Binnenkijken bij Sanne - My Simply Special
24/07/2015

Binnenkijken bij Sanne

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag is Sanne (26) aan de beurt om haar huis te laten zien. Sanne heeft de opleidingen Bloem & Design en In- en Outdoor styling gevolgd en werkt nu bij de H&M. Ze woont samen met Ronald en vijf konijntjes in Emmen.

Binnenkijken bij Sanne

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We hebben dit huis gekocht in augustus 2013. Het was een huis waar veel aan gedaan moest worden, maar dat vonden we niet zo erg want dan kan je het juist naar je eigen smaak inrichten. Dat is toch het leukste wat er is, een huis zien opbloeien. We hebben best wel veel gedaan aan het huis. Zo hebben we muren gesloopt en nieuwe muren op andere plekken geplaatst, we hebben er een nieuwe keuken in geplaatst en het hele huis laten stucen. Ik vind het zo mooi als alles een strakke, cleane uitstraling heeft. Dat geeft mij altijd een rustig gevoel en het is een mooie basis voor het huis.

Binnenkijken bij Sanne

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik denk dat basic het beste past gecombineerd met de woontrends van dit jaar. Nu heb ik het bijvoorbeeld een beetje gecombineerd met de botanische en de origami woontrend. In het huis ligt de schoonheid in zijn eenvoud, want ik vind het belangrijk dat ik rust kan vinden in huis. Het moet een plekje zijn waar je je terug kan trekken na een drukke lange dag. Natuurlijke materialen vind ik erg mooi en doordat het zo licht in huis is kan je met de natuurlijke materialen weer een warme sfeer creëren. De materialen die we als basis hebben gebruikt zijn licht hout en beton met beneden nog een beetje marmer. De vormen die we in huis hebben zijn rechte lijnen met heel soms een grafische print.

Binnenkijken bij Sanne

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit interieurtijdschriften en van social media (waaronder Instagram en Pinterest), beurzen, trendforecaster Lidewij Edelkoort en niet te vergeten de natuur. Je kan uit de natuur zo veel halen, bijvoorbeeld de kleurcombinaties of de vormbeleving.

Binnenkijken bij Sanne

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plekje in huis is de woonkamer, maar als het buiten mooier weer wordt vind ik het ook erg fijn om lekker buiten te zitten of om te tuinieren.

Binnenkijken bij Sanne

Neutraal of kleurrijk?

Hier hoef ik niet lang over na te denken, dat is neutraal. We hebben wit als basiskleur door het huis. In de woonkamer hebben we er kleur aan toegevoegd met donkergroen en een beetje van een crèmekleur. Ik had gelezen dat volgend jaar verschillende tinten wit in wordt, daar heb ik nu al lichtelijk op ingespeeld.

Binnenkijken bij Sanne

Echte planten of nepplanten?

Met grote letters ECHTE PLANTEN. Planten laten je huis leven en mogen niet ontbreken in huis. Zelf ben ik een erge planten-/bloemenliefhebber. Ik geniet ervan als je de planten ziet groeien en bloeien.

Binnenkijken bij Sanne

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken, als creatief bijtje ben ik goed in “rommel” maken, tot ergernis van mijn vriend…

Binnenkijken bij Sanne

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Zelf ben ik eerder te vinden in een winkel dan een webwinkel, omdat je dan de artikelen echt kan zien en voelen. Of ik kan het nergens anders vandaan halen, dan ga ik het web op. De winkels waar ik blij van word zijn Loods 5, Ikea, &K en kringloopwinkels (hoe onbekender hoe beter).

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De kaarsenstandaard van licht hout en messing.

Binnenkijken bij Sanne

Wat staat er nog op je wishlist?

Een Seletti Sending Animals dressoir (varken/gans), een witte tulpenvaas van Pols Potten, een knotted chair van Marcel Wanders, een Slowglow van Droogdesign een Light forest van Ontwerpduo en een witte Moth XXL gevouwen papieren origamilamp van Studio Snowpuppe.

Binnenkijken bij Sanne

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een gelijkvloers huis dat tussen een weiland en een bos staat maar nog wel dicht bij een centrum ligt. Buiten moet romantisch zijn met een mooie moestuin en geitjes en konijntjes. Ook wil ik veel bloemen en lekker ruikende rozen. Binnen wil ik eigenlijk wat ik net ook omschreven heb over mijn woonstijl.  

Hebben jij en Ronald dezelfde smaak?

Eigenlijk hebben we met veel dingen de zelfde smaak, Ronald houdt alleen iets meer van industrieel.

Binnenkijken bij Sanne

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, we hebben samen gekeken naar waar we allebei van houden en daar ben ik dan verder mee aan de slag gegaan.

Binnenkijken bij Sanne

Welk item van je partner zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ronald heeft een erg lelijke fruitschaal en die staat nu ook heel mooi boven op zolder…

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ik vind zelf als je de basis neutraal en strak houdt, dat je vanuit dat punt altijd verder kan werken. Met kleine aanpassingen kan je dan al snel een nieuwe woontrend toepassen in je huis.

Binnenkijken bij Sanne

Dankjewel Sanne voor je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Sanne, neem dan eens een kijkje op haar site en heerlijke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living5 reacties op “Binnenkijken bij Sanne”

  July 24, 2015

  Wat een perfecte inrichting zeg. Het is net alsof je in een woonwinkel-krantje kijkt. Onwijs mooi!  July 24, 2015

  Heel leuk om zo eens bij iemand anders te kijken!  July 24, 2015

  Mooie inkijkje in een mooie huis. Ik krijg ook ineens zin om een nieuw huis te kopen. Hahaha. Mooie inrichting ook. Erg leuk dat je dit gepost hebt.  July 24, 2015

  Wat een prachtig huis. Zou zo willen ruilen. Alleen dan gaan wel langzaam alle echte planten vervangen worden door neppers, want ze zullen stuk voor stuk het loodje leggen. Wat knap dat je dat zo goed kunt Sanne!  July 24, 2015

  Die keuken! Mijn vriend begon spontaan naast mij te kwijlen (hij houdt heel erg van koken)


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie