Binnenkijken bij Yvette - My Simply Special
23/08/2019

Binnenkijken bij Yvette

Yvette (50) schoof als kind al alle meubels in de woonkamer van haar ouders heen en weer en inmiddels heeft ze zelf een huis dat opvalt tussen alle lichte, Scandinavische interieurs. Op Instagram omschrijft ze het als ‘moody’, maar ik vind het er vooral warm en knus uitzien. Benieuwd waar ik het over heb? Yvette deelt haar foto’s en veraal met ons!

Binnenkijken bij Yvette

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik woon al 25 jaar in dit appartement. Het is de eerste woning die ik toegewezen kreeg van de woningbouwvereniging en het bevalt nog steeds. Heerlijk op de vijfde verdieping met aan weerskanten (vanuit de keuken en vanuit de woonkamer) een wijds uitzicht. Als de bomen mooi groen zijn, is het alsof je vlak bij het bos woont. Omdat het een huurhuis is, mag je er zelf niet veel aan verbouwen. Het enige dat ik gedaan heb, is een muur eruit halen zodat er van twee slaapkamers één grote slaapkamer is ontstaan. En heel maar dan ook heel veel geschilderd. Dat geeft steeds het gevoel alsof je in een compleet ander huis woont, heerlijk.

Binnenkijken bij Yvette

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik ben altijd wel zoekende geweest naar een bepaalde stijl waar ik mij echt thuis bij voel. Sinds ik verleden jaar begonnen ben met alle muren heel donker blauw/groen te schilderen, voelt het zo warm en geborgen. Heerlijk. Eigenlijk had ik dat kunnen weten, want vanaf mijn puberteit loop ik al in donkere kleding. Ik heb veel interesse in de art-deco, Engelse stijl en de periode van de jaren 20 en 30. Die sfeer wil ik ook toepassen in mijn interieur. Helaas gaat dat wel in stapjes want tegenwoordig is alles zo duur en als je een klein budget hebt, kan dat niet anders. Maar dan heb je ook weer wat om naar uit te kijken en met de ideetjes bezig zijn is al leuk. Als het dan in het echt ook zo uitpakt, is dat zo fijn.

Binnenkijken bij Yvette

Waar haal je je inspiratie vandaan?

De inspiratie zit merendeels in mijn hoofd. Ik zie het vaak voor mij in gedachten. Ook haal ik inspiratie uit decors van films die zich afspelen in je de jaren 20 en 30. En natuurlijk geeft IG ook veel inspiratie. Als kind was ik al in mijn hoofd bezig met het inrichten van mijn slaapkamer. Dan dacht ik ‘s nachts wel eens (als ik niet kon slapen) zo en zo zal het vast ook leuk staan. En hup daar stond ik midden in de nacht met meubels te slepen (zo zacht mogelijk want ik wilde niemand wakker maken). Of mijn ouders waren een dagje weg en als ze dan thuis kwamen stond het interieur van de hele woonkamer anders. Tegen de tijd dat ze thuis kwamen lag ik natuurlijk boven aan de trap te luisteren naar hun reactie. Iedere keer moesten ze weer lachen en hoorde ik ze zeggen: goh Yvet is weer bezig geweest. Het leuke was dat het wel zo bleef staan omdat ze er zelf ook altijd tevreden over waren.

Binnenkijken bij Yvette

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is de woonkamer, helemaal nu ik de meubels anders neer heb gezet. Het is nog niet helemaal af. Ik wil namelijk nog een nieuwe kast waar ik de tv op kan zetten (ik heb nu een gewoon tv meubel en die vind ik niet zo leuk), het hoeft zelfs geen tv meubel te zijn. Ook wil ik een kast voor in de hoek, maar wel met de uitstraling van de jaren 20 en 30. Dat zal wel een tijdje kunnen duren, want het ligt er maar net aan wat bij Ikea in het assortiment is of komt. Maar het valt mij op dat daar ook steeds meer de stijl terugkomt die ik zo fijn vind. Een voorbeeld is mijn nieuwe bed: een metalen bedframe met de uitstraling van een bed uit de jaren 20/30. Ik heb het bed nog niet zo lang, dus stiekem is op dit moment dat ook wel even een favoriet plekje, helemaal omdat het in de slaapkamer ook heerlijk donker is. Ik ben echt een groot fan van Ikea en gelukkig verkopen ze daar ook mijn smaak. Afgelopen jaar heb ik mijn bank en fauteuil daar ook gekocht. Ik twijfelde bij de fauteuil wel (gewone grijze stof of de donker groene fluweelachtige). Ik heb gekozen voor de grijze omdat ik een beetje bang was dat je echt een lichte plek op het zitkussen (door het zitten) zou krijgen. Achteraf een beetje spijt dat ik niet voor de fluweelachtige gekozen hebt, maar ja je kunt nou eenmaal niet alles goed doen, toch. Ik krijg vaak de vraag: waarom zoek jij niet in kringloopwinkels naar meubels uit die tijd, maar dat doe ik niet. Ik heb jaren geleden in een paar meubelstukken houtworm gehad en moest werkelijk alles weg doen, oké bijna alles (ik had alleen nog maar een chaise longue), dus ik koop graag mijn meubels bij Ikea.

Binnenkijken bij Yvette

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk. En dat zeg ik, ik die mijn hele huis maar in één kleur schildert. Maar kleurrijk is het toch echt. Dat hoor ik ook veel als ik bezoek krijg: goh ik had niet verwacht dat het zo veel kleur zou brengen. En het is helemaal niet zo donder als dat ik dacht. Verder probeer ik af te wisselen met kleurrijke accessoires, bijvoorbeeld roze en groene gordijnen, groene en roze, paarse, goudkleurige en okergele fluwelen kussenhoesjes en andere decoratie.

Binnenkijken bij Yvette

Echte planten of nepplanten?

Echte planten. Ik heb er niet veel meer, want alle Calathea’s heb ik weggegeven. Ik heb op dit moment alleen nog een paar Pilea’s en graslelie’s. Maar ik ben wel van plan om nog wat meer planten erbij te halen omdat het toch dat beetje extra sfeer geeft. Ik heb één nepplant (in het kleinste kamertje). Daar komt geen daglicht binnen, dus dan moet je wel.

Binnenkijken bij Yvette

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Ik vind schoonmaken een noodzakelijk kwaad. Het is dat het moet en het gebeurt natuurlijk ook, maar ik merk dat het meer met de Franse slag gaat (ach, laat ik dat nou toevallig een te gek land vinden). Ik stof wel om de dag omdat dat een fijner gevoel geeft (swiffer overal langs, zelfs over de vloer). Toen ik nog mijn twee lieve katten had, ging de stofzuiger er wel elke dag door heen, want diertjes verharen toch veel. Ik zou graag terug willen naar die tijd dat ik iedere dag moest stofzuigen, want dat zou betekenen dat ze hier nog rond dartelden. Gelukkig heb ik wel 13 en 15 jaar van ze mogen genieten.

Binnenkijken bij Yvette

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn favoriete winkels en webwinkels zijn Ikea, H&M-Home en via IG (vintage webshopjes).

Binnenkijken bij Yvette

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Echt een zelfgemaakt item heb ik niet in huis. De geverfde muren zijn mijn kunstwerkjes (ik schilder die met schuursponsjes zodat je een draai-effect op de muur krijgt). Het nisje in de muur heeft een behangetje en een lijstje er omheen gekregen, zodat het behang een schilderij lijkt dat tegen de achterkant van de nis staat, maar spannender dan dat is het niet. Ik heb geen meubelstuk of zelfgemaakt kunstwerk aan de muur hangen.

Binnenkijken bij Yvette

Wat staat er nog op je wishlist?

Wat er nog op mij wishlist staat, tja dat is de prachtige Flair fauteuil van Dutchbone (maar ik denk dat die toch echt op het lijstje blijft staan, want die is helaas boven mijn budget). En een heerlijke keuken met basic inbouwapparatuur. Het hoeft niet heel luxe te zijn, als er maar een beetje over is nagedacht. Hopelijk begint de woningbouwvereniging over een jaartje of twee met de renovatie, maar ze zullen het wel weer voor zich uitschuiven.

Binnenkijken bij Yvette

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een appartement met een dakterras (dat lijkt mij zo geweldig). Een beetje op zijn Amerikaans. Ach, je moet wat te dromen hebben, toch.

Binnenkijken bij Yvette

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Richt het in zoals het voor jou goed voelt, waar jij je fijn bij/in voelt. Dan is een huis een thuis en is het een mooi interieur. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende smaken. Je hoeft niet met trends mee te lopen. Dat doe ik ook niet, heb ik ook nooit gedaan. Ik maak mijn huis mijn thuis op de manier zoals ik dat wil.

Binnenkijken bij Yvette

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Yvette! Willen jullie meer van Yvette zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living16 reacties op “Binnenkijken bij Yvette”

  August 23, 2019

  Wat ontzettend gaaf, dapper om alle muren te schilderen en ik vind dit heel leuk om te zien als tegenwicht voor alle witte/industriële/Scandinavische inrichtingen die eigenlijk allemaal op elkaar lijken… prachtig


  Yvette
  September 5th, 2019


  Wat lief, dankjewel. De beste keuze ooit om mijn muren donker te verven


  Ingrid

  August 23, 2019

  Ik snap de term moody wel, maar ik vind het ook heel gaaf! En dat met weinig geld en veel Ikea, het huis heeft echt een heel eigen uitstraling, erg leuk. Ik kan hier wel wat inspiratie uit halen.


  Yvette
  September 5th, 2019


  Dank je voor het compliment.


  Yvette

  August 23, 2019

  Super leuk geworden. Dankjewel xx


  Marjan (IG: vindustrial)

  August 24, 2019

  Yvette’s huis is echt een thuis. Moody inderdaad, maar good moody
  Ik hou van haar eigen stijl en dat us het leuke van IG. Lekker over binnenkijken en liken, ook bij interieurs waar jezelf niet in zou willen wonen, maar die je wel tof vindt. Inspiratie doe je namelijk overal op.


  Yvette
  September 5th, 2019


  Dankjewel xx


  Deense zomer

  August 24, 2019

  Wat ontzettend leuk om te lezen en te zien Yvette. Zo knap hoe jij in een huurhuis zo je eigen herkenbare stijl en sfeer hebt neergezet. En daarnaast ben je ook nog een enorme lieverd! Met plezier gelezen! Liefs Linda


  Yvette
  September 5th, 2019


  Wat een lieve woorden Linda. Dank je xxx  August 25, 2019

  Wat een leuke blog Yvette! Love You moody huis en hoe je met weinig middelen je eigen stijl neerzet 👏🏻


  Yvette
  September 5th, 2019


  Merci of moet ik zeggen gracias :-).
  Het is wel een uitdaging en vaak geduld hebben maar het is zo leuk xxx


  Natalie

  August 25, 2019

  Superleuk interview Yvette, en wat een mooie foto’s van je prachtige interieur ❤❤❤


  Yvette
  September 5th, 2019


  Dankjewel xx


  Carla

  August 29, 2019

  Jaaa super leuke blog en idd ik lees wat je bedoelt Yvet 👊 amen to that !


  Yvette
  September 5th, 2019


  Haha ja dat dus x


  Patricia

  October 17, 2019

  Hey Yvette! Wat een leuk moment om te lezen en te kijken. Geweldig hoe je kleur en sfeer hebt weten te brengen in je interieur. Je zou haast wensen dat het winter is om lekker binnen te kunnen blijven! Ik zie dat het met liefde gedaan is, het ziet er ook zo rustgevend uit! Veel kleur maar zooooo knap gedaan!! Proficiat, Ik kijk je volgende project reeds tegemoet!! Succes nog en geniet van je fantastische stulp.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie