf wel schuiven en opnieuw stylen ook al zijn die ruimtes nu echt helemaal naar onze smaak.

Binnenkijken bij Marjolein

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een licht huis met tuin in een groene omgeving of aan het strand met daarin een Scandinavisch interieur.

Binnenkijken bij Marjolein

Hebben jij en Eelco dezelfde smaak?

Mijn vriend vindt de inrichting erg mooi, rustig (daar houdt hij ook erg van) maar moest wel even wennen aan de accessoires zoals de kaartjes en kralenkettingen waar hij niet altijd het nut van inziet. Hij is van het praktische en wordt soms een beetje gek als ik weer wat nieuws heb bedacht. Gelukkig hebben we in grote lijnen hebben wel dezelfde smaak.

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Veel heb ik zelf bedacht en mogen bepalen want hij laat mij er erg vrij in, al vraag ik wel zijn mening over grote veranderingen.

Binnenkijken bij Marjolein

Welk item van Eelco zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eelco heeft een zwak voor olifanten. Gelukkig is zijn collectie niet al te groot geworden. We hebben nog enkele houten exemplaren die leuk in de keuken staan en ze horen er helemaal bij. Echt iets wat ik zo in de prullenbak zou willen mieteren is er niet.

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Zorg ervoor dat wat voor stijl je ook hebt, alles goed op elkaar afgestemd is. Grote items kunnen een interieur ook helemaal maken en soms ook groter laten lijken! Niet te veel kleine dingen verzamelingen, dat oogt al snel rommelig en niet goed op elkaar afgestemd.

Binnenkijken bij Marjolein

Dankjewel Marjolein voor het delen van je verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Marjolein, neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living5 reacties op “Binnenkijken bij Marjolein”

  September 4, 2015

  Mooi rustig interieur!  September 4, 2015

  je hebt echt zo’n onwijs leuk huis!  September 4, 2015

  weer een prachtig huisje  September 4, 2015

  Wat een mooi interieur. Ik ben helemaal verliefd op de bank in de woonkamer en de wolk + regendruppels muursticker!  September 4, 2015

  Wat een ontzettend leuk huis!!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie