Binnenkijken bij Soraya - My Simply Special
31/01/2018

Binnenkijken bij Soraya

Soraya (40) is financieel administratief medewerker en woont samen met haar man Michael en tienerzoons Abel en Calvin in Delft. Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat nieuwbouwhuizen al snel sfeerloos zijn, maar Soraya laat zien dat een nieuw huis ook gezellig kan zijn en warmte uit kan stralen.

Binnenkijken bij Soraya

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen sinds 2012 met veel plezier in onze nieuwbouwwoning. Het is een rijtjeswoning op de hoek met een pad ernaast. Mijn man en ik kwamen per toeval afzonderlijk via internet op deze nog te bouwen woning uit en waren beide gelijk enthousiast. Dit huis was nog één van de laatste van het project in de verkoop, dus hebben we snel moeten beslissen, maar we hebben er geen spijt van gehad. Het was echt een droom die uitkwam! Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je alles zelf kan bepalen qua inrichting. De badkamer hebben we, afgezien van een badkamermeubel, redelijk standaard gelaten. De tegels waren gelukkig al heel mooi neutraal. We hebben er wel een fijne keuken geheel naar wens ingezet en gelijk een handige zolderindeling mee laten bouwen. De tuin hebben we in de loop der jaren zelf beetje bij beetje aangelegd en het wordt al heel mooi. Vanwege wat financiële tegenslagen direct na onze verhuizing, moeten hier en daar in huis nog wat puntjes op de i komen. Daar zijn we sinds vorig jaar al weer lekker mee bezig!

Binnenkijken bij Soraya

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Het is een beetje mijn eigen stijlmix, maar als ik het zou moeten omschrijven is het dit ongeveer: fris landelijk met kleur en een vleugje vintage, Scandinavisch en eigenlijk van alles wat.

Binnenkijken bij Soraya

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Tegenwoordig veel van Instagram, maar ook nog steeds uit de woonbladen en woonwinkels.

Binnenkijken bij Soraya

Wat is je favoriete plek in huis?

De woonkamer, lekker hangen op de bank, die echt super lekker zit (en ligt…) In de keuken kom ik ook graag, ik hou van kokkerellen en lekker bakken!

Binnenkijken bij Soraya

Neutraal of kleurrijk?

Eigenlijk beide. De meubels en de basis hou ik graag neutraal. Met accessoires voeg ik dan wat kleur toe. Ik vind het leuk om daarmee af te wisselen en weleens een ander kleurtje te gebruiken. Op dit moment zijn dat blauwtinten met okergeel. Maar twee jaar geleden had ik nog roze en paars! Soms heb ik het ook helemaal neutraal, maar niet te lang, want ik merk dat ik toch snel naar kleur neig.

Binnenkijken bij Soraya

Echte planten of nepplanten?

Zeker weten echte planten. De laatste tijd hebben we er best wel wat groen bijgekregen en ik vind dat alleen maar leuk! Ook in de tuin vind ik het geweldig om met de plantjes bezig te zijn. Alleen in de badkamer hebben wij geen raam dus daar doen ze het helaas niet zo goed. Misschien moet ik daar anders toch een paar nepperds plaatsen. Planten geven een mooie sfeer in welke ruimte dan ook.

Binnenkijken bij Soraya

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken is niet echt mijn hobby. Ik doe het wel, omdat ik een hekel heb aan een vies huis. Maar als ik mag kiezen is het opruimen. Beneden is het eigenlijk altijd (zo goed als) opgeruimd. Dat vinden we met z’n allen wel het prettigst.

Binnenkijken bij Soraya

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik kijk overal wel. H&M Home, Leen Bakker, Kwantum, Hema, Action en niet te vergeten de tuincentra.

Binnenkijken bij Soraya

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Het bloemenschilderij dat ik een tijdje in de woonkamer had hangen. Het is een impressie van een schilderij van Van der Ast, een minder bekende Hollandse Meester. Nu is hij verhuisd naar de slaapkamer. De eucalyptuskransen zijn ook mooi gelukt.

Binnenkijken bij Soraya

Wat staat er nog op je wishlist?

Haha, een heleboel! Nieuwe eetkamerstoelen staan heel hoog op de lijst. Ook hebben we (na 5 jaar!) nog geen gordijnen achter in de woonkamer. We hebben daar weinig inkijk en er komt nu wel lekker veel licht naar binnen, dus zo erg nodig is het niet, maar ik denk dat het wel gezellig en warm is.

Binnenkijken bij Soraya

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Dat is een vrijstaande woning op een heuvel met een mooi uitzicht en een flinke tuin met zwembad en dan in een warmer klimaat. Je moet wat te dromen hebben, hè! Nee, zonder gekkigheid, we zijn erg gelukkig in ons huis. We wonen er met degenen van wie wij houden en verkeren in goede gezondheid. Dan heb je eigenlijk niks meer te wensen over.

Binnenkijken bij Soraya

Hebben jij en Michael (ongeveer) dezelfde smaak?

De landelijke sfeer als basis is bij ons wel zo’n beetje gelijk. Maar ik hou wel van veel afwisseling en knipogen naar andere stijlen om het spannend te maken. Maar helaas is mijn man daar niet zo van en ook allerlei prul hoeft voor hem niet zo nodig, dus moet ik mij een beetje inhouden.

Binnenkijken bij Soraya

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De basis en de grote aankopen hebben we samen gedaan. Muren verven en behangen, daar ga ik over, al is het wel in overleg. Accessoires bepaal ik zelf, als ik het maar niet te bont maak.

Binnenkijken bij Soraya

Welk item van Michael zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Zijn oude studieboeken die hij toch niet meer gebruikt. Dat scheelt wel zeker een hele boekenkast. Maar ach, hij houdt ze in zijn eigen kantoortje, dus ik heb er geen last van.

Binnenkijken bij Soraya

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ik denk dat het belangrijk is dat de kleuren die je in een ruimte gebruikt op elkaar zijn afgestemd. Kijk ook goed naar materiaalgebruik en wissel daarmee af. Hout, gladde materialen, steen en beton, stoffen en zachte items, zoals kussens en plaids. Een paar plantjes geven sfeer en je interieur maak je af met een persoonlijke touch.

Binnenkijken bij Soraya

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Soraya! Willen jullie meer van Soraya zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Soraya”

    January 31, 2018

    Zelfs de wc is leuk ingericht, heel erg mooi!
    Liefs


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie