Binnenkijken bij Tryféna - My Simply Special
08/07/2016

Binnenkijken bij Tryféna

Ik hou zelf van veel licht en de foto’s van Tryféna spraken me dus meteen aan. Haar huis is namelijk heel licht en straalt echt rust uit. Heel mooi! Tryféna (31) is communicatieadviseur digitale media en woont samen met haar man Tom en dochter Zara in West-Brabant.

Binnenkijken bij Tryféna

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Bij het bezichtigen van dit huis was het zeker geen liefde op het eerste gezicht. Het huis was donker en er was al jaren niets veranderd aan het interieur. Tapijt, donker gefineerde deuren, muren van lelijke witte bakstenen, schrootjes en een ouderwetse keuken met te veel tierlantijnen. Het huis had wel veel ruimte beneden, toch sloeg de vonk niet over. Maanden later gingen we nog eens kijken. Het huis was toch in mijn hoofd blijven hangen. Nu was het zomer, ik was inmiddels zwanger en de prijs van het huis was flink gedaald. Dat gaf mogelijkheden het huis flink aan te pakken. Ik was om! De sleutels van het huis kregen we in oktober 2014. Alle muren en plafonds werden glad gestuct en wit geverfd. Alleen de muur van de keuken en de slaapkamers kregen wat kleur. Op de plek waar nu de grijze kast staat, zat eerst een deur. Die hebben we dichtgemaakt om bij de open haard een doorlopend blad te maken. Er werd een spierwitte keuken met keramisch werkblad én wijnkoeler geplaatst. Daarnaast kozen we voor een wit geoliede eiken vloer en alle deuren werden vervangen en voorzien van nieuw deurbeslag. Wat een verschil! Eind december gingen we over. Een maand later zou ik bevallen.

Binnenkijken bij Tryféna

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Scandinavisch gecombineerd met landelijk modern. Ik houd van een licht interieur, dus de basis hier is wit. Ik combineer dat met grijs, zwart, pastel- en vergrijsd groen. Materialen als beton, hout, bamboe en schapenvachtjes maken het geheel stoer en zacht tegelijk.

Binnenkijken bij Tryféna

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voornamelijk van Instagram en uit tijdschriften zoals VTwonen, Eigen Huis & Interieur en Elle decoration.

Binnenkijken bij Tryféna

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is een lastige! Onze bank is fantastisch groot, daar zit en lig ik erg graag. Toch denk ik dat de eettafel favoriet is. Die is 2,50 meter lang en gebruiken we om te eten, te werken, te borrelen en te lezen.

Binnenkijken bij Tryféna

Neutraal of kleurrijk?

Dan toch liever neutraal. Ik houd ook zeker van kleur en soms heb ik neigingen om het hele huis te veranderen in een bohemian Ibiza paradijs. Toch weet ik dat ik daar uiteindelijk onrustig van word. In de slaapkamer hadden wij eerst een blauwe muur. Die heb ik toch weer wit geverfd.

Binnenkijken bij Tryféna

Echte planten of nepplanten?

Echt! Al heb ik wel een nep bosje bloemen op de slaapkamer en staat er op de kast een stenen cactus. Het is heerlijk om groen in huis te zien groeien en bloeien. Het geeft direct sfeer en het leeft. Af en toe een mooie bos bloemen op tafel hoort er ook bij.

Binnenkijken bij Tryféna

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Elke dag heb ik een moment dat ik even opruim. Alles gaat dan in de kast (ook het speelgoed van Zara). De stoelen zet ik recht, de kussens schud ik op en met de kruimeldief zuig ik alle kruimels rond de eettafel op. Voor schoonmaken moet ik in een bui zijn, dan pak ik ook gelijk alles mee.

Binnenkijken bij Tryféna

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik shop graag bij Loods5, Ikea, Xenos, Kwantum en Intratuin. Kleinere interieurwinkels kan ik ook niet weerstaan. Ze staan vaak vol met de leukste accessoires en bijzondere items. Online shop ik minder graag. Ik wil spullen kunnen voelen en zien.

Binnenkijken bij Tryféna

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Het betonnen blad bij de schouw! Met wat gipsblokken en betontegels maakten we de basis. De stukadoor maakte het uiteindelijk af. Het was een probeersel en helaas zitten er inmiddels wat scheuren in het blad. Een volgende keer zou ik er toch een expert bij halen ;-).

Binnenkijken bij Tryféna

Wat staat er nog op je wishlist?

Het aanpakken van de bijkeuken. Ik wil daar graag vaste kasten, een wasbak en een ombouw voor de wasmachine en droger. En daarnaast heb ik natuurlijk nog een enorme verlanglijst met prachtige lantaarns, manden, kussens, etc.

Binnenkijken bij Tryféna

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Vrijstaand, vierkant en met grote glaspuien die helemaal open kunnen. Ik zou dan kiezen voor een meer industriële uitstraling met betonnen vloeren, grof hout, stalen deuren en niveauverschillen in huis. En doe er dan ook maar gelijk een zwembad met vlonderterras bij!

Binnenkijken bij Tryféna 

Hebben jij en Tom (ongeveer) dezelfde smaak?

Jazeker! Wel hebben we soms discussie over spullen als ze vooral mooi zijn en niet heel praktisch. Een voorbeeld is het zwarte kussen op onze bank. Daar zit leer doorheen gevlochten waardoor het keihard is. Als het aan Tom had gelegen, was die er dus niet gekomen. Gelukkig was ik alleen in de winkel…

Binnenkijken bij Tryféna

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, we hebben alles samen uitgekozen. De accessoires zijn meer mijn ding, daar bemoeit Tom zich niet mee.

Binnenkijken bij Tryféna

Welk item van je partner zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Niets.

Binnenkijken bij Tryféna

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Stuc al je muren glad en begin met een neutrale basis. Combineer harde materialen zoals beton met natuurlijke materialen als bamboe en een katoenen kleed. Denk goed na over je accessoires. Kies bijvoorbeeld een uitgesproken kleur en vul aan met spullen in diezelfde tint, maar dan vergrijsd of de pastelversie ervan. En als je de ruimte hebt, pak dan groots uit met een XL bank of eettafel.

Binnenkijken bij Tryféna

Dankjewel Tryféna voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Tryféna, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Tryféna”

  July 8, 2016

  Prachtig! Ik denk dat mijn huis ook niet zou misstaan op je blog. Maar het is nog niet af.


  MySimplySpecial
  July 9th, 2016


  Ja mag me altijd een mailtje sturen als het af is. Ik ben benieuwd!  July 8, 2016

  Wat een prachtig huis!  July 10, 2016

  Wat een mooi en ruim huis! Mooie combinatie van materialen leuk om zo bij iemand binnen te kijken!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie