Bladerdeeghapjes met ei - My Simply Special
14/04/2016

Bladerdeeghapjes met ei

Hmm, ik heb trek in een lekker ontbijtje maar wat zal ik eens maken? Zo begint mijn zondagochtend regelmatig en pas besloot ik eens iets te fabriceren met bladerdeeg. Oh, en bacon, er moest bacon inzitten. (Yum!) Ik gooide wat dingen bij elkaar en het resultaat was gelukkig erg lekker. Aangezien ik op tijd bedacht dat ik wel foto’s kon maken van mijn experiment kan ik dit met jullie delen.

Bladerdeeghapjes met ei

Voor 2 porties heb je het volgende nodig:

 • 2 plakjes bladerdeeg
 • 4 plakjes bacon
 • 2 eieren
 • 6 cherrytomaatjes
 • 2 á 3 el geraspte kaas
 • zout en peper

Bladerdeeghapjes met ei

Het maken van deze bladerdeeghapjes is gelukkig lekker eenvoudig:

 • Verwarm je oven voor op 200 graden.
 • Vet twee kleine ovenschaaltjes in met wat boter of olie.
 • Leg in elk schaaltje een plakje bladerdeeg.
 • Leg vervolgens in elk schaaltje twee plakjes bacon.
 • Breek boven beide schaaltjes voorzichtig een ei.
 • Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de schaaltjes.
 • Strooi er geraspte kaas overheen en zout en peper naar smaak.
 • Bak je bladerdeeghapjes in een minuut of 15 af.

Bladerdeeghapjes met ei

Ja, dat was lekker! Het voordeel van dit recept is dat je lekker kan variëren met de vulling. Zo kan je er bijvoorbeeld ook wat peterselie bij doen, of stukjes paprika of misschien zelfs wat spinazie.

Bladerdeeghapjes met ei

Hoe ziet jullie ideale ontbijt eruit?Categorieën: Food, Living3 reacties op “Bladerdeeghapjes met ei”

  April 14, 2016

  Dit ziet er heel erg lekker uit, ben benieuwd!  April 14, 2016

  yum y um yum…. lekker! Ga ik zelf ook eens proberen, bedankt voor de post  April 14, 2016

  Lijkt mij heerlijk. Dit ga ik zeker eens uitproberen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie