Binnenkijken bij Marrit - My Simply Special
11/01/2019

Binnenkijken bij Marrit

Hou je van kleur, maar weet je niet hoe je dat in je interieur kan verwerken? Dan is deze binnenkijker wat voor jou! Marrit (29) heeft namelijk een kleurrijk huis, zonder dat het druk of rommelig wordt. Marrit is fotograaf en blogger en woont samen met haar man en dochter Mia (2) in Leeuwarden. 

Binnenkijken bij Marrit

Zou je iets kunnen vertellen over je woning? 

Mijn man en ik hebben, bijna 4 jaar geleden, samen dit huis gekocht. We schrokken bij de bezichtigingen erg van de staat van de woning, omdat we niet perse op zoek waren naar een klushuis. Uiteindelijk bleven onze gedachten hangen bij de mooie details die het jaren-30 huis had. Ons bod werd geaccepteerd en sindsdien zijn we aan het klussen, haha. We hebben eerst de woonkamer en slaapkamer verbouwd, zodat we er konden wonen en daarna stap voor stap alle kamers gedaan. Echt alles moest aangepakt worden, maar dit zorgde er ook voor dat we het zo konden maken als we zelf wilden. Nu hebben we nog een kamer op de tweede verdieping en een bijkeuken qua grote klussen en daarnaast nog wat kleinere klussen die er bij horen bij een oud huis!

Binnenkijken bij Marrit

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik houd heel erg van de Scandinavische stijl, licht minimalistisch en inmiddels met veel kleur. Tot 2 jaar terug was bijna alles wit in ons huis, maar inmiddels is dat volledig anders. Ik val op “muted” kleuren en vind het leuk hiermee te experimenteren. Een andere grote liefde van ons is design en dat zie je dus ook veel terug in ons huis. Ik houd ervan lang voor een item te sparen en ben heel blij met de items die we tot nu toe op die manier gekocht hebben. Het zijn echt tijdloze stukken. Ik val het meest op spullen ontworpen in de jaren 50. Zo bijzonder hoe die items al zo lang geliefd zijn. Ook een grote favoriet in ons huis zijn Perzische tapijten, die voegen zoveel sfeer toe. Wij houden van een combinatie van oud & nieuw!

Binnenkijken bij Marrit

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie is overal! Natuurlijk op de bekende plekken zoals Instagram en Pinterest, maar ik houd ook heel erg woonbladen. Die laten me juist vaak iets anders zien, wat me weer prikkelt. Als fotograaf merk ik dat ik heel erg in beelden denk en zo kan alles me inspireren; mooie lijnen, kleuren, enzovoort.

Binnenkijken bij Marrit

Wat is je favoriete plek in huis?

Qua verbouwing ben ik het meest trots op de keuken, omdat we daar met de bakstenen muur echt een statement hebben gemaakt. Het meest zijn we natuurlijk in de woonkamer maar als ik me echt even terug wil trekken, ga ik naar onze slaapkamer. Ik vind de sfeer daar zo fijn en rustgevend!

Binnenkijken bij Marrit

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk! Wie had gedacht dat ik als jarenlange wit-lover dit zou zeggen, haha.

Binnenkijken bij Marrit

Echte planten of nepplanten?

Oooh echt, zonder twijfel!

Binnenkijken bij Marrit

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Teveel spullen maken me onrustig dus eens in de zoveel tijd ga ik door het huis en mogen veel dingen weg. Dan is er weer teveel naar binnen geslopen

Binnenkijken bij Marrit

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Jan de Jong hier in Leeuwarden is een van de mooiste interieurwinkels die je ooit zult zien. Voor elke interieur- en designliefhebber een aanrader. Online is MisterDesign.nl een grote favoriet (ze hebben een prachtige winkel in Den Bosch) omdat ze precies mijn type design in het assortiment hebben.

Binnenkijken bij Marrit

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

We maken regelmatig zelf dingen voor in huis. Ons laatste project is een speelhoekje voor onze dochter Mia en als ik haar daar zie zitten op haar stoeltje, smelt mijn hart

Binnenkijken bij Marrit

Wat staat er nog op je wishlist?

Och, zoveel. De Wishbone chairs & Lounge Chair van Carl Hansen, alle lampen van FLOS, nog meer Perzische tapijten, meer Togo’s (ook een Mini voor Mia!) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel klassiekers als het op design aankomt, maar dat gaat gezien de prijskaartjes niet altijd even snel. Maar ervoor sparen en er naar uitkijken is gelukkig ook leuk!

Binnenkijken bij Marrit

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Natuurlijk hebben we wensen maar voor nu zitten we goed in ons fijne huis. Ooit willen we wel weer verhuizen naar een oude boerderij met grote tuin of een fabriek/oude school verbouwen lijkt ons ook heel gaaf. Maar nu nog even niet, gezien we eindelijk even kunnen genieten van een bijna-af huis, haha

Binnenkijken bij Marrit

Hebben jij en je man (ongeveer) dezelfde smaak?

Natuurlijk zijn mijn man en ik het niet altijd overal over eens, maar over het algemeen komen we er heel goed uit samen. Hij houdt ook van dezelfde design-stijl, Perzische tapijten en het minimalisme van de Scandinavische stijl. Ik ben dan wel degene die met de ideeën komt, maar we beslissen alles samen. Heel fijn!

Binnenkijken bij Marrit

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Elke stap in het verbouw- en inrichtingsproces doen wij samen! Soms gebruik ik Pinterest om hem te laten zien wat ik in mijn hoofd heb. Dat vind ik een heel fijn hulpmiddel. Soms zijn dingen lastig uit te leggen en dan is een foto laten zien zoveel makkelijker. Of als ik een tijdschrift lees en iets moois zie, laat ik het hem zien. Of ik stuur een screenshot door van iets waar ik verliefd op ben. Ik bof met een man die mijn hobby/werk ook leuk vindt!

Binnenkijken bij Marrit

Welk item van je man zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Soms vind ik zijn 2 gitaarversterkers en 7 gitaren wel wat overweldigend in de gang, haha. Maar de echte interieuritems zijn inmiddels allemaal wel samen uitgezocht na jaren samenwonen, dus weinig ergernissen op dat vlak!

Binnenkijken bij Marrit

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Koop je interieur niet in 1x, maar neem je tijd ervoor. Ga eerst in je huis leven en dan pas kun je goed inschatten wat je nog mist. Combineer oud met nieuw en persoonlijke items zijn een must! Ik vind het heel belangrijk dat als ik een huis binnenstap ik kan zien wie er wonen en waar ze van houden. Dus laat je persoonlijkheid zien en durf.

Binnenkijken bij Marrit

Dankjewel voor het delen van je verhaal en prachtige foto’s, Marrit! Willen jullie meer van Marrit zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en haar blog!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Marrit”

    January 11, 2019

    Wat past het allemaal goed bij elkaar! Ziet er tof uit


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie