Binnenkijken bij Marlous - My Simply Special
27/10/2017

Binnenkijken bij Marlous

De lichte Instagram feed van Marlous vind ik prachtig en haar huis is al net zo mooi. Vlak nadat Liam geboren werd, stuurde ze me haar foto’s en verhaal toe voor deze post en nu kunnen jullie dan eindelijk meegenieten. Marlous (29) is officemanager en interieurontwerper en woont met haar man Ferry (32), dochter Ava (3) en zoon Faas (0) in Rossum.

Binnenkijken bij Marlous

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Inmiddels wonen we al ruim 8 jaar in dit huis, ons eerste koophuis! Het is een vrijstaand huisje uit 1910 en dat het een oud huis is zie je nog goed terug aan de opkamer en het stalraampje bijvoorbeeld. Wat we zo fijn vinden aan dit huis is de praktische ruimte die erin schuil gaat. We kunnen veel kasten kwijt en hebben een grote kelder onder de opkamer. De woonkamer is niet heel groot maar voelt wel ruim door het (3m) hoge plafond. De lichte studio aan huis is ideaal voor mijn bedrijf en voor alle verdere creativiteit van het gezin.

Toen we er kwamen wonen, was het helaas nog niet zo licht en praktisch. De studio was bijvoorbeeld een inpandige schuur. Die hebben we flink verbouwd met een nieuwe betonvloer, gestucte en geïsoleerde wanden en een nieuw plafond met spots. Ook hebben we boven een flinke verbouwing gedaan om een meer logische indeling te maken met walk in closet en 2 kinderkamers. Eerlijk gezegd kun je beter vragen wat we niet aangepakt hebben: de woonkamer had op alle muren rode steenstrips, de keuken was geel met blauw, de badkamer was oud, de slaapkamers waren rood met groen. Oh, en ze hadden daarbij blauwe vloerbedekking. Maar gelukkig konden we overal goed doorheen kijken, want we zijn hier nog steeds heel gelukkig.

Binnenkijken bij Marlous

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Onze stijl is de laatste paar jaar wel wat veranderd en dat zie je ook in de woonruimtes terug. Projecten die we de laatste jaren gedaan hebben zijn een stukje strakker en lichter. De woonkamer, keuken en onze eigen slaapkamer kunnen dus wel weer een update gebruiken. Plannen genoeg, zeker ook in mijn werk kom ik zoveel inspiratie tegen. Het plan is om als eerstvolgende project een wand vullende gestucte vakkenkast te laten bouwen in de woonkamer die over gaat in een bureautje voor de kids en een lange bank bij de eettafel. Ik vind het echt heel leuk om zelf meubels te ontwerpen. Dat is ook wel een beetje de kracht in mijn interieurplannen. Ik wil ruimtes zo praktisch mogelijk maken en een eenheid creëren.

Binnenkijken bij Marlous

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voor kleuren, materialen en styling kom ik overal wel inspiratie tegen; op internet, Instagram, Pinterest maar ook in boeken en bladen, of wanneer ik in de stad of natuur loop. Voor indelingen krijg ik de beste inspiratie wanneer ik gewoon in die ruimte ben, dat gaat op gevoel.

Binnenkijken bij Marlous

Wat is je favoriete plek in huis?

Mag ik zeggen de tuin? Oké, de woonkamer vind ik heel fijn om te relaxen, maar de studio met aangrenzend onze binnentuin, daar ben ik zo blij mee. Die hebben we pas 2 jaar. We noemen het de binnentuin, omdat het afgesloten is door een schuurtje en schuttingen en eigenlijk maar klein is, maar we kunnen er alles wat we willen. Eerst zaten we altijd samen op het grote dakterras dat aan onze slaapkamer grenst, maar met kindjes is dat wel wat heet in de zomer. Nu we beneden de binnentuin hebben, ben ik zelf ook veel meer buiten te vinden. Heerlijk!

Binnenkijken bij Marlous

Neutraal of kleurrijk?

Zeker neutraal, ik voel me daar absoluut het fijnste bij. Maar ik kan ook zeker genieten van andermans kleurrijke huis.

Binnenkijken bij Marlous

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, ook al koop ik steeds nieuwe omdat ik totaal geen groene vingers heb.

Binnenkijken bij Marlous

Schoonmaken of opruimen?

Allebei, ik sla soms misschien zelfs wat door. Ik houd er gewoon van als alles weer op zijn plekje ligt en schoon is. Alles heeft bij ons in huis ook een vaste plek. Dat geeft echt rust, vind ik. (En daardoor ben ik ook altijd zo klaar met opruimen. De wervelwind noemt mijn man dat, haha!)

Binnenkijken bij Marlous

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Die heb ik eigenlijk niet. Als ik ergens iets tegenkom wat ik mooi vind, dan google ik gewoon waar datgene het goedkoopst is. Ik blijf toch een Nederlander, haha. En het komt ook nog wel vaak voor dat ik denk ‘dat maak ik gewoon zelf, fijn in de studio’.

Binnenkijken bij Marlous

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Het zijn met name vondsten uit de natuur die me blij maken, zoals een grote tak en stenen. Maar ook een zelfgemaakte slinger, polairoids en kussen of plaid vind je bij ons terug.

Binnenkijken bij Marlous

Wat staat er nog op je wishlist?

Oeh, die is wel heel lang hoor. Ik houd van die lijstjes bij in mijn notitieboekjes met alles wat ik tegenkom. Een kleine greep: Zuiver Omg stoel in het grijs, Clayre en Eef bijzettafel (hout, bruin), BePureHome Knitwork grijze poef met stitching en de Done by Deer schommel in het zwart. Die lijkt me zo leuk voor de eerder genoemde maatwerkkast aan ons hoge plafond. Ik zie de jongste al schommelen!

Binnenkijken bij Marlous

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Heb je even… Ik vind ons huis heel erg fijn, dus voor een volgend huis is de wensenlijst echt wel groot. Dan zou ik naast wat we nu allemaal al hebben (studio, dakterras, kelder, karakteristieke elementen) meer tuin willen en een grotere open woonruimte, waar een grotere eettafel in past en iets meer keuken. Of dat dan nieuwbouw is (zelf bouwen) of een renovatieproject weet ik niet. De bloesemstreek waar wij wonen is erg mooi, maar we houden ook erg van het strand, dus wellicht ooit meer die kant op. Of juist naar de Veluwe, ook zo mooi… Ik denk dus dat we hier nog maar even blijven wonen.

Binnenkijken bij Marlous

Hebben jij en Ferry (ongeveer) dezelfde smaak?

Ferry is totaal niet de moeilijkste en vindt alles wat ik doe wel prima (behalve die keer dat ik okergeel uitprobeerde of de muur in de keuken oudroze verfde). Meubels kiezen we altijd samen en we hebben dan best dezelfde smaak, dus dat is erg fijn.

Binnenkijken bij Marlous

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De plannen komen wel vanuit mij, maar definitieve keuzes maken we samen.

Binnenkijken bij Marlous

Welk item van Ferry zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Niet direct een item, wel rondslingerende spullen in het algemeen, je kent het

Binnenkijken bij Marlous

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Omring je met de dingen die je lief zijn, waar je herinneringen aan hebt en verwerk dit in een rustige basis.

Binnenkijken bij Marlous

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Marlous! Willen jullie meer van Marlous zien? Neem dan eens een kijkje op haar prachtige Instagram account of haar website!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living5 reacties op “Binnenkijken bij Marlous”

  October 27, 2017

  Wat een prachtig huis  October 28, 2017

  Wat weer een prachtig interieur! Ik hou van wit!  October 28, 2017

  Super mooie interieur! Ik ben ook altijd op zoek naar inspiratie maar vind het apartement waar we nu in wonen wel erg mooi. Ik kijk echt totaal niet uit naar de dag waar we weg willen uit München en dus ergens anders moeten gaan wonen!


  Anne

  January 31, 2019

  Wat een mooie kleur roze op de muur in de kinderkamer! Denk tenminste dat het een kinderkamer is. Welke kleur is dit precies?


  B
  July 20th, 2019


  Ik ben ook benieuwd naar de kleur roze aub ☺️?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie