Binnenkijken bij Odilia - My Simply Special
27/11/2015

Binnenkijken bij Odilia

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag is Odilia (26) aan de beurt om haar huis te laten zien. Odilia is pedagogisch medewerker en woont samen met Mark in Gelderland.

Binnenkijken bij Odilia

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen sinds mei 2014 in ons huis. Ik had eigenlijk al een tijd een oogje op het huis en na een jaar rond te hebben gekeken, stond er ineens een bord in de tuin. Ik kwam binnen en wist gelijk dat dit ons huis zou worden. Het is een heel licht huis en er was pas verbouwd en alles was mooi afgewerkt. Zelf hebben we er vrij weinig aan gedaan, we hebben alleen alles laten schilderen en de houten vloer en de massieve houten trappen laten schuren en oliën. 

Binnenkijken bij Odilia

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Scandinavisch met veel wit, grijs en hout, maar toch heb ik er mijn eigen stijltje mee gecreëerd. Verder hebben we erfstukken en veel persoonlijke spullen zoals een houten dekenkist van mijn grootvader en een koeienpoef van de grootvader van Mark. De houten schouw en leren fauteuil komen bij mijn ouders vandaan dus er zijn veel persoonlijke details te vinden.

Binnenkijken bij Odilia

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik kijk altijd rond, waar ik ook ben. Bij mensen thuis, in winkels en zelfs in restaurants, maar ook als ik op vakantie ben. Op z’n tijd blader ik door magazines en op Instagram ben ik erg actief dus daar haal ik ook veel inspiratie vandaan.

Binnenkijken bij Odilia

Wat is je favoriete plek in huis?

Aan de eetkamertafel, die is lekker lomp! Het is een grote kloostertafel en daar zitten wij vaak bij te kletsen of heerlijk samen te eten. Onze bank is ook heerlijk, daar kunnen we lekker loungen.

Binnenkijken bij Odilia

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal.

Binnenkijken bij Odilia

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, al heb ik er eigenlijk maar één. Dat is een vetplant en hij staat op de houten zuil bij de eetkamertafel.

Binnenkijken bij Odilia

Schoonmaken of opruimen?

Dat is een lastige, ik doe het allebei best vaak.

Binnenkijken bij Odilia

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Dat zijn Loods 5, Hema, Xenos, Action (heel goed rondsnuffelen) en Tierenlantijn.

Binnenkijken bij Odilia

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De witte veilingkistjes op wieltjes en ik heb sinds een jaar twee boomstammen. Ik heb ze al die tijd laten drogen en nu mag ik ze eindelijk gaan opknappen.

Binnenkijken bij Odilia

Wat staat er nog op je wishlist?

De tuin moet nog opgeknapt worden maar verder ben ik erg tevreden over ons huis.

Binnenkijken bij Odilia

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een lichtgrijs geschilderd huisje met zwarte markiezen en een flink erker met boven glas in lood. En verder zou ik voor dezelfde stijl kiezen die we nu hebben, maar dan wel met een stoerdere keuken.

Binnenkijken bij Odilia

Hebben jij en Mark (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, Mark en ik hebben allebei dezelfde smaak, we houden van een licht huis met spullen met een verhaal.

Binnenkijken bij Odilia

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De kleuren van de muren en de meubels wel. Wat betreft decoratie heeft hij het echt allemaal aan mij overgelaten, dat vindt hij allemaal wel prima.

Binnenkijken bij Odilia

Welk item van Mark zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Nou, eigenlijk helemaal niks!

Binnenkijken bij Odilia

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Hou alles mooi opgeruimd, haal het licht in huis en maak er iets persoonlijks van.

Binnenkijken bij Odilia

Dankjewel Odilia voor je leuke verhaal en mooie foto’s! Bekijk voor meer inspiratie ook eens haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Odilia”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie