Binnenkijken bij Rianne - My Simply Special
07/09/2018

Binnenkijken bij Rianne

Dat Rianne (33) interieurstylist is, zie je natuurlijk ook terug aan haar eigen huis. Ze mixt verschillende stijlen en houdt ervan om dingen zelf te maken. Samen met haar man Johan, Maarten (7), Tygo (4) en Myrle (1) woont ze in Groningen. Oh, en vergeet de 4 kippen niet! In deze post geeft ze ons een kijkje in haar mooie huis.

Binnenkijken bij Rianne

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen nu tien jaar in dit huis. Toen we het kochten was het een bouwval, dus we hebben werkelijk waar alles vernieuwd, vervangen of gerenoveerd. Ik was direct verliefd op deze woning uit 1852, want het heeft veel sfeer en veel karakteristieke elementen zijn nog aanwezig. Tijdens de verbouwing hebben we ook zo veel mogelijk weer in ere hersteld en gerenoveerd. Maar we wilden wel ruimte, dus alle kleine kamertjes en bedstedes hebben we eruit gehaald. Maar de kastdeuren van de bedstedes hebben we hergebruikt in het huis. Het interieur bestaat veel uit hergebruik, kringloop en Marktplaats vondsten. Het is inmiddels een hobby van mij geworden om voor de leukste items de kringloopwinkels af te gaan. Daarnaast ben ik ook een echte DIY’er. Mijn laatste pronkstuk is een grote tafel waar ik aan werk. De tafel is gemaakt van een oude deur en hieronder heeft mijn man verroeste antieke gietijzeren poten gemaakt. Het is weer een uniek item geworden met een verhaal. Daar hou ik ook echt van. Een interieur moet een verhaal zijn waar je je fijn en op je gemak bij voelt. Als interieurstylist is dit ook altijd mijn doel als ik een ontwerp maak voor klanten. Je hoeft niet altijd mee te gaan met alle trends. Je moet items kiezen waar jij je gelukkig bij voelt, dan wordt je interieur ook een geheel.

Binnenkijken bij Rianne

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Een mix van landelijk, vintage, industrieel en eclectisch, met als basiskleuren wit, zwart, taupe en een beetje groen.

Binnenkijken bij Rianne

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Veel van Instagram, Pinterest en uit woontijdschriften. Maar voor mijn werk ga ik vaak naar vakbeurzen, waar ik ook de leukste en nieuwste trends voorbij zie komen.

Binnenkijken bij Rianne

Wat is je favoriete plek in huis?

Wij hebben een ruime leefkeuken met uitzicht op onze grote tuin (met mijn moestuin) en dat vind ik een heerlijke plek.

Binnenkijken bij Rianne

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal.

Binnenkijken bij Rianne

Echte planten of nepplanten?

Echte planten.

Binnenkijken bij Rianne

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen.

Binnenkijken bij Rianne

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

De Handelsfabriek en kringloopwinkels.

Binnenkijken bij Rianne

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik heb er een aantal! Gebreide xxl kussens en plaids, macramé plantenhangers en wandkleden, bijzettafeltjes en mijn laatste zomer DIY project; een daybed voor in de tuin. En net heb ik nog een lange tafel gemaakt van een oude deur en antieke, gietijzeren tafelpoten.

Binnenkijken bij Rianne

Wat staat er nog op je wishlist?

Een  overkapping of tuinhuis met veranda.

Binnenkijken bij Rianne

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Daar woon ik nu, maar een witte vakantie villa ergens op Ibiza zie ik ook wel zitten. Ergens aan het strand en dan ook helemaal gestyled in een Scandinavische, Ibiza sfeer.

Binnenkijken bij Rianne

Hebben jij en Johan (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn man heeft een klassieke, landelijke smaak en ik iets stoerder. Maar hij vindt het interieur nu heel gezellig en sfeervol en dat vindt hij ook belangrijk.

Binnenkijken bij Rianne

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Hij is meer van de verbouwing en de architectonische statements en ik van de inrichting. Ik heb eigenlijk bijna alles bepaald.

Binnenkijken bij Rianne

Welk item van Johan zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Zijn eetkamerstoelen.

Binnenkijken bij Rianne

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Gebruik een aantal basiskleuren en voeg er 1 of 2 accenttinten aan toe met accessoires of door een wandje in een accentkleur te schilderen. Zo ontstaat er rust en eenheid.

Binnenkijken bij Rianne

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Rianne! Willen jullie meer van Rianne zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en website!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie