Dagboek: Back home - My Simply Special
16/03/2018

Dagboek: Back home

Naar een vakantie kan je heel lang uitkijken en voor je het weet is het dan alweer voorbij. Maandagochtend kwamen we aan in Nederland en we hebben het normale leven dus weer opgepakt. Kijken jullie mee naar mijn laatste dagen in Suriname en de eerste dagen thuis?

Donderdag

Plog: Suriname dag 20

Donderdag maakten we een boottocht langs verschillende plantages en daar kun je alles over lezen in deze plog.

Vrijdag

Dagboek: Back home

Ik had Liam in mijn armen en hield ook zijn fles vast. Voor ik het wist plukte hij ‘m uit m’n handen en bracht hij ‘m naar z’n mond. Uiteindelijk heeft hij bijna de hele fles zonder hulp leeggedronken. Zo cute! (Sindsdien laat hij zich weer vrolijk helpen door ons, hoor.)

Dagboek: Back home

We hadden een rustig dagje. Zwemmen, boekje lezen, met Liam spelen etc. ‘s Avonds aten Romano en ik met z’n tweetjes in een restaurant en daarna gingen we uit. Gezellig!

Zaterdag

Dagboek: Back home

Uitgaan als je moeder bent is toch wat minder handig, want na twee uur geslapen te hebben kon ik al weer opstaan. Oef! Gelukkig kon ik later op de ochtend nog even terug mijn bed in. Toen we eenmaal op gang waren, was het tijd om de laatste boodschappen te doen. We hadden wat verzoekjes gekregen vanuit Nederland en wilden snacks hebben voor de terugreis.

Dagboek: Back home

‘s Avonds gingen we met een heleboel familie uit eten en dit toetje was heerlijk!

Zondag

Dagboek: Back home

Tijd om te vertrekken! We pakten alle spullen in…

Dagboek: Back home

…en ik maakte een paar foto’s van dit bedje. We mochten ‘m lenen van familie, maar hij gaat nu verkocht worden en er waren dus foto’s nodig.

Dagboek: Back home

Ready to go!

Dagboek: Back home

We moesten natuurlijk op tijd het huis uit, maar we zouden pas ‘s middags naar de luchthaven gaan. Tussendoor verbleven we bij familie, waar we uiteraard ook weer lekker eten kregen.

Dagboek: Back home

En toen was het echt tijd om te gaan. Dit is de luchthaven van Paramaribo.

Dagboek: Back home

Dit keer hadden we een nachtvlucht en Liam had niet zo veel zin om te gaan slapen. Het resultaat? Huilen! Het duurde niet heel lang hoor, maar op dat moment voelt het wel zo. Uiteindelijk stonden we een fles te geven in de ruimte van de stewardessen en daarna konden we hem in z’n bedje leggen.

Maandag 

Dagboek: Back home

Rond acht uur ‘s ochtends kwamen we aan op Schiphol. Door het tijdverschil sloegen we 4 uur over, dus ik had uiteindelijk maar heel kort geslapen. Gelukkig werden we opgehaald en bleef mijn moeder nog even. Zo kon ze lekker met Liam spelen, terwijl ik zo snel mogelijk alle koffers leeg trok en begon met wassen.

Dagboek: Back home

We lunchten samen en daarna vertrok ze naar huis.

Dagboek: Back home

De rest van de dag was ik bezig met heel veel was, boodschappen doen, naar de garage rijden en bloggen.

Dagboek: Back home

Ik was ‘s avonds echt helemaal kapot, maar Liam werd steeds wakker. Jetlag! Gelukkig had Romano wat meer energie, dus ik mocht in bed blijven liggen. Heel lief!

Dinsdag

Dagboek: Back home

Na een dag op kantoor haalde ik boodschappen.

Dagboek: Back home

De rest van de avond was niet heel spannend (klusjes), maar Romano zette ook Liams box en bedje lager. Dat is even wennen hoor!

Woensdag

Dagboek: Back home

Op ontdekkingstocht. Oh oh, dat wordt wat! Na weer een dag op kantoor gaf ik Liam zijn hapje en daarna was het voor hem al tijd om te gaan slapen. Hij was helemaal op van zijn dag op de opvang, maar past zich echt snel aan aan de Nederlandse tijden. 

Dagboek: Back home

Romano en ik aten samen en overlegden daarna een tijd met de buren over de tuinen en schuttingen enzo. Verder pakte ik een leuk pakketje uit. Ziet dit er niet mooi uit?

Dagboek: Back home

Ik kreeg van Tastea wat spullen om te proberen. In het mooie, zwarte bewaarblik zit een 100% natuurlijke thee met onder andere zoethout en lavendel die je zou moeten helpen beter te slapen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet geprobeerd heb om deze thee ‘s avonds te drinken, maar hij is in elk geval erg lekker. Verder kreeg ik een beker die zorgt dat je thee langer warm blijft en de ingebouwde filter maakt ‘m perfect voor losse thee. (En voor water met fruit bijvoorbeeld.)

Drinken jullie vaak thee? En gaan jullie wat leuks doen komend weekend?Categorieën: Dagboek, My Life4 reacties op “Dagboek: Back home”

  March 16, 2018

  Aah welkom thuis! Dat zal wel weer even wennen zijn geweest. En dan voorspellen ze dit weekend weer zo’n gruwelijk koud weer, brrrr… Wij gaan zo voor het eerst babyzwemmen. Morgen wil ik nog wat kringlopen bezoeken en verder zien we het wel weer.

  Fijn weekend!


  MySimplySpecial
  March 17th, 2018


  Veel plezier met babyzwemmen! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden


  Mieke

  March 16, 2018

  Hier een thee fan! Heb van mijn collega (losse) groene thee met jasmijn uit China gehad, zó lekker. Hij is bijna op, gelukkig heeft zijn familie een nieuwe voorraad mee genomen.
  Dat filter lijkt me ideaal, inderdaad ook handig voor water met een smaakje!


  Christine van den Berg

  March 16, 2018

  Zo te zien had je al gelijk een drukke week na de vakantie! Hopelijk inmiddels al wat bijgekomen? Wonderlijk hoe die kleintjes juist snel herstellen van een jetlag.. gelukkig ook voor jullie! Geniet van het weekend, even bijkomen!

  Mijn man is vandaag en morgen op een tweedaagse cursus, maar even kijken of we verder dan boodschappen doen nog iets leuks gaan ondernemen of juist even van de tijd samen genieten in huis.. stukje wandelen kan er sowieso natuurlijk wel vanaf (wel warm aankleden dit weekend zag ik)!

  Volgende week dinsdag hebben we de 20wknecho, dus daar kijk ik momenteel erg naar uit..!!
  Of ik veel thee drink? Een liter gaat hier op een dag zó naar binnen :$


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie