Binnenkijken bij Mirielle - My Simply Special
11/11/2016

Binnenkijken bij Mirielle

Ik hou van huizen die rust uitstralen en waar je kan ontspannen. Mirielle (50) heeft precies hetzelfde en dat zie je dus ook aan haar interieur. Ook zie je dat ze naast assistent store manager ook interieurstylist en visual merchandiser is. Alles past bij elkaar! Samen met Mark, dochter Joyce, zoon Dylan en poes Pien woont ze in Hoofddorp en vandaag geeft ze ons een kijkje in haar huis.

Binnenkijken bij Mirielle

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij hebben tien jaar geleden deze geschakelde 2-onder-1-kap-woning gekocht. We waren niet van plan om te verhuizen maar gingen toch even kijken naar het nieuwbouwproject en vielen als een blok voor deze woning. “Als we gaan verhuizen, kopen we een huis met vier rechte muren en een garage” zeiden we altijd. En laat deze woning nou precies in ons droomplaatje vallen. We hebben het van papier gekocht, dat was best spannend, maar we konden het naar eigen smaak inrichten en indelen. Ook de plek is heerlijk, aan de voorkant een groenstrook en aan de achterkant vrij uitzicht over alleen maar tuinen, dus veel groen om ons heen. Ook is er een heerlijke recreatieplas op loopafstand. Hele grote veranderingen hebben we nog niet aangebracht. Wel willen we weer wat dingen aanpassen naar deze tijd en beetje bij beetje zijn we daar ook mee bezig. Als er nog een grote verbouwing komt wil ik er graag drie meter aanbouwen om een heerlijke leefkeuken te maken, die is nu namelijk niet heel groot. Wie weet… dromen moet je blijven houden.

Binnenkijken bij Mirielle

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn stijl is een mix van Scandinavisch en modern-landelijk. Ik hou van lichte, natuurlijke kleuren en materialen, zoals wit- en grijstinten gecombineerd met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout. In de loop der jaren is er qua kleur wel iets veranderd. We hadden eerst ook veel bruintinten, maar die zijn inmiddels wel vervangen door lichte kleuren. We willen ook nog wel wat stoerdere, industriële items toevoegen, maar daar zijn we nog niet helemaal uit.

Binnenkijken bij Mirielle

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen zoals de VTwonen en Wonen landelijke style. Ook kijk ik graag naar de woonprogramma’s op tv zoals Eigen huis en tuin, VTwonen en RTL Woonmagazine. Maar ook haal ik inspiratie van Instagram, Pinterest en uit het lezen van blogs over interieur.

Binnenkijken bij Mirielle

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de woonkamer. Lui op de bank naar de televisie kijken, aan de eettafel een heerlijk kopje koffie drinken met een tijdschrift. Dit zijn wel mijn favoriete plekjes in huis. Als het mooi weer is ben ik ook heel graag buiten in de tuin, heerlijk op de loungeset, liefst tot laat in de avond op een mooie zomerdag.

Binnenkijken bij Mirielle

Neutraal of kleurrijk?

Ik kies voor neutraal, hierin voel ik de rust en voel ik me op mijn gemak. Zeker als ik thuiskom van een drukke dag op mijn werk.

Binnenkijken bij Mirielle

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Ook al ben ik niet altijd even goed met water geven maar nepplanten komen er bij mij echt niet in, vreselijk. Ik koop ook wekelijks een verse bos bloemen.

Binnenkijken bij MirielleSchoonmaken of opruimen?

Ik hou van een opgeruimd huis, van rommel word ik onrustig. Maar natuurlijk laten we heus wel eens dingen slingeren en is niet altijd alles even netjes. Vooral de eettafel is een plek waar alles verzameld wordt. Omdat ik vier dagen werk, heb ik een lieve kennis die een keer per week komt helpen schoonmaken, daardoor moet alles weer opgeruimd zijn.

Binnenkijken bij Mirielle

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn favoriete webwinkels voor accessoires zijn www.sterrenhoudt.nl en www.jetathome.nl. Mijn favoriete woonwinkels zijn Loods5 en Ikea. Heerlijk om er inspiratie op te doen.

Binnenkijken bij Mirielle

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

In huis heb ik geen eigengemaakt item. We hebben laatst wel het grenen dressoir wit geverfd en lederen lussen gemaakt om als deurknoppen te gebruiken. Voor buiten hebben we een site table zelf gemaakt van steigerhout, daar ben ik best trots op.

Binnenkijken bij Mirielle

Wat staat er nog op je wishlist?

Op mijn wishlist staat een heerlijke leefkeuken met een kookeiland waar we gezellig lang kunnen natafelen met vrienden. Hiervoor moeten we een stuk aan het huis bouwen, dus wie weet…

Binnenkijken bij Mirielle

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Het huis waar we nu wonen is al een heerlijk huis waar we met heel veel plezier wonen. Maar ik moet zeggen dat een prachtig verbouwde woonboerderij me geweldig lijkt. Zo één waar de houten balken nog te zien zijn, met een grote open haard, een mooie grote glazen pui met stalen deuren en uitkijkend over de landerijen.

Binnenkijken bij Mirielle

Hebben jij en Mark (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig hebben we over het algemeen wel dezelfde smaak. Meestal ben ik wel degene die met nieuwe ideeën komt, maar die vallen vaak wel in de smaak bij mijn man en kinderen.

Binnenkijken bij Mirielle

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Meestal ben ik toch wel degene die aangeeft wat ik graag zou willen veranderen. Als we het dan eens zijn met elkaar gaan we samen op zoek naar iets dat we beiden mooi vinden. Maar wat betreft de accessoires ben ik wel degene die het bepaalt.

Binnenkijken bij Mirielle

Welk item van Mark zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Het liefste zou ik de grote speakers direct in de prullenbak willen doen. Deze hebben we al jaren en waren toen helemaal ‘in’, maar tegenwoordig is alles kleiner en zijn dit echte ‘sta-in-de-wegs’ in de woonkamer.

Binnenkijken bij Mirielle

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Creëer rust, eenheid en warmte in je interieur. Zorg dat je huis ook echt je thuis is.

Binnenkijken bij Mirielle

Dankjewel Mirielle voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Mirielle, neem dan eens een kijkje op haar website en fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Mirielle”
    Henrieke

    November 14, 2016

    Dit blijven leuke artikelen om te lezen. Heel herkenbaar ook over die grote speakers in de woonkamer.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie