Binnenkijken bij Shirley - My Simply Special
08/06/2018

Binnenkijken bij Shirley

Het mixen van verschillende stijlen kan een heel leuk resultaat geven en dat laat Shirley (46) ook zien. Ze woont samen met Jaap en hun zoon (13) in een boerderij in Drenthe. Door Scandinavisch en landelijk te combineren heeft ze een heel gezellig huis gecreëerd. Kijk maar mee!

Binnenkijken bij Shirley

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen sinds afgelopen kerst in onze boerderij. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om te verhuizen. We hadden onze vorige woning net verbouwd en ook de tuin was helemaal opnieuw aangelegd. Deze woning is dus echt op ons pad gekomen.

De boerderij is begin jaren 90 al een keer grondig verbouwd, waardoor wij aan de benedenverdieping voorlopig even niets anders hebben gedaan dan schilderen en inrichten. Uiteraard zijn er nog wat wensen voor de toekomst.

We hebben wel flink wat tijd gestoken in de bovenverdieping, want daar was veel te weinig licht en er was al lange tijd niets aan gedaan. Wij hebben daarom 6 grote dakramen laten plaatsen en we hebben een groot rookkanaal laten verwijderen, want ook die haalde veel licht weg. Nadat alles afgewerkt was, hebben wij alles geschilderd en heel recent is de bestaande houten vloer geschuurd en in de witte olie gezet. De bovenverdieping heeft dus echt een metamorfose ondergaan.

Binnenkijken bij Shirley

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn stijl is nu een combinatie van Scandinavisch, vintage en een vleugje landelijk, maar mijn stijl verandert steeds door de jaren heen en ook per huis is het verschillend.

Binnenkijken bij Shirley

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik kan overal door geïnspireerd raken, ik kijk graag woonprogamma’s, blader door de woonbladen, scroll door Instagram en ga zo maar door. Ik kijk altijd veel om me heen en alleen al door veel te observeren ontstaan er vanzelf ideeën in mijn hoofd.

Binnenkijken bij Shirley

Wat is je favoriete plek in huis?

Wij zijn nog zo niet gewend aan dit huis waardoor alle plekken nog favoriet zijn. We verwonderen ons nog dagelijks over de mooie plek waar we nu wonen. Ook in huis ontdekken we steeds nog nieuwe dingen.

Binnenkijken bij Shirley

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal! De basis houd ik het liefst neutraal en met accessoires kan je er voor kiezen om wel of geen kleur toe te voegen. In de winter gebruik ik altijd veel meer kleur, nu het zomer wordt heb ik gekozen voor veel meer witten en naturel in huis.

Binnenkijken bij Shirley

Echte planten of nepplanten?

Echte! Maar helaas heb ik wat donkere plekken in huis waar de meeste planten het niet redden. Dus ik overweeg om toch wat neppe exemplaren neer te gaan zetten. In dit huis maak ik veel meer gebruik van planten, in mijn vorige woning vond ik dat niet passen bij de stijl.

Binnenkijken bij Shirley

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! Schoonmaken is noodzakelijk kwaad, maar opruimen en bijhouden is de grote truc. Als je iedere dag ervoor zorgt dat alles even opgeruimd is, ziet je huis er altijd verzorgd uit. Kost je hooguit een kwartiertje per dag. Ik doe ‘s avonds voordat ik naar bed ga altijd even een rondje door de woonkamer en keuken. Dat is een stuk leuker wakker worden de volgende dag.

Binnenkijken bij Shirley

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik mag altijd graag even bij de Kwantum snuffelen, maar ik kom ook met veel plezier bij Loods5. Het liefst snuffel ik in leuke onverwachte woonwinkeltjes in steden waar ik wel eens ga winkelen.

Binnenkijken bij Shirley

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De meubeltjes die ik bij de kringloop heb gescoord en zelf opgeknapt heb. Zelf opknappen geeft zoveel meer voldoening dan gewoon nieuw kopen.

Binnenkijken bij Shirley

Wat staat er nog op je wishlist?

Een overkapping in de tuin en een groter raam in de gevel, waardoor we een mooier uitzicht krijgen. Maar dat staat allemaal nog op de planning. Oh ja, en binnenkort gaan we op pad voor een gashaard.

Binnenkijken bij Shirley

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik woon in een droomhuis. Maar ik zou heel graag eens een nieuw huis willen laten bouwen dat we dan ook zelf hebben ontworpen. Ook vind ik een jaren 30 pand met van die hoge plafonds en glas-in-loodramen fantastisch. Wie weet waar we ooit nog terechtkomen.

Binnenkijken bij Shirley

Hebben jij en Jaap (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, gelukkig wel en hij laat me vooral mijn eigen gang gaan.

Binnenkijken bij Shirley

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De belangrijkste dingen bespreek je uiteraard even met elkaar, de finishing touch laat hij aan mij over.

Binnenkijken bij Shirley

Welk item van Jaap zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Nou eigenlijk geen.

Binnenkijken bij Shirley

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Lekker mixen en matchen met wat je mooi vindt, net zolang tot het helemaal jouw eigen stijltje is.

Binnenkijken bij Shirley

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Shirley! Willen jullie meer van Shirley zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Shirley”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie