Binnenkijken bij Sanne - My Simply Special
09/12/2016

Binnenkijken bij Sanne

Dat een klein huis er ook mooi uit kan zien bewijst Sanne. Sanne (26) is begeleider op een woongroep voor (zwaar) verstandelijk beperkte kinderen en jongeren. Samen met haar vriend en twee vissen woont ze in Enschede in een huis dat er heel gezellig uitziet.

Binnenkijken bij Sanne

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen sinds mei 2015 in dit leuke huurhuis, wat tevens ons eerste echte huisje samen is. Het is een appartement met 2 verdiepingen en een ruim balkon (op het zuiden!). Toen wij hierin kwamen, moest er wel het een en ander aan gebeuren. Meerdere lagen behang van de muren pulken bijvoorbeeld, vooral boven. Nadat alles kaal en glad was, kwamen de verfpotten tevoorschijn. Mijn vader heeft alles geschilderd en mijn 2 grote broers zijn een zaterdag bezig geweest om de vloeren te leggen, ideaal al die mannen. Ondertussen gingen mijn moeder en ik van de ene naar de andere meubelboulevard. Toen de basis klaar was, kwam ik om de hoek kijken. Inrichten!

Binnenkijken bij Sanne

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn stijl is Scandinavisch. Ik maak veel gebruik van natuurlijke materialen en hou van een licht interieur. Mijn basis is wit. Witte vloer en witte muren. Het is een kleine ruimte, dus lichte kleuren maken het ruimtelijk. Om er voor te zorgen dat het niet al te klinisch wordt met al dat wit, maak ik veel gebruik van hout, grijstinten en groene planten in mijn interieur. Dit brengt warmte in het geheel. 

Binnenkijken bij Sanne

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Sinds ik actief ben op Instagram haal ik ontzettend veel inspiratie uit de vele accounts die zich met interieurstyling bezig houden. Ik vind dit zo’n leuke ontdekking en ik hoop dat ik voor anderen ook een inspiratiebron kan zijn. Daarnaast kijk ik graag naar woonprogramma’s zoals vtwonen, Eigen Huis en Tuin en ik lees ook het magazine van vtwonen. 

Binnenkijken bij Sanne

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is mijn woon/eetkamer, dit is één ruimte. Hier ben ik het meest. ’s Avonds als ik thuiskom na het werk vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen, voetjes op de poef en, afhankelijk van de tijd, met een wijntje of lekker bakje thee. Samen met Nout, vriendlief, de hele avond series kijken via Netflix. Daarnaast hou ik er ook van om gezellig met vrienden te eten aan de tafel en vervolgens lekker lang na te tafelen. Een grote tafel was dan ook een must. 

Binnenkijken bij Sanne

Neutraal of kleurrijk?

Dan kies ik voor neutraal. Ik vind de eenvoud vaak het mooist. Het enige waar mijn interieur kleurrijk van wordt zijn de planten die op verschillende plekken in de woning staan en de bos bloemen op tafel. Verder houd ik van simpel en neutraal.

Binnenkijken bij Sanne

Echte planten of nepplanten?

Absoluut echte planten. Ik heb 1 nepblad, maar die lijkt wel echt heel echt. Verder heb ik alleen maar echte planten in huis. En wat dan leuk is aan de huidige trend: de planten die nu hip en happening zijn, zijn ontzettend makkelijk te onderhouden. Je ziet het bijna altijd wel wanneer planten nep zijn, dat vind ik persoonlijk echt lelijk.

Binnenkijken bij Sanne

Schoonmaken of opruimen?

Ik ben echt een opruimmiep. In tegenstelling tot mijn vriend, die laat nog wel eens het een en ander slingeren. Ach ja, het houdt mij van de straat. Aan schoonmaken kan ik ook wel plezier beleven. Als ik het eenmaal te pakken heb, ga ik er ook helemaal voor. Muziek gaat dan op standje burenruzie en dan sla ik geen hoekje over. Heerlijk. Vooral op regenachtige dagen. Of in het begin van de lente, dat de eerste zonnestralen zich weer laten zien.

Binnenkijken bij Sanne

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ikea staat voor mij met stip op 1. Ik vind het heerlijk om daar rond te struinen. De basis in mijn huis is dan ook van Ikea. Daarnaast woon ik op fietsafstand van de meubelboulevard in Enschede, dus daar ga ik ook graag heen. Met onder andere Jysk en Kwantum. Onlangs is daar de grootste Action van Nederland geopend. Heel af en toe heb je daar toch hele leuke dingen voor in huis én voor een leuk prijsje, dus daar kom ik ook graag.

Binnenkijken bij Sanne

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Mijn tafel. Ook al heb ik hem niet zelfgemaakt, maar mijn broer. Telt dat ook? Hihi. De tafel is zo simpel, maar dat vind ik juist zo mooi. Vier witte poten van de kringloop, steigerhout en klaar.

Binnenkijken bij Sanne

Wat staat er nog op je wishlist?

Pff.. Wat niet? Ik zie ontzettend leuke dingen voorbij komen op Intagram. Mijn vriend wordt er zo langzamerhand gek van. Maar op dit moment zou ik heel graag een andere stellingkast willen hebben tegen mijn grijze muur. Er staat nu een metalen stellingkast, maar dat is het net niet helemaal.

Binnenkijken bij Sanne

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik struin heel vaak rond op Funda.nl. Dan kijk ik vooral naar jaren-30-huizen, met een ruime tuin en mooie details die het huis karakter geven. Bijvoorbeeld balken die nog zichtbaar zijn in het plafond. Onwijs mooi. Ik zou nooit in een nieuwbouw huis kunnen wonen denk ik.

Binnenkijken bij Sanne

Hebben jij en Nout (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn lief is heel makkelijk wat interieur betreft. Hij vindt alles wat ik doe qua inrichting goed. Zo lang het niet té vrouwelijk wordt, is hij tevreden. Dus ja, we hebben in zekere zin wel dezelfde smaak, haha.

Binnenkijken bij Sanne

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Nee dus, ik vooral. Ik vind het echt ontzettend fijn dat ik daarin helemaal word vrij gelaten. Natuurlijk heb ik wel zijn mening over bepaalde dingen gevraagd, maar hij was het overal mee eens. Makkelijk he?

Binnenkijken bij Sanne

Welk item van Nout zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Er is boven in de kleine slaapkamer een zogenaamde ‘man cave’ gerealiseerd. Hierin staat de Playstation, TV, zijn dvd collectie en een gigantische zitzak. Deze onderdelen mogen daar lekker blijven en hoeven wat mij betreft niet in de woonkamer.

Binnenkijken bij Sanne

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Houd het rustig en werk met dezelfde kleuren. Wij wonen klein, dus dan is het heel snel druk en chaotisch door allerlei prullaria in huis te halen. Ik moet zeggen, ik heb best veel accessoires, maar de kunst is om het om een goede manier te combineren en te groeperen. Niet overal wat neerzetten. En zorg voor een rustige basis.

Binnenkijken bij Sanne

Dankjewel Sanne voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Sanne, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Sanne”

    December 9, 2016

    Waaauw, wat aan ontzettend fijn plekje is dit! Ook een heel leuk artikel met leuke uitleg. Door dit soort artikelen krijg ik altijd helemaal zin om mijn hele interieurstijl overhoop te halen en er iets anders mee te doen. Maar ik heb met mezelf afgesproken dat dat pas mag wanneer ik ooit ga verhuizen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie