Binnenkijken bij Thea - My Simply Special
27/07/2018

Binnenkijken bij Thea

Thea (56) woont samen met haar man en de twee bassethounds Otis en Bibi in Limburg. Ze werkt (net als haar man) in de ouderenzorg, maar heeft duidelijk oog voor styling als ik haar mooie huis zo bekijk. Ze stuurde me voor deze binnenkijker een heleboel prachtige foto’s op en kiezen welke ik ging delen, was nog een hele uitdaging. Kijk maar mee!

Binnenkijken bij Thea

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen nu 13 jaar in dit huis. Mijn partner en ik zijn eerder getrouwd geweest en na enige tijd besloten we samen te gaan wonen, dus toen hebben we dit huis gekocht. We hebben voor deze woning gekozen omdat het veel ruimte bood voor ons nieuw samengestelde gezin. We hadden toen een huiskamer en een grote tuinkamer en dat was ideaal met pubers in huis. Zo hadden ze ook een eigen plek waar ze konden gamen en vrienden konden ontvangen. Het is een vrijstaand huis waar mijn partner  ieder moment van de dag op zijn elektrische gitaar  kan spelen zonder rekening te hoeven houden met de buren.

Nadat de kinderen het huis verlieten, hadden we ruimte over. De tuinkamer werd een leefkeuken en dit is de beste keus geweest. Het liefst wilden we een keukeneiland, maar omdat we vloerverwarming hadden was dit niet mogelijk. Het werd uiteindelijk een schiereiland. De keuken heeft twee grote schuifdeuren waardoor je zo de tuin inloopt en deze deuren staan met goed weer altijd open. In de zomer is de tuin onze tweede huiskamer. Alle kussentjes, plaids en tafeltjes gaan van binnen naar buiten. Bij slecht weer wordt alles weer naar binnen gebracht of bewaard onder de overkapping .

Binnenkijken bij Thea

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ja welke stijl hebben we? Eigenlijk een mix van verschillende dingen. Vergrijsde tinten, veel planten, een lichte basis, zwart, rotan, botanisch, boho en industrieel.

Binnenkijken bij Thea

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie van Instagram, vakanties, het tijdschrift van VTwonen en webshops. Soms maak ik moodboards als ik een idee heb . Dan verzamel ik leuke plaatjes en foto’ s en kijk ik naar de kleuren en combinaties van materialen. Zo kan ik zien of het me echt aanspreekt .

Binnenkijken bij Thea

Wat is je favoriete plek in huis?

We zitten dagelijks uren aan de keukentafel en dit is ook mijn en onze lievelingsplek in huis. Aan de eettafel, met uitzicht op de tuin.

Binnenkijken bij Thea

Neutraal of kleurrijk?

Ik hou van naturel met vergrijsde groene tinten, zwart, rotan en wat gouden woonaccessoires. Ik probeer een balans te vinden met deze kleuren en materialen in huis.

Binnenkijken bij Thea

Echte planten of nepplanten?

Het huis staat vol met planten en mijn liefde voor planten groeit met de dag. Dat ik een aantal jaar geleden geen planten had, is nu ondenkbaar.

Binnenkijken bij Thea

Schoonmaken of opruimen?

Ik zorg er wel voor dat de huiskamer altijd netjes is. In de leefkeuken wordt ook echt geleefd en dan kan de eettafel vol liggen met tijdschriften, reclameblaadjes e.d. Ik heb hulp voor het grote schoonmaak werk en dat is wel nodig aangezien we beiden fulltime werken. De rest van het huis houden mijn partner en ik samen bij. Hij kookt en doet de boodschappen en ik verzorg de was en hou alles netjes.

Binnenkijken bij Thea

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Loods 5. Binnenkort wordt er een geopend in Maastricht en daar ben ik super blij er mee, want dan hoeven we niet mee zo ver te rijden. Verder is Sissyboy een van mijn meest favoriete winkels en ben ik gek op de merken Hkliving, Housedoctor en Zuiver. We wonen vlakbij Intratuin, Hornbach, Kwantum en Leen Bakker en daar loop ik regelmatig binnen. Er blijft dan ook altijd wel iets aan mijn vingers plakken.

Binnenkijken bij Thea

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Mijn favoriete zelfgemaakte items zijn mijn schilderijen. Ik heb jaren geschilderd en bij ieder familielid hangt er wel een schilderij van mij en voorheen ook wel in iedere kamer in ons huis. Omdat ik te veel had staan, ben ik opgehouden met schilderen. Ik heb ook een atelier gehad in huis, maar die heeft nu plaats gemaakt voor mancave/muziekkamer voor mijn man.

Binnenkijken bij Thea

Wat staat er nog op je wishlist?

Mijn grote wens was een lichte vloer en strak gestuukte muren en dat hebben we afgelopen zomer gerealiseerd. De badkamer is ook aan renovatie toe en ik zou een hamman sfeertje fantastisch vinden. Verder staat er nog een echt Beni Ouarain vloerkleed van 2 bij 3 op mijn wishlist.

Binnenkijken bij Thea

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn partner en ik kunnen echt dromen over mooie huizen. Een huis aan het water is mijn partners grote wens, met een bootje waarmee hij af en toe kan varen of vissen. Zelf zou ik in het centrum in oud pand willen wonen. Een huis met hoge muren, een mooie raampartij en een binnentuin. Met leuke winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes in de buurt. Of een huis aan zee met een veranda rondom het huis.

Binnenkijken bij Thea

Hebben jij en je partner (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn partner heeft gelukkig dezelfde smaak als ik en interesseert zich ook voor het interieur. Hij kijkt vaak rond op Marktplaats voor iets leuks voor in huis.

Binnenkijken bij Thea

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ik kan mijn gang wel gaan in huis en als ik bijvoorbeeld zin heb om een muur een ander kleurtje te geven, is dit vaak geen probleem. Over grote aankopen beslissen we samen, waar we dan ook snel uitkomen.

Binnenkijken bij Thea

Welk item van je partner zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

We zijn bezig met het inrichten van een mancave waar een muur heel donkerblauw geverfd wordt. Er staat een chesterfield bank en er ligt een grote pers op de grond. Alle versterkers en gitaren, muziekboeken en cd’s staan nu hier. Dat stond voorheen allemaal in de huiskamer en je zult wel begrijpen dat ik heel blij ben met deze verandering. De huiskamer in nu minder vol.

Binnenkijken bij Thea

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Let op kleurgebruik. Gebruik twee hoofdkleuren en laat die kleuren overlopen in iedere kamer. Dat geeft meer rust. Probeer niet te veel te kijken naar wat nu de trend is, maar koop wat je echt mooi vindt. Een oud meubelstuk in huis maakt het huis persoonlijker. Waar ik me zelf vaak op betrap is dat ik te veel prularia koop. Het kan dan helpen om even alles weg te halen en dan terug te zetten wat je echt mooi bij het geheel vindt staan.

Binnenkijken bij Thea

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Thea! Willen jullie meer van Thea zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Thea”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie