Binnenkijken bij Nanda - My Simply Special
28/12/2018

Binnenkijken bij Nanda

De Instagramaccount van Nanda valt op door de schattige foto’s van konijnen Jip en Lola. En niet alleen haar konijntjes zijn leuk, haar interieur is ook nog eens mooi. Nanda (22) is verpleegkundige, kraamverzorgende en draagconsulent. Samen met Wesley (beter bekend als Bob de Bouwer) heeft ze een gedateerd huis in Noord-Brabant helemaal eigen gemaakt en het resultaat deelt ze met ons.

Binnenkijken bij Nanda

Zou je iets kunnen vertellen over je woning? 

Wij wonen sinds afgelopen juli een jaar in onze woning. Het is een huis dat gebouwd werd in 1984 en waarna er niks meer aan is gedaan. Alles was netjes onderhouden maar erg gedateerd. Omdat Wes een eigen bouwbedrijf heeft, zochten wij iets met een bedrijfsruimte. Daarom viel ons oog op onze huidige woning. We hebben alles volledig verbouwd, eigenlijk zijn alleen de buitenmuren blijven staan en in de rest van het huis hebben we flink huisgehouden. Alles was bruin, groen en mosterdgeel, je kent het wel. Op de zolder plaatsten we twee dakkapellen van elk 4,5 meter en deze ruimte hebben we omgetoverd tot onze slaapkamer. Ook hebben we op onze slaapkamer voor ieder een inloopkast gebouwd. Op de eerste verdieping zit de badkamer, een aparte wc, een kantoor, een logeerkamer en er staat nog een kamertje leeg. Beneden hebben we een ruime woonkamer met open keuken en een ruime hal met daar nog een wc. Daarnaast hebben we een apart washok en daar is ook de deur naar de kelder. Ons hele huis is onderkelderd, dus daar hebben we nog heel erg veel ruimte. Een klein deel daarvan is nu opslag maar ooit willen we dit ook nog verbouwen (wat we ervan willen maken weten we alleen nog niet). De bedrijfsruimte naast het huis is nog 100 m2 en die is voornamelijk in gebruik voor het bedrijf en als onderdak voor de auto.

Binnenkijken bij Nanda

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Een mengelmoesje. Ik hou van strak, maar het moet wel levendig en warm zijn. Daarnaast hou ik weer niet van allerlei poespas (less is more) maar het is voor mijn gevoel wel in balans. Het is niet zo dat er bijvoorbeeld niks staat. Vroeger zeiden mijn ouders altijd dat als ze bij mij op bezoek zouden komen ze het koffiekopje in de hand moesten houden, maar nee… ik heb wel gewoon een tafel ;).

Binnenkijken bij Nanda

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Natuurlijk heb ik voordat ik begon aan het bouw/verhuisavontuur wel op Pinterest gespeurd en ook op Instagram kijk ik graag bij mensen naar binnen. Maar de meeste ideeën zitten gewoon in mijn hoofd en die voer ik dan uit. 

Binnenkijken bij Nanda

Wat is je favoriete plek in huis?

Lastig! Ik vind dat we een onwijs fijne slaapkamer hebben (met airco, dat is echt genieten), maar ook de badkamer is heerlijk, en de keuken, en de woonkamer en de tuin. Conclusie: ik kan niet kiezen.

Binnenkijken bij Nanda

Neutraal of kleurrijk?

Beide! Ik ben dus echt een neutrale muts; wit, hout, grijs en dat soort natuurlijke tinten. Maar door het huis hebben we wel kleuraccenten toegevoegd door middel van accessoires. Makkelijk te vervangen door iets anders als ik er op uitgekeken ben (wat nogal eens gebeurt). De basis in ons huis is dus vrij naturel en de aankleding ook: groen, zwartstaal, cognac en grijs. De kleuren in het huis veranderen nogal eens, iets met veranderdrang. In het najaar geef ik de voorkeur aan donkere en warme tinten, in het voorjaar komen de frisse en vrolijke kleuren tevoorschijn.

Binnenkijken bij Nanda

Echte planten of nepplanten?

Echte natuurlijk. Vroeger haatte ik planten en bloemen. Ik kon wel janken als ik een bos bloemen kreeg, want dat vond ik echt geldverspilling. Inmiddels blijkt dat ik mega groene vingers heb, houd ik alle planten die ik koop in leven en is mijn moeder Pilea al voor de 45e keer bevallen van een baby (gevalletje stekjes door het hele huis en iedereen die op bezoek komt krijgt een stekje mee, haha). Ook is mijn liefde voor bloemen helemaal hersteld sinds ik op mezelf woon en fiets ik nu zelfs naar de bloemist om een lekkere verse bos op te halen.

Binnenkijken bij Nanda

Schoonmaken of opruimen?

Beide! Ik kan slecht tegen rommel en chaos. Mijn moeder zegt altijd; “een rommel in je huis is een rommel in je hoofd”, en ik kan daar dus ook echt niet tegen. Alles moet altijd brandschoon. Ik heb een hekel aan vlekjes en vuiltjes en ik ben dus ook echt wel een opgeruimde poetsmiep.

Binnenkijken bij Nanda

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Overal en nergens. Kwantum vind ik vaak heel leuk om te snuffelen voor kleine dingetjes. Onze meubels hebben we gekocht bij Pronto Wonen en dat vind ik persoonlijk echt een heel fijne zaak. Bij Trendhopper hop ik ook weleens naar binnen en bij Leen Bakker snuffel ik graag rond. Ik ben het type van: liever drie goedkopere items dan eentje die ‘design’ is. Ik vind het gewoonweg fijn om af te kunnen wisselen en aangezien het geld nog steeds niet op mijn rug groeit, is dat met design-spul niet mogelijk. Oh, en Loods 5 is natuurlijk een superwinkel en op de site VT-wonen kijk ik graag om mijn ideeën vorm te geven.

Binnenkijken bij Nanda

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Tja, eigenlijk hebben we ons hele huis zelf gemaakt. Alles wat er is hebben we samen gemaakt en daar zijn we mega trots op. Het badkamermeubel is toch wel één van de favo items, zo fijn in het gebruik en helemaal aangepast aan onze wensen. Ook het kastje in de wc beneden en de nachtkastjes zijn zelfgemaakt omdat we niks konden vinden naar onze smaak. Ik knijp mijn handen dicht met zo’n handige vent!

Binnenkijken bij Nanda

Wat staat er nog op je wishlist?

Eigenlijk ben ik een heel tevreden mens. Ik ben heel blij met ons huis en interieur en dus staat er eigenlijk momenteel niks op mijn wishlist. Wel vinden Wes en ik allebei een servies van bijvoorbeeld Broste Copenhagen (asymmetrische aardewerk) heel mooi maar zijn we ook nog niet uitgekeken op ons huidige servies. Ach… zo blijft er altijd wel wat te wensen over.

Binnenkijken bij Nanda

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Zoals ons huis nu is. Omdat we alles hebben gemaakt zoals we wilden, wonen we nu absoluut in een huis naar onze dromen. Wel willen we over een x aantal jaren verhuizen. Onze droom is om een woonboerderij te kopen en deze helemaal te verbouwen tot iets moderns. Maar dan wel met van die robuuste houten balken over het plafond en een mooie, rieten kap. Qua inrichting zouden we dan meer richting industrieel gaan met een mixje van strak en modern. Zucht… dromen mag hè?

Binnenkijken bij Nanda

Hebben jij en Wesley (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig wel! Tijdens de verbouwing hadden we alles in een mum van tijd uitgezocht en waren we het werkelijk overal over eens. Zo fijn!

Binnenkijken bij Nanda

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, de basis wel. Maar qua styling doe ik het meeste, Wes vindt het allemaal wel prima.

Binnenkijken bij Nanda

Welk item van Wesley zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Die items heb ik al in de vuilnisbak gegooid voor we samen gingen wonen, gelijk regelen die boel ;).

Binnenkijken bij Nanda

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Volg je hart en doe wat je in je hoofd hebt.

Binnenkijken bij Nanda

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Nanda! Willen jullie meer van Nanda zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Nanda”

  December 28, 2018

  Wat heb je een prachtig huis zeg!


  Lydia

  December 28, 2018

  Wat is dit allemaal mooi! (en ik wilde dat ik zo schoon en opgeruimd was ;()


  Bo

  December 30, 2018

  wauw!!! mijn man heeft twee linkerhanden. Ik ben echt niet jaloers, uhm. Veel woonplezier!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie