Chit-Chat: Vakantie en trouwen - My Simply Special
11/04/2015

Chit-Chat: Vakantie en trouwen

Oké, eerlijk gezegd was ik van plan voor vandaag een ‘Date Night’ post te plaatsen over de Euromast. Maarja, toen ik dat van plan was, wist ik nog niet dat Romano me daar ten huwelijk zou vragen en dat ik al mijn foto’s van die overnachting al in mijn verhaal over dat aanzoek zou gebruiken. Nu kon ik natuurlijk best een andere date bedenken, maar ik had eigenlijk meer zin om gewoon even te kletsen. Dus bij deze mijn hersenspinsels over trouwen en mijn vakantie.

Chit-Chat: Vakantie en trouwen

Vakantie? Ja, ik heb een weekje vrij genomen. Twee jaar geleden ben ik met mijn moeder een weekje naar Eilat geweest, waar we vooral lekker weinig deden en ik veel boeken gelezen heb. Dat beviel ons zo goed dat we dat graag nog eens wilden doen. Nu is het als je net voor jezelf begonnen bent toch wat minder handig om veel geld uit te geven aan een vakantie, dus daarom hebben we besloten gewoon lekker een weekje vakantie te nemen in Nederland. Vandaag is dus mijn eerste vrije dag, pak ik mijn spullen in en vertrekken we samen naar de omgeving van Leiden. Er wordt in elk geval mooi weer voorspeld!

Nu moet ik zeggen dat ik wel van plan ben om blogposts te schrijven, want het is me door alle drukte van de laatste weken niet gelukt om vooruit te schrijven. Ach, dat vind ik niet erg, want daar geniet ik ook weer van. Wel betekent dat weekje weg dat ik Romano even niet zie, want hij blijft gewoon thuis. Oké nu overdrijf ik, want waarschijnlijk ga ik woensdag wel gewoon naar danstraining en dan zie ik hem daar.

In elk geval kijk ik heel erg uit naar een weekje wat rustiger aan doen. Er is zoveel gebeurd de laatste tijd! Allemaal ontzettend positief hoor, maar het is fijn om even de tijd te hebben om alles te laten bezinken. Oh, en om tijd te hebben om heel fanatiek op Pinterest inspiratie te zoeken voor onze bruiloft natuurlijk!

Chit-Chat: Vakantie en trouwen

Veel mensen vragen ons of we al een datum hebben en dat is nog niet het geval. We weten dat we graag in de zomer willen trouwen, want dan hebben we natuurlijk de meeste kans op mooi weer. Verder dan dat zijn we nog niet gekomen. In elk geval wordt het niet deze zomer, dus op z’n vroegst zomer 2016. Dat klinkt eigenlijk heel ver weg, maar volgens mij is dat helemaal niet erg, want ik wil lekker genieten van de voorbereidingen.

Ik heb al wat borden aangemaakt op Pinterest om alle mooie afbeeldingen te kunnen verzamelen, en ik heb een lijstje met blogs toegevoegd aan mijn Bloglovin account. (Wie weet er nog leuke trouwblogs?) Waar ik verder moet beginnen? Ik weet het niet zo goed. Ik neem aan dat we een budget moeten bepalen en moeten bedenken hoeveel gasten we ongeveer zouden willen uitnodigen, maar verder ben ik nog niet gekomen. Ik ben dus eigenlijk ook wel heel benieuwd of er tussen mijn lezeressen nog meer brides-to-be zitten en hoever jullie zijn? Of heb ik lezeressen die al getrouwd zijn en die goede tips voor me hebben? Of werken jullie toevallig in het trouwwereldje? Ik ben heel benieuwd en hoop dat jullie een comment achterlaten!

Chit-Chat: Vakantie en trouwen

Ik zag vroeger trouwens altijd een hele rij trouwtijdschriften staan in winkels en het leek me leuk om die te kopen zodra ik zou gaan trouwen. Ik kreeg twee dagen na onze verloving al het blad Bruid van mijn vriendinnen (thanks meiden!) en van de week ging ik dus blij naar het winkelcentrum om nog wat meer tijdschriften te kopen. Helaas, ze hadden er maar één en dat was het blad dat ik al had gekregen. Ik heb nog geen tijd gehad om bij andere winkels te kijken, maar ik ben wel benieuwd of jullie toevallig weten of er nog meer tijdschriften te koop zijn of dat ik beter online kan blijven kijken?

Ik geloof dat er wel eens gedacht wordt dat ik zo iemand ben die als klein meisje al met trouwen bezig was en nu dus helemaal weet hoe de bruiloft eruit moet komen te zien. Nope! Dat is dus niet het geval. Tuurlijk ik heb me de laatste jaren af en toe vermaakt met programma’s als ‘Say Yes to the Dress’ en ‘Don’t Tell the Bride’, en ik heb ik hier en daar wat plaatjes opgeslagen op Pinterest, maar verder ben ik nog niet gekomen. Ach, dat vind ik helemaal niet erg, want ik ga me er nu gewoon helemaal in verdiepen! En natuurlijk zal ik af en toe ook zeker updates met jullie delen over hoe het allemaal gaat en wat voor dingen ik mooi vind.

Chit-Chat: Vakantie en trouwen

Ohjah! Ik weet niet of jullie daar ervaring mee hebben, maar we overwegen ook of we heel klein op z’n Hindoestaans willen trouwen. Dat zou dan op een andere dag plaats vinden dan de ‘normale’ bruiloft en met een klein groepje familie en vrienden. Ik weet alleen niks van Hindoestaanse bruiloften en zou het heel interessant vinden om eens zo’n volledige bruiloft mee te maken. Dat is er tot nu toe nog niet van gekomen, dus ik vind het wat lastig om in te schatten hoe (een mini versie van) zo’n bruiloft eruit ziet. Nog meer om over na te denken! Leuk leuk!

Zo, dat is wel weer genoeg gekletst voor vandaag, maar ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met trouwen. Delen jullie tips en inspiratie met me als jullie die hebben? Ik ben ontzettend benieuwd!

Bron: Foto 2, 3, 4, 5

 Categorieën: My Life, Persoonlijk, Trouwen11 reacties op “Chit-Chat: Vakantie en trouwen”
  Sandra(hpw)

  April 11, 2015

  Volg je Lauren Conrad toevallig al, op Pinterest? Zij heeft zo ontzettend veel mooie foto’s en afbeeldingen op haar account. Ook over haar trouwerij Tip!


  MySimplySpecial
  April 12th, 2015


  Nee nog niet, ik ga haar meteen opzoeken!  April 11, 2015

  Trouwen lijkt me zo leuk !  April 11, 2015

  Ooh heerlijk, even er tussen uit. Op Pinterest staan zo veel mooie en inspirerende plaatjes van bruiloften en trouwdingetjes. Ik heb al een heel bord samengesteld op mijn Pinterest en ik ben nog niet eens ten huwelijk gevraagd haha.


  MySimplySpecial
  April 12th, 2015


  Hihi, herkenbaar!  April 11, 2015

  Wat leuk dat je nu helemaal kan losgaan met trouw inspiratie en voorbereiding  April 11, 2015

  Heerlijk he, dat wegdromen en fantaseren? Ik vind het in ieder geval leuk om met je mee te lezen… Wij hadden een vrij kleine bruiloft en hebben heel veel dingen zelf gedaan. We hadden geluk met vrienden als DJ’s, cateraars, een slijter en ga zo maar door waardoor we veel ‘vriendenprijsjes’ hebben gehad. Wij hebben in ieder geval een lijst gemaakt van dingen die we echt wilden, wilden doen en/of wilden aanschaffen. Daar hebben we een prijsschatting van gemaakt en uiteindelijk ons budget bepaald. Veel offertes aanvragen is ook heel handig. Succes ermee! Ik kijk uit naar de volgende update!


  MySimplySpecial
  April 12th, 2015


  Ja heerlijk, ik geniet er nu al van! Wat handig al die vrienden, dat scheelt vast.  April 12, 2015

  Gefeliciteerd met je verloving! Ik ben in september 2014 getrouwd. Wij hebben een lijst gemaakt met dingen die we wilden en geschat hoeveel dat zou gaan kosten. Toen hebben we ons budget bepaald. We wisten niet precies hoeveel geld we konden sparen, dus de iets minder belangrijke dingen hebben we later las bekeken of het nog bij het budget ging of niet. Uiteindelijk zijn we ver boven ons budget geëindigd, maar dat vonden we niet erg. Je trouwt immers maar 1 keer.

  Als ik je een tip mag geven: zet zo vroeg mogelijk de locaties vast. De locatie die wij eigenlijk wilden, zat een jaar voor de datum al vast. Nu wilde wij wel op een hele populaire dag trouwen, dat werkt natuurlijk ook niet mee, maar begin daar op tijd mee!

  Heel veel succes met de voorbereidingen!


  MySimplySpecial
  April 12th, 2015


  Dankjewel, ik ga het onthouden! Gelukkig hebben we niet een specifieke dag waar we aan vast zitten, dus hopelijk maakt dat het makkelijker.  April 12, 2015

  Wat ontzettend leuk dat je gaat trouwen! Gefeliciteerd:) xx


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie