Binnenkijken bij Nathalie - My Simply Special
13/05/2016

Binnenkijken bij Nathalie

Het huis van Nathalie sprak me meteen aan toen ik haar account op Instagram tegenkwam. Wat een gave kleur heeft ze gekozen voor haar muren! Nathalie (24) is assistent teamleidster peutergroepen in de kinderopvang. Samen met Bas (28) en zoontje Sepp (5 maanden) woont ze in Amsterdam en vandaag vertelt ze ons alles over haar leuke huis.

Binnenkijken bij Nathalie

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen nu negen maanden in dit ruime appartement van honderd vierkante meter in Amsterdam. Dit was een voormalige huurwoning en verkeerde in slechte staat. Dat betekende wéér (net als bij ons vorige appartement) een complete verbouwing en dat terwijl ik al zo’n vierentwintig weken zwanger was op het moment dat we de sleutel kregen. Letterlijk álles is aangepakt en we hebben zo goed als alles zelf gedaan met behulp van al onze handige familie en wat goede vrienden. We wonen aan het Rembrandtpark, dat vergelijkbaar is met het Vondelpark en dat was dan ook een grote pré met een kleintje op komst. En we wilden hoe dan ook in Amsterdam blijven wonen, dat was één ding dat vast stond. Onze vrienden wonen hier grotendeels en we houden van de levendigheid en alle leuke dingen binnen handbereik. 

Binnenkijken bij Nathalie

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Romantisch en Scandinavisch met een vintage/groene touch. Ik wil graag dat mijn huis warmte uitstraalt en dat iedereen die bij ons binnen komt zich thuis voelt. 

Binnenkijken-bij-Nathalie-15

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Toen we in dit huis kwamen wonen wilden we alles graag nieuw dus we namen behalve ons bed helemaal niets mee uit het andere huis. Ik wilde een andere stijl, tijd voor wat nieuws. Dus er stond een dag shoppen op de planning bij Loods 5. Sindsdien is mijn passie voor interieur eigenlijk écht aangewakkerd. Eenmaal redelijk gesetteld in ons huis spoorde een vriendin mij aan om online te gaan op Instagram en dat heeft mij tot nu toe ontzettend veel leuke ideeën opgebracht. Ik vind veel stijlen leuk maar heb toch altijd in grote lijnen wel in mijn hoofd hoe ik iets wil hebben in mijn huis zonder inspiratie van buitenaf. Dat rommelen en schuiven met spulletjes zat van jongs af aan al in mij.

Binnenkijken bij Nathalie

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is de hangstoel! Ik heb hem besteld en er lang, heel lang op moeten wachten maar dat werd beloond. Het is een echte eyecatcher en hangt op een plek waar ik geniet van ons uitzicht en de warme avondzon die naar binnen schijnt. En met zo’n klein mannetje in huis is het natuurlijk een heerlijke plek om te knuffelen en schommelen.

Binnenkijken bij Nathalie

Neutraal of kleurrijk?

Een mix van. Alle meubels en de meeste accessoires in huis zijn van hout of in natuurlijke tinten. Maar door de twee vintage-groene muren in huis komt écht alles in huis veel mooier naar voren. Ik heb nog geen dag spijt gehad van die kleur!

Binnenkijken bij Nathalie

Echte planten of nepplanten?

Echt, al kocht ik voorheen gerust neptakken/-bloemen. De laatste maanden koop ik eigenlijk elke week wel nieuwe bloemen of takken. Wat ik vaak terug laat komen zijn magnoliatakken, een bos eucalyptus, gipskruid of tulpen. En mijn verzameling cactussen blijft zich ondertussen ook maar uitbreiden…

Binnenkijken bij Nathalie

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! Zonder twijfel. Ik hou van overzicht en structuur. Het feit dat ik werkelijk nog geen vijf minuten stil kan zitten maakt dat ik soms stapelgek van mijzelf word en ik mijn vriend ook regelmatig zie zuchten. Hij begrijpt niet dat ik niet kan ontspannen. Dat kan ik wel haha, ik ontspan bij een opgeruimd gevoel. Aan het eind van de avond probeer ik altijd mezelf te verplichten in ieder geval een uur te relaxen met tijdschrift of een leuk tv-programma.

Binnenkijken bij Nathalie

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Loods 5 staat met stip op één. Ook VintageVillage in Hoofddorp  is een echte aanrader. Daarnaast koop ik veel van mijn accessoires bij de Action, Xenos en Kwantum op dit moment. En de wooncollectie van de Karwei is ook top! Ook Suhka in Amsterdam op de Haarlemmerstraat is echt de moeite waard om eens te bezoeken. En Dille en Kamille is voor mij altijd een goede reden om een bezoekje aan Haarlem te brengen.

Binnenkijken bij Nathalie

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is toch wel ons Ibizastyle loungebed op het balkon. We wilden ons balkon zo goed mogelijk benutten met een plek om te relaxen en een plek om te zitten. Dit was een hele praktische oplossing die zoveel sfeer bracht. In maart sta ik al te popelen om het matras en de kussens weer naar buiten te gooien.

Binnenkijken bij Nathalie

Wat staat er nog op je wishlist?

Eigenlijk ben ik heel gelukkig en voldaan met hoe alles eruit ziet op dit moment. Ik kan gewoon niets bedenken. Wat erg! Eigenlijk is dat natuurlijk een goed teken haha. Misschien een lockerkast in de hal?

Binnenkijken bij Nathalie

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik zou een leuk herenhuisje aan de Amsterdamse grachten met alle authentieke details nog in tact niet verkeerd vinden. Hoge plafonds, glas in lood ramen en uiteraard een inloopkast als dat ook nog zou kunnen. Wie weet dat zoiets ooit nog op ons pad komt.

Binnenkijken bij Nathalie

Hebben jij en Bas (ongeveer) dezelfde smaak?

Ik durf bijna te zeggen voor 100%. En dat is maar goed ook, anders waren we nooit nog een keer aan zo’n volledige verbouwing begonnen. Ons vorig appartement was ook een klushuis dus vijf jaar geleden bleek al dat we op één lijn zaten. Wij staan ook hetzelfde in het leven. Van te voren bedenken we waar we naar op zoek zijn en als we dan bij de eerste winkel vinden wat we zoeken is het goed en gaan we niet bij bijvoorbeeld nog tien vergelijkbare winkels langs. Dat scheelt ons een hoop tijd en getwijfel. Vinden we het mooi? Nemen we het mee! Twijfelen we? Laten we het liggen. Het klinkt zo makkelijk maar dat is het eigenlijk ook.

Binnenkijken bij Nathalie

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, ik heb moodboards gemaakt voor dit huis en gezamenlijk hebben we knopen doorgehakt over materialen, kleuren etc. Dat ging allemaal erg vlot en soepel. En je moet elkaar ook wat gunnen, mijn vriend had graag wat meer zeggenschap over de keuken, zo wilde hij graag een ingebouwde wijnkoelkast in het kookeiland, prima toch? Als hij daar heel gelukkig van wordt. En als ik morgen een muur in een andere kleur wil verven laat hij mij ook lekker mijn gang gaan.

Welk item van Bas zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ik kan niets bedenken. Hij heeft geen bijzondere verzamelingen of gekke hobby’s haha.

Binnenkijken bij Nathalie

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Volg je eigen gevoel. Als jij graag een kleur op je muur wil, doe het gewoon! Is het niet mooi? Dan is het morgen toch zo weer wit?! Het is jouw huis, er zijn altijd mensen die iets niet mooi vinden. Prima toch? Smaken verschillen nu eenmaal. Mijn groene muren zal ook niet iedereen mooi vinden, maar de vele complimenten die ik erover krijg maken het dan dubbel en dwars waard dat ik deze gewaagde keuze heb gemaakt.

Binnenkijken bij Nathalie

Dankjewel Nathalie voor het delen van je verhaal en mooie foto’s! Oh, en gefeliciteerd met je verjaardag vandaag! Willen jullie meer zien van Nathalie, neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Nathalie”

  May 13, 2016

  Wauw! Wat een prachtig huis!  May 13, 2016

  Wat mooi! En die kleur, wauw!  May 16, 2016

  Wat een geweldige inrichting! De details zijn super en alle verschillende materialen, je hebt er echt gevoel voor.  May 17, 2016

  Wat een mooie kleuren! Wij zijn net klaar met het renoveren van onze leefruimte en keuken en hebben ook voor veel rustige kleuren gekozen met een blauw accent


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie