Binnenkijken bij Renske - My Simply Special
15/05/2020

Binnenkijken bij Renske

Ik wil graag wat meer warmte toevoegen aan ons interieur en tijdens mijn zoektocht naar inspiratie kwam ik de Instagramaccount van Renske tegen. Haar huis ziet er heel anders uit, maar de warme accenten vielen me meteen op. Renske (25) werkt in de kinderopvang en volgt daarnaast nog de opleiding ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker’. Ze woont samen met Jan Harm en twee goudvissen in Groningen.

Binnenkijken bij Renske

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Nadat ik een aantal jaar in verschillende studentenkamers had gewoond, werd het wel tijd voor een ‘echte’ woning. Ik was al een tijdje aan het werk en mijn vriend zat aan het einde van zijn studie, dus we waren er klaar voor om samen te gaan wonen. Het was best spannend, want we zijn de eerste bewoners van dit appartement. We moesten een beslissing nemen op basis van de bouwtekeningen, dus hoe het er uit kwam te zien wisten we niet precies.

We wonen hier inmiddels ruim twee jaar en het bevalt hartstikke goed! De woning is 55 vierkante meter. Niet supergroot, maar met z’n tweeën is het prima. Ik vind het gewoon fijn dat alles nieuw en fris is. En omdat we van onze studentenkamers komen hebben we, op een enkel tafeltje na, de hele inboedel ook nieuw gekocht.

Binnenkijken bij Renske

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven. Ik denk dat iedereen een eigen stijl heeft. Leg bijvoorbeeld maar eens twee bohemian interieuren naast elkaar. Je zult de overeenkomsten zien, maar het resultaat zal compleet verschillend zijn.

Mijn stijl zou ik beschrijven als bohemian met warme kleuren. Daarnaast vind ik het mooi om naturel tinten erin te verwerken en ben ik gek op rotan. En de kleurtjes van (droog)bloemen en mijn servies van HK Living maken het interieur extra gezellig en vrolijk.

Binnenkijken bij Renske

Waar haal je je inspiratie vandaan?

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een rondje te maken langs verschillende woonwinkels. Daarnaast kijk ik veel op Pinterest en Instagram. Op Pinterest zoek ik leuke plaatsjes bij elkaar en daar maak ik dan een moodboard van, dan weet je ook gelijk of verschillende items leuk bij elkaar staan.

Binnenkijken bij Renske

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is de bank, na een dag werken is er niets lekkerder dan op de bank te ploffen en even heerlijk te relaxen.

Binnenkijken bij Renske

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk. Ik vind dat de kleuren zorgen voor de gezelligheid in het interieur. Ik hou overigens niet van extreme kleuren, dus een gele bank met een rode stoel en groene kussens zul je bij mij niet tegenkomen. Ik houd het bij kleurrijke accessoires.

Binnenkijken bij Renske

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, ik ben geen liefhebber van nepplanten. Misschien zijn ze wel praktisch in gebruik, maar ik vind het niet mooi. Met echte planten haal je buiten naar binnen en het is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in huis.

Schoonmaken of opruimen?

Beide, ik houd van een opgeruimd en schoon huis.

Binnenkijken bij Renske

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Qua webwinkels: H&M Home heeft altijd leuke dingen, de posters van Desenio vind ik erg mooi en ik ben gek op IXXI. En qua fysieke winkels: in Groningen zit de “Laif & Nuver”. Dat vind ik echt een mooie winkel en ze hebben heel leuke spullen. En de HK Living Brandstore zit in Groningen, daar ga ik ook graag heen.

Binnenkijken bij Renske

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik moet eerlijk bekennen dat er niet iets in huis is dat ik echt zelf heb gemaakt. Mijn vader heeft het tv-meubel gemaakt, daar ben ik erg blij mee. Hij is precies op maat en naast de tv is plek voor leuke accessoires. En met een verjaardag maken die accessoires plaats voor kussentjes, dan hebben we ineens een extra bankje.

Binnenkijken bij Renske

Wat staat er nog op je wishlist?

Er staat nog heel veel op mijn wishlist, maar dat is nu niet haalbaar in dit huis. Het is maar een klein appartementje en er is niet genoeg ruimte voor andere meubels. Als we in de toekomst ruimer gaan wonen, dan zou ik heel graag een webbingkast willen hebben. Wat ik ook ontzettend leuk vind is zo’n grote hangstoel in de woonkamer.

Binnenkijken bij Renske

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een lekker ruim huis met een mooie woonkeuken en een grote tuin. Het lijkt me ook heerlijk om aan het water te wonen. En hoewel we nu in een drukke stad zitten, wil ik later toch wel de rust opzoeken.

Binnenkijken bij Renske

Hebben jij en Jan Harm (ongeveer) dezelfde smaak?

Over het algemeen wel. Als ik iets nieuws koop, overleg ik wel (bijna) altijd. Soms kom ik met iets aanzetten waar Jan Harm het niet mee eens is, maar dan weet ik hem wel te overtuigen. Gelukkig is hij daar niet zo moeilijk in, haha.

Binnenkijken bij Renske

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Jazeker, voordat we hier kwamen wonen hebben we alles samen uitgezocht. Langzamerhand zijn er alweer veel nieuwe spullen bijgekomen, die ik dan vaak wel uitzoek. Jan Harm kijkt vaak naar de praktische kanten. Zolang een stoel lekker zit, vindt hij het al gauw prima.

Binnenkijken bij Renske

Welk item van je Jan Harm zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Het enige wat niet in het interieur past is zijn PlayStation, maar als ik dat doe dan hebben we ruzie, haha.

Binnenkijken bij Renske

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ik zou zeggen blijf dicht bij jezelf, maar probeer ook eens uit je comfortzone te stappen en wees niet bang om dingen te veranderen. Je hoeft niet je hele interieur compleet om te gooien, maar kleine aanpassingen of andere kleurtjes kunnen al veel doen. Wie weet sta je wel versteld van het resultaat, en ben je toch niet tevreden dan verander je toch weer. Het is gewoon belangrijk om van je huis een fijne plek te maken.

Dankjewel Renske voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Renske”

    May 15, 2020

    Wat een toffe poster aan de muur en het is echt een prachtige luchtige en frisse inrichting!    May 20, 2020

    Mooi! Leuk om te zien dat er gewoon ruimte is voor een playstation in zo’n mooi interieur


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie