Binnenkijken bij Sis - My Simply Special
24/07/2020

Binnenkijken bij Sis

Dat Sis (58) interieurstylist is, zie je terug in haar huis. Ze woont met haar man in een prachtig verbouwde woning in Emmen en ze vertelt ons er vandaag alles over.

Binnenkijken bij Sis

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We hebben dit huis 10 jaar geleden gekocht en na een verbouwing van 2 jaar zijn we er in april, 2012 komen wonen. Het huis stond toen wij met de makelaar rondreden net leeg maar niet in de verkoop. De kinderen van de overleden bewoonster hadden geen haast om het te verkopen. Onderhandelingen duurden dan ook een jaar. We vielen voor dit huis omdat het charme heeft en uniek is. Het heeft namelijk in mijn ogen iets Frans (ik ben een Francofiel) maar ook iets Spaans en/of Engels. Vervolgens hebben we een bevriende Engelse architecte in de arm genomen en zij heeft al onze plannen verwerkt. De buitenmuren zijn blijven staan maar binnen is alles verbouwd. De zolderverdieping was net te laag om er te kunnen staan, dus het dak is verhoogd en daar zijn 2 slaapkamers en een badkamer gecreëerd. Ook is er aangebouwd. Links een binnenzwembad en rechts garages en andere ruimten. In dit huis zaten ook allemaal stalen kozijnen, fantastisch mooi maar lastig om er thermopane glas in te maken. Ik kwam toen met het idee om de stalen buitenpui aan de tuinkant, in huis te plaatsen als afscheiding tussen 2 ruimten. Nu zie je zwarte stalen deuren in heel veel huizen terug. Ik vind het nog steeds mooi. Het is een groot huis met een heerlijke tuin, maar de ruimtes zijn niet ongezellig groot. Je voelt je niet verloren in dit huis. Het past ons als een jas.

Binnenkijken bij Sis

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik heb jaren een eclectische stijl gehad met veel kleur. Elke kleur heb ik wel in huis gehad. Nog steeds vind ik dat erg mooi maar het is er toch langzaam uit geslopen. Overgebleven zijn grijs, wit, hout en zwart als een zeer aanwezige accentkleur. Mix en match, dat ben ik ten voeten uit. Altijd geweest ook. Ik houd van modern, design, Scandinavisch, een beetje Ibizastijl, goudaccenten (maar niet te veel) en ook van iets brocante of antiek in huis. Niet te veel oude spullen of brocante want dan wordt het te oubollig. Vintage white vind ik wel mooi.

Binnenkijken bij Sis

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik vooral uit reizen, city-trips (oh, wat mis ik dat nu…) tijdschriften, Instagram, woonwinkels, Pinterest en woonprogramma’s. Ik kan ook gemakkelijk uren voor me uit staren op de bank en dan borrelen er weer allerlei nieuwe ideeën naar boven.

Binnenkijken bij Sis

Wat is je favoriete plek in huis?

De loungebank van Leolux in de woonkamer. Hele fijne zit. Ik heb tientallen banken uitgeprobeerd maar nergens vond ik het goede zitcomfort zoals deze bank het heeft. Ik heb gauw last van mijn rug, vandaar de enorme zoektocht naar de juiste bank.

Binnenkijken bij Sis

Neutraal of kleurrijk?

Momenteel neutrale kleuren, maar de sfeer van Parijse appartementen blijf ik supergaaf vinden. Veel kunst en ook kleurrijke kunst, modern met hier en daar goudaccenten en dan met een Hongaarse eiken puntvloer!

Binnenkijken bij Sis

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, maar ik heb geen groene vingers dus er sneuvelen er helaas ook veel. Ik ben sinds een paar maanden bezig met het zaaien van een moestuin. Nou dat valt ook al niet mee. Misschien volgend jaar maar moestuinplantjes kopen.

Binnenkijken bij Sis

Schoonmaken of opruimen?

Altijd een opgeruimd huis, daar voel ik mij goed bij. Van een schoon huis word ik wel heel blij! Omdat ik een Instagram account heb, maak ik vaak foto’s. Daar gaat veel tijd inzitten, je denkt: ik heb opgeruimd maar op de foto zie je altijd weer iets liggen wat er niet hoort. Afstandsbediening, pen, onderzetters, kruimels op de vloer en ga zo maar door. Ik wil maar zeggen; je hebt opruimen en opruimen, snap je mij nog?

Binnenkijken bij Sis

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Voor meubels Wiechers Wonen in Ommen of Dwingeloo. Accessoires bij Loods 5, Loftloft, kringloopwinkels en bij webshops zoals bijvoorbeeld Boetstijl.

Binnenkijken bij Sis

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik ben niet van de DIY’s. Ik pimp wel graag spullen op met een likje verf. Ik vind creatieve cursussen volgen wel erg leuk, maar op de een of andere manier verdwijnt het ook gauw weer uit huis. Ik heb wel veel schilderijen gemaakt in mijn kleurrijke periode. Als de rust straks terugkeert, dan ga ik daar weer mee verder. Ik heb genoeg ideeën.

Binnenkijken bij Sis

Wat staat er nog op je wishlist?

Een loungeset voor buiten en zwarte kunststof stoelen voor bij de eettafel buiten. Ik heb al 8 jaar oude, Franse deuren in de opslag staan en deze wil ik graag als afscheiding in de serre plaatsen.  Zes jaar geleden hebben we een overkapping gemaakt aan de serre van 100 jaar oude balken met een bamboedak, prachtig! Helaas bleken de balken houtworm te hebben en moesten we de overkapping helemaal afbreken. Poging 2 komt er binnenkort aan, maar wel met nieuwe balken!

Binnenkijken bij Sis

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Dan ga ik voor een Parijs appartement met Louvre luiken aan de buitenkant inclusief de Franse balkonhekjes. Binnen witte muren met sierlijsten en met veel kunst aan de muur en mooie ornamenten aan het plafond. Natuurlijk met de eiken Hongaarse puntvloer. Een mooie open haard is ook fijn. Witte of zandkleurige bank en een giga grote goudkleurige kuifspiegel. Tja, en als we dan toch bezig zijn dan graag een badkamer met veel marmer!

Binnenkijken bij Sis

Hebben jij en je man (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn man vindt bijna alles mooi als ik het laat zien, dus ja ik denk het wel. Als hij het echt niet mooi vindt dan kopen we het niet.

Binnenkijken bij Sis

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ik kom met de ideeën en dat vindt hij eigenlijk altijd wel mooi. Het vele schuiven en steeds veranderen in huis hoeft voor hem niet, maar dat doe ik al 35 jaar en hoort bij mij. Hij kent mij niet anders. De foto’s in deze post zijn waarschijnlijk over een paar weken alweer verouderd.

Binnenkijken bij Sis

Welk item van je man zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Oh erg hè, hij heeft in de kelder een mooie ruimte waar zijn spullen staan en hangen. Goed opgelost, toch? Dus er staat niet iets in de kamer waar ik mij aan erger.

Binnenkijken bij Sis

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Koop niet al je meubels in één keer in dezelfde winkel, dan loop je de kans dat het te statisch wordt! Ik bedoel hiermee dat ik geen fan ben van alle meubels uit dezelfde serie kopen. Ik heb dat van huis uit ook nooit meegekregen. Waar vroeger bijna iedereen alles in donker eiken kocht met een bruine leren bank, hadden mijn ouders moderne, losse zitelementen in warm geel, groen, lila en beige. Prachtige vond ik dat! Nee, mijn ouders waren geen hippies, integendeel!

Binnenkijken bij Sis

Dankjewel Sis voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Sis”

    July 24, 2020

    Sfeervol, leuk die verschillende stijlen die toch een eenheid vormen.


    Sis
    July 24th, 2020


    Dank je wel Carla, leuk te horen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie