Dagboek: Eerste kerstdiner - My Simply Special
11/12/2019

Dagboek: Eerste kerstdiner

Sinterklaas is weer weg en wij hebben meteen het eerste kerstdiner! Romano en ik voelde ons allebei niet zo lekker, maar we waren gelukkig fit genoeg om wel van een gezellige avond te kunnen genieten. Ook het weekend was gevuld met leuke plannen en ik deel uiteraard mijn foto’s weer met jullie.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Dinsdag werkte ik een deel van de dag en daarna zorgde ik voor de kids. 

Dagboek: Eerste kerstdiner

Ik wilde een foto van Zoey maken en dat wilde Liam ook wel proberen. Dit was het resultaat, dus we moeten nog een beetje oefenen geloof ik. Hihi!

Dagboek: Eerste kerstdiner

Op woensdagochtend gingen we warm ingepakt naar de crèche voor een intakegesprek. Het is nog niet zo ver, maar over een paar weken gaat Zoey ook één dag per week naar de opvang.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Ik geef nog steeds volledig borstvoeding en als ik er niet ben, krijgt Zoey de gekolfde melk die we in de vriezer hebben liggen. Nu kunnen we die melk ook meegeven naar de crèche straks, maar dat is wel een beetje een gedoe. Je moet alles in porties aanleveren met naam en datum erop. Ook moet er een extra voeding meegegeven worden voor het geval dat. Heel logisch allemaal, maar bij Liam kwam het er al snel op neer dat hij op de crèche gewoon kunstvoeding kreeg. Ik weet al niet eens meer waarom, maar dat werkte prima en we willen dat bij Zoey ook gaan doen en we gaan nu vast af en toe zo’n flesje aanbieden zodat ze er aan kan wennen.

Dagboek: Eerste kerstdiner

De rest van de dag was ik aan het werk en Nala zocht een lekker warm plekje op.

Dagboek: Eerste kerstdiner

‘s Avonds ging ik sporten en ik kwam thuis met chocola. Heel logisch, toch? Een tijd geleden heb ik babykleertjes van Liam weggegeven en dit kreeg ik dus nog als bedankje. Niet nodig, maar wel heel lief!

Dagboek: Eerste kerstdiner

Mijn donderdag begon niet zo goed, want ik voelde me flink beroerd. Ik zou ‘s middags op pad gaan voor een zakelijke afspraak, dus ik kolfde maar vast terwijl ik mijn ontbijt at. Daarna dook ik terug in bed. Aan het eind van de ochtend lukt het me gelukkig om me klaar te maken en in de auto te stappen.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Toen ik aan het eind van de middag thuiskwam, bleek Romano inmiddels ook ziek te zijn. Liam was op dat moment (gelukkig) even bij familie, dus ik nam Zoey over en rommelde een beetje in huis. Zo haalde ik de stickers van deze schaaltjes. Ons nieuwe servies is compleet!

Dagboek: Eerste kerstdiner

Ik had helemaal geen zin in eten en Romano nog minder, dus ik koos voor een heel simpele optie. Gelukkig lag er nog soep in de vriezer, dus dat was makkelijk.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Wat ik vrijdag precies deed? Ik weet het al niet meer. Vooral voor de kinderen zorgen en een beetje werken denk ik. Aan het eind van de middag pakte ik alles in en bracht ik Zoey en Liam naar mijn schoonfamilie. Daar haalde Romano mij weer op en samen reden we richting Amsterdam.

Dagboek: Eerste kerstdiner

We gingen namelijk eten met mijn collega’s. Het menu stond vol bijzondere dingen (er werd druk gegoogled naar de onbekende woorden) en we hebben een heel gezellige avond gehad. Onderweg naar huis hebben we Zoey weer opgehaald, maar Liam bleef logeren.

Dagboek: Eerste kerstdiner

De volgende ochtend kreeg ik deze foto, want Liam was met zijn opa op pad.

Dagboek: Eerste kerstdiner

‘s Middags gingen we naar een verjaardag en ons idee was dat Liam zijn middagdutje dan in de auto kon doen. Fail! Hij viel tien minuten voor aankomst in slaap en ik ben dus maar een tijdje in de auto blijven zitten voor we hem wakker maakten. Zo kon hij in elk geval een half uurtje slapen. Nu begint hij zo af en toe zijn middagdutje over te slaan, dus een ramp was het ook niet.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Rond etenstijd waren we weer thuis. Deze foto is lekker onscherp, maar dit soort momentjes met z’n vieren blijf ik bijzonder vinden.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Goedemorgen! De nacht verliep niet ideaal, dus we begonnen de dag vrij rustig. Toch konden we niet al te lang op bed blijven zitten, want er kwam iemand langs voor een foto en interview voor een bijlage van een krant.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Liam en Romano deden ‘s middags allebei een dutje en ik zat met Zoey en Nala op de bank. Ik was eigenlijk van plan wat klusjes te doen, maar koos er voor om maar lekker te blijven zitten. Even knuffelen met m’n meisje.

Dagboek: Eerste kerstdiner

Ik had nieuwe bakken gekocht om wat speelgoed van Liam te organiseren. Nu kunnen we makkelijk een bak pakken met alle klei of de spullen om te kleuren/stempelen/stickers te plakken. Handig!

Dagboek: Eerste kerstdiner

Goedemorgen meisje!

Dagboek: Eerste kerstdiner

Na twee kortere nachten, lukte het van zondag op maandag gelukkig om wat meer slaap te pakken. Dat kwam goed uit, want ik ging een dag naar kantoor.

Staat bij jullie de kerstboom al?Categorieën: Dagboek, My Life6 reacties op “Dagboek: Eerste kerstdiner”

  December 11, 2019

  Hier dit jaar een mini kerstboom want de box staat waar de boom normaal staat.

  Ik kocht vorige week zo’n vakjeskoffertje om kleine knytseldinfen te organiseren super handig


  Sara

  December 11, 2019

  Leuk weer! En herkenbaar moment van een hele planning dat je kleintje in de auto slaapt en het op dat moment juist niet doet 😂. Voor welke krant was het interview? Hier geen kerstboom trouwens, wel staat die bij opa&oma en daar gaan we het vieren 😊


  MySimplySpecial
  December 11th, 2019


  Het Noordhollandsdagblad. Gezellig dat jullie kerst bij familie gaan vieren!  December 11, 2019

  Ooh dat eten van het kerstdiner ziet er prachtig uit! En spannend dat Zoey bijna naar het kinderdagverblijf gaat, weer een mijlpaal! Hihi die foto van Liam met die bos bloemen, te schattig!


  Bo

  December 18, 2019

  Hoi vraagje; ik ben wel benieuwd hoe jij/jullie Het doen met speelgoed in huis.
  Wij hebben bijna alles in de woonkamer staan in speelgoed kasten van de ikea maar ik vind dat ook best rommelig staan dus ben wel benieuwd hoe anderen dat doen


  MySimplySpecial
  December 18th, 2019


  Goede vraag! We hebben nu het meeste speelgoed in een dressoir in de woonkamer en daarnaast staan de grotere items zoals een loopfiets. Nu heeft Liam niet heel veel speelgoed, maar inmiddels begint die kast wel echt te klein te worden. We zijn dus nu aan het kijken hoe we extra bergruimte kunnen maken in de woonkamer. We zijn er nog niet helemaal uit, maar als we wat verder zijn zal ik er wat over delen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie