Binnenkijken bij Talitha - My Simply Special
22/12/2017

Binnenkijken bij Talitha

Dat Talitha (28) gek is op reizen, zie je al snel als je bij haar binnen kijkt. Ook is ze niet bang om kleur te gebruiken in huis, dus ik vind het leuk dat ze in deze post alles vertelt over haar mooie interieur. Talitha is pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en woont met haar twee konijntjes Willem en Truus in Bussem

Binnenkijken bij Talitha

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Sinds 11 juli heb ik de sleutel van dit kleine maar leuke (huur)huisje. Toen ik voor het eerst kwam kijken, voelde het meteen goed en drie dagen later had ik de sleutel! Er moest wel veel schoongemaakt worden en er moest geschilderd worden, alles was een beetje gelig. Na veel dagen schuren en schilderen begon het eindelijk ergens op te lijken. Ik heb ervoor gekozen om de deuren uit de keuken en slaapkamer weg te halen voor een ruimer gevoel. Ook zijn de dorpels overal uitgehaald zodat de vloer in één keer door kon worden gelegd en ook dat een ruimtelijker gevoel zou geven. Verder heb ik de bovenste keukenkastjes eruit gehaald om het ruimer te laten lijken. En ik kan er toch niet bij, haha! Verder heb ik in de badkamer een douchewand geplaatst, een tv-wand gemaakt voor de woonkamer en in de eetkamer heb ik nu een kurkwand. De deuren uit de inbouwkasten van de woonkamer staan ook in de schuur en zijn nu een servieskast en een ‘reiskast’.

Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat mijn opa en oma in een zelfde soort huisje (mijn overburen) hebben gewoond. Mijn moeder en mijn oom zijn daar geboren.

Binnenkijken bij Talitha

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Gezellig, beetje industrieel door de meubels, vrolijk en met een persoonlijke touch door de fotowand. Ook zijn er spulletjes te vinden van overleden familieleden. Zo staan er twee koffers in mijn huisje die in 1930 mee zijn gekomen uit Indonesië, er staan mooie beeldjes die ook uit Indonesië komen en van allebei mijn opa’s is er iets terug te vinden in mijn interieur. Ik kijk daar graag naar.

Binnenkijken bij Talitha

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik van tv, Instagram, Marktplaats, uit magazines en mijn eigen gevoel. Als ik ergens tegenaan loop waarvan ik denk “ja dat past wel in mijn huisje”, dan gaat het gelijk mee!

Binnenkijken bij Talitha

Wat is je favoriete plek in huis?

De woon/eetkamer. Doordat de vorige bewoners de muur eruit hebben gehaald, is het een mooie, grote ruimte geworden. Lekker op de bank met een theetje, filmpje op en de konijntjes die er gezellig bijzitten. En aan de andere kant de eettafel met mijn wand vol herinneringen aan mijn reizen van de afgelopen jaren.

Binnenkijken bij Talitha

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk! Ik vind neutrale interieurs ook prachtig. Mooi licht en ze ogen vaak groot. Maar persoonlijk zou ik er heel snel een kleurtje overheen gooien. Voor mij zijn dat groen en geel.

Binnenkijken bij Talitha

Echte planten of nepplanten?

Echte planten. Het is mooi om te zien hoe iets groeit en de bloemetjes die er onverwachts in komen. Alleen moet ik nog een beetje werken aan die groene vingers.

Binnenkijken bij Talitha

Schoonmaken of opruimen?

Aangezien ik alleen ben, is het huis vaak al opgeruimd, dus zal mijn keus nu naar schoonmaken gaan. Een schoon en opgeruimd huis is fijn om in thuis te komen.

Binnenkijken bij Talitha

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik haal veel spulletjes bij Kwantum. Ik vind dat een leuke winkel om rond te lopen en spulletjes bij elkaar te zoeken. Mijn bank en stoel komen bij Woondsquare vandaan en mijn eettafel/bank en salontafel bij Hout&Stiel. Verder loop ik eigenlijk overal wel binnen (Leen Bakker, Pronto, Ikea, Intratuin, Action, Sissy Boy enz.) en als er iets staat wat ik leuk vind dan gaat het vaak wel mee naar huis.

Binnenkijken bij Talitha

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Mijn kurkwand! Ik heb via kurk24 reststukken kurk besteld en daarvan een grote wand gemaakt om foto’s op te kunnen hangen. Het is een grote collectie van reisfoto’s geworden. Ik ben er erg blij mee en kijk er vaak naar. Verder staan de kapstok, tv-wand en de balkonbar ook op mijn lijstje met favorieten.

Binnenkijken bij Talitha

Wat staat er nog op je wishlist?

Oei, die vind ik lastig. Eigenlijk heb ik het nu helemaal ingericht zoals ik in gedachten had. De gordijnen zijn ook onderweg. Die maken het geheel straks helemaal af.

Binnenkijken bij Talitha

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Qua inrichting een beetje zoals het nu is, alleen mag het dan iets groter zijn. Iets meer ruimte zou fijn zijn, zeker als ik kijk naar de toekomst met eventueel een partner en kindjes. Verder lijkt een lekkere tuin mij ook erg fijn.

Binnenkijken bij Talitha

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Zorg dat het voor jou goed voelt, want dan woon je prettig en zal iedereen die langskomt dat ook zo ervaren.

Binnenkijken bij Talitha

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s, Talitha! Willen jullie meer van Talitha zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living7 reacties op “Binnenkijken bij Talitha”

  December 22, 2017

  Leuk om ook eens een kleiner huis te zien! En toffe inrichting, dit spreekt mij ook veel meer aan dan alles wit. En wat zien al die huizen er altijd opgeruimd uit zeg! Ik bedenk altijd maar dat mensen vast opruimen voordat ze foto’s gaan maken, want mijn huis ziet er met 2 jonge kindjes NOOIT zo uit haha


  Mariette

  December 22, 2017

  Super leuk dat je dit mocht doen Talitha! Goed gedaan!


  Fleur

  December 22, 2017

  Je hebt smaak Taliet!! Dat is 1 ding wat zeker is


  MichelleH

  December 24, 2017

  Origineel en prachtig!


  Aw

  December 28, 2017

  Wat een mooie kleur groen op de slaapkamerwand. Heb je hiervan een kleurnummer? En is de rest van de groene wanden dezelfde kleur?


  Karima

  January 12, 2018

  Ontzettend leuk, kleurrijk ingericht.
  Goed gedaan


  Talitha

  January 14, 2018

  He wat leuk al die reacties! Zie het nu pas! Bedankt allemaal!
  De kleur op de muur is een zelfs samengesteld kleurtje door te blijven mengen met druppeltjes verf. Helaas kan ik daar dus geen kleur nr van geven.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie