Dagboek: Barcelona - My Simply Special
02/05/2017

Dagboek: Barcelona

Yes, vandaag heb ik een heel lange dagboekpost voor jullie van de afgelopen twee weken. Ik vertelde vorige week al dat ik een weekendje naar Barcelona was met vriendinnen en die foto’s ga ik vandaag met jullie delen. Plus natuurlijk de beelden van wat ik thuis verder meegemaakt heb. Zo ben ik langs een PR-bureau geweest, bezocht ik een zakelijk event en zijn Romano en ik bezig geweest met de babykamer!

Maandag

Dagboek: Barcelona

Deze foto maakte ik op Tweede Paasdag. Romano en ik rommelden wat in huis, ik werkte een paar uur…

Dagboek: Barcelona

…en in de loop van de middag gingen we naar de bioscoop. Ik wilde namelijk graag naar Beauty and the Beast. Leuke film!

Dinsdag

Dagboek: Barcelona

Wassen moet natuurlijk ook gebeuren, dus dat deed ik tussendoor.

Dagboek: Barcelona

Toen ik terugkwam bij mijn laptop, had Nala mijn stoel gevonden.

Dagboek: Barcelona

Na een dagje werken at ik thuis wat en daarna reed ik naar mijn schoonouders voor de verjaardag van mijn schoonvader.

Woensdag

Dagboek: Barcelona

Mijn dag begon met een spoedklusje voor een klant en tussendoor zag ik dat Nala onze nieuwe stoel in de babykamer ontdekt had. Schattig!

Dagboek: Barcelona

Mijn moeder kwam lunchen, maar voor we broodjes gingen eten genoten we eerst van deze te lekkere appelbollen.

Dagboek: Barcelona

De rest van de dag werkte ik hard door om alles af te krijgen voor ik naar Barcelona zou vertrekken en ‘s avond ging ik naar een koorrepetitie. Na afloop besloten we nog wat te gaan drinken met een deel van de groep en ik koos voor een warme, witte chocolademelk. Met slagroom natuurlijk!

Donderdag

Dagboek: Barcelona

Nadat ik thuis wat laatste dingen af had gerond, vertrok ik naar een PR-bureau om de nieuwste collecties te bekijken. Dit nieuwe geurtje van L’Occitane is warm en zoet, maar heel zacht en subtiel. Ik ben fan!

Dagboek: Barcelona

Pretty!

Dagboek: Barcelona

Daarna reed ik door naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam voor een zakelijk event waar ik een deel van georganiseerd heb. Het was erg geslaagd en toen ik ‘s avonds laat thuis was, gooide ik nog snel de laatste spullen in mijn koffer voor ik in bed dook.

Vrijdag

Dagboek: Barcelona

Vrijdag ging mijn wekker namelijk al om vier uur. Veel te vroeg, maar dat is toch net even wat minder erg als je op vakantie gaat.

Dagboek: Barcelona

Hallo Barcelona! Met een speciale vliegveldbus reden we naar het centrum en na een stukje gelopen te hebben, stonden we voor de deur van het appartement dat we gehuurd hadden.

Dagboek: Barcelona

We lieten onze spullen achter, liepen over La Rambla naar de supermarkt om vervolgens te picknicken op Plaça de Catalunya. Heerlijk in de zon!

Dagboek: Barcelona

De rest van de middag verkenden we de Gotische wijk.

Dagboek: Barcelona

Aan het eind van de middag liepen we via de supermarkt terug om in het appartement te koken en te eten. We kletsten nog een tijdje, zochten uit wat we de dagen erna wilden doen en doken daarna ons bed in.

Zaterdag

Dagboek: Barcelona

Goedemorgen! Het was in Barcelona elke dag een graad of negentien en dat was heel erg fijn. Zaterdag stonden we een beetje op tijd op en begonnen we met het verkennen van de wijk Gràcia, om daarna via Rambla de Catalunya terug te lopen. Dat is namelijk een winkelstraat waar een aantal winkels zaten waar we langs wilden.

Dagboek: Barcelona

Muji was zo’n winkel. Kennen jullie die al? Helaas zitten ze niet in Nederland, maar ze hebben zo veel leuke en praktische dingen! Ik moest me echt inhouden om niet een heel grote voorraad reisverpakkingen mee naar huis te nemen.

Dagboek: Barcelona

Dagboek: Barcelona

Ook zaten daar in de buurt een paar gebouwen van Gaudi die we wilden zien. We zijn eigenlijk nergens naar binnen geweest, maar ze van buiten bekijken was voor ons helemaal prima. Nadat we ons opgefrist hadden in het appartement, gingen we terug naar de wijk Gràcia om daar tapas te eten in een klein Catalaans restaurantje waar veel locals komen. We hadden het adres als tip gekregen van iemand en hebben heerlijk gegeten.

Zondag

Dagboek: Barcelona

Dagboek: Barcelona

Zondag namen we wat langer de tijd om op te staan en daarna vertrokken we naar Park Güell. Hier had je een mooi uitzicht over de stad.

Dagboek: Barcelona

We hebben een beetje rondgelopen, zitten picknicken en een tijd gelezen. Heerlijk!

Dagboek: Barcelona

Daarna was het tijd voor een wandeling, want we moesten natuurlijk wel nog langs de Sagrada Familia. Wat een apart ding! Nadat we boodschappen hadden gedaan, gingen we weer terug naar het appartement om daar lekker te koken en te eten.

Maandag

Dagboek: Barcelona

Ook maandag bezochten we een park en dit keer kozen we voor Parc de Ciutadella. Dit was een heel mooi park met heel veel fijne plekjes waar je lekker kon genieten van het mooie weer. Ook hier hebben we een tijd doorgebracht met picknicken, kletsen en lezen. We hadden van te voren afgesproken een beetje rustig aan te doen tijdens dit tripje, onder andere vanwege mijn zwangerschap. Nu hebben we uiteindelijk alle vijf de dagen nog zo’n veertien kilometer per dag gelopen, maar gelukkig kon ik dat nog goed aan.

Dagboek: Barcelona

Barcelona ligt aan het strand en dat moesten we natuurlijk wel even gezien hebben.

Dagboek: Barcelona

‘s Avonds besloten we nog een keer lekker uit eten te gaan en dit keer kozen we voor Mexicaans.

Dinsdag

Dagboek: Barcelona

Nadat we onze koffers hadden ingepakt, zijn we nog een paar uur de stad in gegaan. We wilden onder andere nog langs Mercado de La Boqueria, een overdekte markt waar ze echt van alles en nog wat verkopen.

Dagboek: Barcelona

Helaas was het rond een uur of drie toch echt tijd om weer richting huis te vertrekken. Het was absoluut een heerlijk weekend. We hadden mooi weer, het was heel gezellig en Barcelona is een leuke stad. Ja, ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is om dit nog te doen.

Woensdag

Dagboek: Barcelona

Toen ik dinsdagavond thuis kwam, had Romano een verrassing voor me. Hij had namelijk het leikantje opgezet! Woensdagochtend ben ik daar natuurlijk meteen weer gaan kijken. De ballonnen zijn trouwens om Nala meteen te ontmoedigen erin te springen.

Dagboek: Barcelona

Daarna was het tijd om op te ruimen en mijn koffertje uit te pakken. Hier zie je mijn aankopen van het weekend. Bij Muji heb ik dus onder andere verschillende reisverpakkingen gekocht, bij Mango koos ik een truitje voor onze baby, in een klein winkeltje kocht ik cupcake liners, bij Zara vond ik een geurtje en bij Sephora nam ik een nieuwe blush en een kwastje mee. Oh, en die lipstick kreeg ik omdat ik zes oude verpakkingen inleverde bij MAC.

Dagboek: Barcelona

De rest van de dag was ik druk bezig met mijn mail en het maken van de zwangerschapsupdate en vlog. 

Dagboek: Barcelona

Vlak voor ik aan tafel ging, stond mijn schoonvader voor de deur met iets heel lekkers. Oh, hier maak je mij erg blij mee!

Dagboek: Barcelona

Na het eten was het tijd voor koor en daarna ben ik nog een tijd aan het werk geweest om de zwangerschapsupdate af te ronden.

Donderdag

Dagboek: Barcelona

Koningsdag is dit jaar eigenlijk een beetje aan me voorbij gegaan. Ik heb een groot deel van de dag gewoon gewerkt en verder een beetje gerommeld. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn positiebroeken gerepareerd. (De buikband liet los bij alle drie mijn broeken.)

Dagboek: Barcelona

Uhm ja, het was ook wel tijd om de paasdecoraties op te ruimen.

Vrijdag

Dagboek: Barcelona

Tijd voor ontbijt.

Dagboek: Barcelona

Het grootste deel van de dag was ik aan het werk en daarna reed ik langs mijn fysio. Aan het eind van de middag zijn Romano en ik met de babykamer aan de slag gegaan, want de commode moest nog in elkaar gezet worden.

Dagboek: Barcelona

Aangezien we toch bezig waren, hebben we ook meteen de box opgezet. Misschien een beetje vroeg, maar ach.

Dagboek: Barcelona

Daarna doken we de keuken in en fotografeerde ik meteen een bijgerecht voor een blogpost. De rest van de avond hebben Romano en ik lekker op de bank een film gekeken.

Zaterdag

Dagboek: Barcelona

Mijn zaterdag begon met het schoonmaken en vullen van de commode en daarna ben ik de keuken ingedoken om wat recepten uit te proberen. ‘s Middags ben ik een tijd in de tuin bezig geweest.

Dagboek: Barcelona

Zaterdagavond was het tijd voor een verrassingsfeestje voor de vriend van een van mijn schoonzusjes. Hij had echt helemaal niks door, dus dat was natuurlijk erg leuk. Het was in elk geval ook een gezellige avond en ik heb leuk zitten kletsen met iemand die ook zwanger is.

Zondag

Dagboek: Barcelona

Ook zondag begon ik met rommelen in de babykamer. Ik wilde namelijk uitzoeken hoeveel babykleertjes we al hebben. Ik heb zelf nog niet veel gekocht, maar had toch helemaal geen overzicht. Romano vond het hilarisch, maar ik besloot om de rompertjes netjes in te delen in deze vakken. Links is maat 50, in het midden maat 56 en rechts maat 62. Onderaan liggen dan de rompertjes zonder mouw, in het midden die met mouw en bovenaan de rompers met lange mouw. Lekker overzichtelijk, toch? Nu weten we meteen wat we wel en niet hebben.

Dagboek: Barcelona

In de brievenbus vond ik een pakketje van Bol en ik snapte er echt helemaal niks van. Ik had toch niks besteld? Het bleek een cadeautje van mijn vader te zijn, omdat ik op 4 mei mee zing in een concert waar we het Requiem van Fauré gaan zingen. Een heel leuke en lieve verrassing! (Ik heb een paar jaar geleden een tijd bij een koor gezongen, maar dit is toch wel een heel stuk klassieker dan ik gewend ben. Gaaf om een keer te doen, maar ook nog best lastig.)

Dagboek: Barcelona

Tijd voor lunch! In Barcelona heb ik lekker gegeten waar ik zin in had, maar nu probeer ik weer wat meer groente en fruit binnen te krijgen, als compensatie voor het lekkers dat ik nog steeds niet kan laten liggen. Oeps! Anyway, ik ben de hele dag met wat dingen in huis bezig geweest, aan het eind van de middag was het weer tijd voor koor en ‘s avonds heb ik met Romano een serie gekeken voor we lekker op tijd naar bed gingen.

Zo, dat was een lange post! Zijn jullie wel eens in Barcelona geweest?Categorieën: Dagboek, My Life6 reacties op “Dagboek: Barcelona”

  May 2, 2017

  Wat heerlijk dat je naar Barcelona was en ook dat je gewoon nog lekker meekon ondanks je zwangerschap! Ik vind die ballonnen in het ledikantje trouwens geweldig gevonden en ik moet er ook wel erg om lachen. Helaas ben ik nog nooit in Barcelona geweest, ben er wel zo benieuwd naar! Malou x  May 2, 2017

  Fijn zo’n weekend in Barcelona! Lekker warm en het ziet er prachtig uit Mij lijkt het ook wel handig om het per maat in te delen


  Natascha

  May 2, 2017

  Wat een leuk dagboek! Heerlijke foto’s van Barcelona. Ik krijg spontaan zin om ook de zon op te zoeken
  En wat fijn dat het al zo lekker opschiet met het kamertje voor jullie kleintje! Afgelopen week ben ik begonnen met leeghalen van de babykamer. Wat een rommel komt er nog uit! Onze meubeltjes komen pas eind juni.


  MySimplySpecial
  May 2nd, 2017


  Dat duurt nog even inderdaad! Maar dan heb je wel mooi de tijd om alles leeg te halen enzo. Ga je ook nog schilderen?


  Natascha
  May 3rd, 2017


  Ja, we wonen nu sinds 3 jaar in dit nieuwbouwhuis en we vinden het toch wel prettig om alles opnieuw een goede opfrisbeurt te geven. Mijn vader is zo lief om daar een dagje vrij voor te nemen, dus binnenkort mag hij aan de slag. We twijfelen nog wel tussen behang op één muur of die muur juist een kleurtje verven. Maar gelukkig heb ik nog even om daar over na te denken.


  MySimplySpecial
  May 3rd, 2017


  Wat lief van je vader! En een leuk vooruitzicht natuurlijk. Succes met kiezen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie