Binnenkijken bij Sheila - My Simply Special
05/04/2019

Binnenkijken bij Sheila

Hou je van pasteltinten? Dan is deze binnenkijker wat voor jou! Sheila (45) is interieurstyliste en woont samen met Ben in Amsterdam. Ze heeft verschillende stijlen en kleuren gecombineerd tot een vrolijk, maar rustig resultaat.

Binnenkijken bij Sheila

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Vijf jaar geleden ben ik gaan samenwonen met Ben. Ik ben vanuit Geleen naar Amsterdam verhuisd en in zijn woning getrokken. Ik heb er eerst een tijdje zo gewoond voordat we rigoureuze veranderingen hebben doorgevoerd. We hebben de werkkamer gemaakt op de plek waar voorheen de keuken zat en een muur doorgebroken.  Er kwam veel meer licht in de woning en het leek stukken ruimer, waardoor er een soort van leefkeuken is ontstaan.

Binnenkijken bij Sheila

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Scandinavisch, boho en een beetje industriële en retro invloeden. Beetje eclectisch dus

Binnenkijken bij Sheila

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Uit heel veel dingen, woonbladen, Pinterest, Instagram. Maar ook uit woonwinkels, fotografie, natuur etc.

Binnenkijken bij Sheila

Wat is je favoriete plek in huis?

De verbreedde vensterbank in de woonkamer en de keukentafel. Dit is toch een beetje het hart van het huis. Zelf zitten we er dagelijks maar ook wanneer we bezoek hebben.

Binnenkijken bij Sheila

Neutraal of kleurrijk?

Moeilijk. Ik kan beiden erg mooi vinden. Maar helemaal kleurloos vind ik voornamelijk mooi bij anderen. Zelf heb ik pastel kleuren en vergrijsd groene kleuren in huis, wel kleur maar niet overdadig aanwezig. Ik hou namelijk wel van een bepaalde rust.

Binnenkijken bij Sheila

Echte planten of nepplanten?

Absoluut echt. Alhoewel ik nog moet zien hoe de planten het op het dakterras gaan doen deze zomer, haha. Ik heb dat afgelopen jaar een beetje gepimpt maar was laat begonnen, waardoor ik nog niet aan planten toe kwam. Dat komt dit jaar aan de buurt.

Binnenkijken bij Sheila

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid. Nou ja, opruimen eigenlijk ook niet. Maar ik heb wel een opgeruimd huis, dat geeft ook meer rust ofzo. Ik kan bovendien heel makkelijk dingen weg doen. We wonen niet groot dus hebben ook niet veel opbergruimte.

Binnenkijken bij Sheila

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Loods 5, Sissy Boy, Kwantum, en gezellige winkeltjes in de Pijp en 9 straatjes.

Binnenkijken bij Sheila

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Een wandhanger; deze maakte ik vorig jaar met vondsten van het strand in Costa Rica. Ik wilde graag een souvenir meenemen maar vond niets leuks, dus ik heb zelf maar iets gemaakt.

Binnenkijken bij Sheila

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe fauteuil, ben die van ons helemaal zat. Maar ik vind het op een of ander manier moeilijk er een te vinden en ben er dan ook  al een tijdje naar op zoek. Het heeft verder geen haast en ik moet er net een keertje tegenaan lopen. En er komt een andere bank, dit staat meer op de wishlist van mijn vriend. Hij wil graag een hoekbank waar we beide onderuit kunnen hangen.

Binnenkijken bij Sheila

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een loft, dat lijkt me geweldig. Een grote, open, industriële ruimte waar je helemaal los kan gaan.

Binnenkijken bij Sheila

Hebben jij en Ben (ongeveer) dezelfde smaak?

Mwah, ik denk dat het voor mijn vriend wat kleurrijker zou mogen. Met wat hardere kleuren met een retro touch.

Binnenkijken bij Sheila

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Nee, niet echt. Hij laat mij volledig mijn gang gaan. Alhoewel hij wel laatst aangaf dat het van hem wat minder soft mag. Heb hem gevraagd afbeeldingen te zoeken van wat hij graag terug zou zien. Dus wie weet ziet het er over een tijdje helemaal anders uit. Ik hou gelukkig van veranderen, haha!

Binnenkijken bij Sheila

Welk item van Ben zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Nou dit was niet stiekem maar deze hebben we vorig jaar samen verkocht op Koningsdag. Een super lelijke vaas, tenminste, dat vond vooral ik.

Binnenkijken bij Sheila

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ga voor een aantal mooie stukken in huis. Liever een grote bank, dan een klein bankje met allemaal losse stoelen. Dat oogt namelijk een stuk onrustiger waardoor het al snel rommelig aan kan voelen.

Binnenkijken bij Sheila

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Sheila! Willen jullie meer van Sheila zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en haar website!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living6 reacties op “Binnenkijken bij Sheila”

  April 5, 2019

  Ziet er heel mooi en clean uit!


  Bo

  April 5, 2019

  Leuk!
  wordt er op de grond geslapen met alleen matras?


  Sheila Thompson

  April 12, 2019

  @Bo: Inmiddels niet meer, was een tijdelijk iets! Nieuw bed en de juiste matrassen waren een zoektocht


  Dorien

  July 11, 2019

  Wauw, wat een fijn sfeertje! Dit gaan wij zeker gebruiken als inspiratie voor onze net aangekochte woning. Mag ik vragen welke kleur er op de muur achter de bank in de woonkamer is gebruikt? En op de muur waarin de kamer ensuite deuren zitten? En in de slaapkamer op de achterwand? 🙈
  Veel woonplezier!


  Jette Holkenborg-Peters

  January 24, 2020

  Hallo Sheila, onder de indruk van je mooie huis! Zeker de kleuren spreken mij erg aan! Nu wij in huis ook aan het verven zijn ben ik op zoek naar de mooie kleur die je hebt gebruikt in de woonkamer boven je brede vensterbank. De muur met die mooie grote ramen.
  Graag hoor ik welke kleur dit is! Mvg, Jette


  MySimplySpecial
  January 29th, 2020


  Hi! Ik heb het aan Sheila gevraagd en het is Gentle Green van de Gamma.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie