Binnenkijken bij Stephanie - My Simply Special
19/08/2016

Binnenkijken bij Stephanie

Witte muren zijn altijd goed, maar een witte bakstenen muur vind ik  wel erg gaaf. Het is nog steeds rustig, maar geeft een ruimte net even wat meer sfeer. Stephanie (23) heeft zo’n muur in haar appartement in Groningen waar ze met haar vriend Marlon woont. Stephanie is gastouder en volgt een thuisopleiding tot interieurstylist en dat zie je aan haar huis. Oh, en ze heeft een poes die naar de naam DJ luistert.

Binnenkijken bij Stephanie

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ongeveer anderhalf jaar wonen wij in een oude school die is verbouwd tot meerdere appartementen. Mijn vriend woonde hier iets eerder dan ik, maar ik wist al gauw dat ik hier ook heel graag wilde wonen, zo mooi en net even anders! Het appartement is geloof ik 55 vierkante meter, maar door het plafond van vijf meter hoog hebben ze er een vide in kunnen bouwen, die wij gebruiken als slaapkamer. Wij zijn de eerste bewoners  dus hebben niks aan hoeven passen of te verven. Alles was nieuw zo fijn!!

Binnenkijken bij Stephanie

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik houd erg van de Scandinavische inrichting met veel bohemien accenten, strak maar wel erg knus en gezellig. Omdat wij in één grote ruimte wonen ben je met alle ruimtes in contact. De keuken, woonkamer, slaapkamer, eetkamer, studeerhoekje etc. Het gebruik van accessoires vind ik hierbij soms best lastig, het is al snel teveel en te troeperig. Daarom houd ik het qua inrichting graag rustig en gebruik ik veel natuurlijke kleuren. 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik kijk graag op Instagram of Pinterest voor toffe nieuwe inspiratie. Heerlijk om de hele avond mooie plaatjes te bekijken. Mijn vriend is daar minder blij mee, want er is altijd wel iets dat ik dan graag wil veranderen of kopen. Wij zijn op dit moment ook druk op zoek naar een koopwoning en hiervoor zijn wij veel inspiratie aan het opdoen.

Binnenkijken bij Stephanie

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is moeilijk te zeggen, omdat alles met elkaar verbonden is, maar als ik dan echt moet kiezen dan kies ik voor de ‘woonkamer’. Als ik ‘s avonds thuis kom plof ik lekker op de bank met een kop thee en doe ik de televisie aan met de hoop dat er iets leuks op is (wat bijna nooit het geval is).

Binnenkijken bij Stephanie

Neutraal of kleurrijk?

Kleur is niet echt mijn ding. Ik probeer het wel, maar na een week (en dat is al moeilijk vol te houden) ga ik toch weer terug naar de rustige tinten.

Binnenkijken bij Stephanie

Echte planten of nepplanten?

Ik hou erg van planten, echte natuurlijk. Soms zijn ze moeilijk om in leven te houden, maar het gaat steeds beter. Yes!

Schoonmaken of opruimen?

Ik ruim zoveel mogelijk op, zodat je alleen de ‘mooie’ spullen in het zicht hebt.

Binnenkijken bij Stephanie

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik ben gek op do-it-yourself-projectjes. Zo maak ik snijplanken die ik met de houtbrander bewerk. Deze verkoop ik ook! Unieke, vaak goedkope zelfgemaakte items in huis vind ik superleuk en hier besteed ik veel tijd aan.

Wat staat er nog op je wishlist?

Er staan nog wel een aantal dingen op mijn wishlist die ik jammer genoeg niet zelf kan maken. Zo ben ik verliefd op een prachtig vloerkleed waar ik de naam niet van onthouden heb, maar de prijs wel (pfoe even sparen). Ook heb ik al een hele tijd een prachtige hangstoel in huis waarvan ik hoop dat die ooit nog in dit huis komt te hangen, maar door het hoge plafond is dit erg lastig. Ach ja, er zijn altijd dingen die je nog graag wil hebben, maar soms moet je gewoon even blij zijn met alles wat je al hebt.

Binnenkijken bij Stephanie

Hebben jij en Marlon (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig hebben wij op zich wel dezelfde smaak qua inrichting wat het een stuk makkelijker maakt als hij of ik iets nieuws wil aanschaffen. 

Welk item van Marlon zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Zijn bureaustoel zou ik stiekem heeeeel graag weg willen gooien!

Binnenkijken bij Stephanie

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Kleine ruimte? Gebruik niet teveel accessoires! Heb je toch een aantal items die je graag neer wil zetten, zet ze dan bij elkaar in plaats van door het hele huis, zo creëer je rust.

Binnenkijken bij Stephanie

Dankjewel Stephanie voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Stepahnie, neem dan eens een kijkje op haar heerlijke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie