Binnenkijken bij Shanti - My Simply Special
26/07/2019

Binnenkijken bij Shanti

Het huis van Shanti ziet er vrolijk uit met alle kleuren, maar toch ook heel rustig. Ik vind het knap hoe ze dat gedaan heeft! Shanti (32) volgt een opleiding Interieurstyling aan de Interieuracademie en woont samen met haar man Ronald, Zoë (4) en Lev (2) in Sleeuwijk. Oh, ze hebben twee honden Yuki & Ginza!

Binnenkijken bij Shanti

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ronald en ik besloten na 6 jaar samenwonen in Rotterdam weer terug te verhuizen naar het dorp waar we vroeger woonden. Onze ouders wonen daar ook. Toen Zoë geboren werd, leek het ons veel fijner om dichtbij familie te zijn. We schreven ons in voor een nieuwbouwproject in Sleeuwijk. Ons huis in Rotterdam was vrij snel verkocht, dus we hebben een jaar bij mijn schoonouders gewoond. Ondertussen werd het huis gebouwd en in oktober 2016 vond de oplevering plaats van onze twee-onder-een-kapwoning. Omdat het een nieuwbouwhuis was, waren we vrij in de keuze voor de badkamer, keuken, vloeren, kleur wanden etc. We hadden ruim een jaar de tijd om daarover na te denken, dus dat was erg fijn. Zelf hebben we geen grote aanpassingen uitgevoerd aan onze woning, maar als optie hebben we ervoor gekozen om een uitbouw te laten plaatsen door de aannemer. Zo creëerden we een grote, fijne woonkamer.

Binnenkijken bij Shanti

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Laatst vroeg ik aan mijn volgers op Instagram hoe zij mijn stijl zouden omschrijven. Ik vond het namelijk nog best lastig om er een naam aan te geven. Ik had het idee dat ik een mix van stijlen had. De meeste omschreven mijn stijl als Scandinavisch Bohemian. En ik denk dat ze daar helemaal gelijk in hebben. Ik houd van rustige, lichte (pastel) kleuren in huis. Mijn volgers zouden mijn huis herkennen aan de kleur roze. De wand in de woonkamer is namelijk geverfd in de kleur Histor Piment. Witte muren zijn bij mij weinig te zien. Ook in de slaapkamers heeft elke wand wel een kleur of behang. Uiteraard komt het roze weer terug in de kamer van m’n dochter. De bohemian sfeer is terug te vinden in de planten die ik in huis heb. Elke kamer heeft wel een of meerdere planten.

Binnenkijken bij Shanti

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Pinterest is mijn grootste inspiratiebron. Als ik in huis iets wil veranderen, kijk ik eerst altijd op Pinterest. Ook kijk ik naar andere interieuraccounts op Instagram. Waar ik ook heel veel ideeën uit haal, zijn de reizen die wij maken. Vorig jaar zijn we naar Bali geweest en daar heb ik me laten inspireren door de mooie houten meubelen, de prachtige rotan accessoires, de natuur en de geweldige cultuur.

Binnenkijken bij Shanti

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de slaapkamer van mijn dochter. Onlangs hebben we haar kamer een make-over gegeven en ik houd van de kleurencombinatie! Oudroze met spiced honey en het toffe tipi behang zorgen voor de lieve maar ook stoere meisjeskamer die ik in gedachte had.

Binnenkijken bij Shanti

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk, maar dan met zachte pastelkleuren voor de rust in huis.

Binnenkijken bij Shanti

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Al mijn planten zijn echt. Hier en daar sneuvelt er wel weer eens een, maar dan koop ik er weer een echte voor in de plaats. Alleen in de badkamer staat een nepperd, maar dat is omdat er daar geen natuurlijk licht in komt.

Binnenkijken bij Shanti

Schoonmaken of opruimen?

Met twee jonge kinderen lijkt het wel of ik de hele dag aan het opruimen ben. Schoonmaken doe ik op een vaste dag in de week. Dus ik denk dat ik voor opruimen ga, alhoewel ik wel elke dag moet stofzuigen met twee honden in huis.

Binnenkijken bij Shanti

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ikea, Kwantum, Xenos, Casa en Wehkamp.

Binnenkijken bij Shanti

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat zijn er twee. Ik ben heel blij met de houten schuifdeur in de woonkamer die Ronald zelf heeft gemaakt van een oude boerderijdeur die we kochten op Marktplaats. En het hoofdbord in onze slaapkamer is ook een favoriet. Die is namelijk voorzien van nisjes met daarin dimbare spotjes en draadloze opladers voor de telefoon. Dit zorgt voor de luxe in de slaapkamer waar we naar op zoek waren.

Binnenkijken bij Shanti

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik zou ooit op de zolder een slaapkamer en badkamer voor ons willen maken. De kinderen hebben dan hun eigen verdieping met badkamer. Kunnen we later ook nooit ruzie maken over wie hoe laat in de badkamer mag zijn.

Binnenkijken bij Shanti

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een knus, vrijstaand huis met vrij uitzicht. Overigens zouden we het ook heel tof vinden om ooit een oud huis helemaal te verbouwen. Dus wie weet wonen we later in ons zelfverbouwde, vrijstaande huis.

Binnenkijken bij Shanti

Hebben jij en Ronald (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, we hebben wel dezelfde smaak. Zelfs de roze muur vindt Ronald mooi! Hij houdt van onze stijl, maar vindt de industriële woonstijl ook erg tof. 

Binnenkijken bij Shanti

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

In het begin wel. Samen bepaalden we wat voor bank er kwam, hoe de keuken eruit kwam te zien en wat voor eettafel we zouden kopen. Na verloop van tijd is hij er zich minder mee gaan bemoeien en kon ik los gaan met accessoires en kleuren in huis.

Binnenkijken bij Shanti

Welk item van Ronald zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Toen we nog in Rotterdam woonden, had Ronald een action figure in huis staan. Ik vond het niet mooi maar van Ronald moest er tenminste 1 item van hem in de woonkamer staan. Uiteindelijk is de action figure tijdens de verhuizing kwijtgeraakt. (En nee, ik heb hem niet stiekem weggegooid, haha).

Binnenkijken bij Shanti

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Mocht je een nieuw huis kopen, zorg dat je van te voren eerst een sfeerbord maakt met kleuren, materialen en meubels die je mooi vindt. Zo weet je wat je stijl is en kun je vanuit het bord verder gaan werken aan je interieur.

Binnenkijken bij Shanti

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Shanti! Willen jullie meer van Shanti zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en haar site!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Shanti”

    July 26, 2019

    Het ziet er heel gezellig uit!    July 26, 2019

    Dit ziet er geweldig uit. Alles klopt hier! Ik doe thuis de decoratie en inrichting, en hou ervan om met kleuren te experimenteren.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie