Dagboek: Eerste prikjes - My Simply Special
26/09/2017

Dagboek: Eerste prikjes

Afgelopen week was het tijd voor de tweede afspraak bij het consultatiebureau en Liams eerste prikjes. Dat vond hij natuurlijk echt niet leuk, maar gelukkig was hij snel weer rustig daarna. En verder? Ik ging voor het eerst weer alleen op pad voor een persevent, we zijn met ‘n drietjes lekker een middagje weggeweest en we zijn op zoek gegaan naar een een nieuwe taakverdeling zodat ik ook iets meer kan slapen.

Maandag

Dagboek: Eerste prikjes

Goedemorgen! Ik probeerde wat mails weg te werken met een wakker en nieuwsgierig mannetje op schoot.

Dagboek: Eerste prikjes

Mijn moeder kwam weer langs en met haar hondje en Liam gingen we een rondje lopen.

Dagboek: Eerste prikjes

Is dit niet schattig?

Dinsdag

Dagboek: Eerste prikjes

Dinsdagochtend ging ik met Liam op pad om wat spullen bij de drogist te halen en een jas naar de stomerij te brengen. Thuis at ik daarna deze lekkere salade als lunch.

Dagboek: Eerste prikjes

Ik verpotte een cactus en zette wat stekjes van mijn pannenkoekenplant in andere potjes. 

Dagboek: Eerste prikjes

Liam sliep wat meer dan normaal, dus ik kon ook aan de slag met een DIY voor hem.

Dagboek: Eerste prikjes

Ik bleek nog wat touw te missen, dus we reden op en neer naar de Praxis.

Dagboek: Eerste prikjes

Yum!

Woensdag

Dagboek: Eerste prikjes

Woensdagmiddag bracht ik Liam naar mijn schoonmoeder en reed ik naar Amsterdam. (Liam achterlaten vond ik wel echt even heel moeilijk!)

Dagboek: Eerste prikjes

Ik was uitgenodigd voor een persevent van HP. Ze hebben een aantal nieuwe printers waarmee je heel makkelijk vanaf bijvoorbeeld je telefoon foto’s kan printen. Vaak laten we foto’s alleen op onze telefoons en laptops staan, maar ze echt in je handen kunnen houden is natuurlijk veel leuker. Of ze ophangen in huis natuurlijk!

Dagboek: Eerste prikjes

Er werd een presentatie gegeven en daarna was het tijd voor taart, kon je foto’s laten maken en meer. Ook kregen we zo’n Envy Photo printer mee naar huis, dus die ben ik nu druk aan het testen.

Dagboek: Eerste prikjes

Na het event haalde ik Liam weer op en ging ik naar huis. Ik had een voeding overgeslagen, dus dan maar even kolven.

Donderdag

Dagboek: Eerste prikjes

Goedemorgen! Tijdens het voeden zag ik dat Liam weer een sok kwijt was. Echt, er zit zoveel verschil tussen merken. Tot nu blijven de sokjes van Noppies en het Kruidvat het beste zitten.

Dagboek: Eerste prikjes

We moesten dus weer met Liam naar het consultatiebureau voor een controle en zijn eerste prikjes. Alles was helemaal goed, alleen Liams hoofdje begint een beetje plat te worden aan de achterkant. Dat hadden we zelf ook al gevoeld en we zijn dus doorgestuurd naar een fysio. We draaien uiteraard z’n hoofdje regelmatig als hij ligt te slapen, maar meestal laat hij dat niet toe of hij ligt binnen twee tellen weer recht. Klein eigenwijsje! Ik ben in elk geval benieuwd wat de fysio voor ons kan doen.

Dagboek: Eerste prikjes

‘s Avonds aten we bij familie van Romano. Die dag vonden namelijk de laatste rituelen plaats voor het overlijden van zijn opa. Liam was toen al heel suf en slaperig door de vaccinaties en later op de avond bleek hij ook koorts te hebben. Gelukkig trok dat ‘s nachts snel weg.

Vrijdag

Dagboek: Eerste prikjes

Vrijdagochtend ging ik met Liam en een vriendin van mij naar een tuincentrum. We wilden allebei naar wat dingen kijken en ik kocht uiteindelijk alleen deze twee en een klein potje. Helaas hadden ze niet het plantje in het formaat dat ik zocht.

Dagboek: Eerste prikjes

Toen Liam daarna een dutje deed, kon ik aan de slag met de DIY waar ik eerder al mee begonnen was. Liam kwam wat onregelmatiger drinken dan normaal, maar verder leek hij niet veel last meer te hebben van de vaccinaties.

Dagboek: Eerste prikjes

Hoi Nala!

Dagboek: Eerste prikjes

‘s Avonds ging Romano met Liam naar zijn ouders en had ik wat tijd voor mezelf. Ik moest wel kolven, maar verder kon ik even mijn eigen ding doen. Romano en ik spraken ook af dat ik de nachtvoeding(en) blijf doen, maar dat Romano de vroege ochtendvoeding over zou nemen. Dan moet ik als ik opsta wel kolven, maar kan ik wat langer slapen. Eens kijken hoe dat bevalt.

Zaterdag

Dagboek: Eerste prikjes

Yes, ik kon echt wat langer slapen en dat voelde goed! En wat ook fijn was, was dat al mijn normale broeken weer passen. Mijn bekken is nog wel wat breder, maar mijn zwangerschapsbroeken kunnen dus eindelijk weggelegd worden.

Dagboek: Eerste prikjes

Na een rustige start vertrokken we om buiten de deur te lunchen en een beetje te winkelen. Het was heerlijk weer en het was fijn om er met z’n drietjes even uit te zijn. ‘s Avonds had Romano plannen en ging ik met Liam langs bij mijn vader.

Zondag

Dagboek: Eerste prikjes

Romano was weer op tijd opgestaan om Liam te voeden en ik sliep voor het eerst in tijden echt uit. Zo fijn! Daarna was het tijd om Liam in bad te doen en kwam er kraamvisite.

Dagboek: Eerste prikjes

De rest van de dag deden we klusjes en zochten we dingen uit voor ons nieuwe huis. Welke ondervloer hebben we nodig? Dat soort dingen. Ook keken we naar onze eigen babyfoto’s en Liam blijkt meer op mij te lijken dan we dachten!

Hebben jullie nog wat leuks gedaan afgelopen week?Categorieën: Dagboek, My Life9 reacties op “Dagboek: Eerste prikjes”
  Christine

  September 26, 2017

  Dus die laatste babyfoto is van jou?! Ik zou juist bij die enalaatste foto zeggen dat Liam daar erg veel van Romano heeft! Nouja, soms kan dat ook écht per houding en dag verschillen..
  Hier ook wekelijks fysio gehad en allerlei oefeningen moeten doen, om te stimuleren dat onze dochter niet steeds terug ging liggen in haar voorkeurshouding hebben we een speciaal zijligkussen aangeschaft. Dat hielp onder andere!


  MySimplySpecial
  September 26th, 2017


  Ja dat ben ik! Wij dachten ook dat hij vooral op Romano leek, maar als we dus naar onze babyfoto’s kijken, heeft hij meer van mij dan we dachten. Maar inderdaad, dat kan nog zo veranderen en als ik hem met mij vergelijk hoe ik er nu uit zie, dan zie ik ook weinig overeenkomsten Een zijligkussen overwegen wij ook inderdaad, maar ik wilde eerst even de afspraak met de fysio afwachten. Is het jullie dochter goedgekomen met haar hoofdje?


  Christine
  September 26th, 2017


  Ha Margot, ik weet niet of je dit op voorhand al wilt weten :$ Maar oefeningen en het zijligkussen waren hier helaas niet afdoende, uiteindelijk moest onze dochter met zes maanden een redressiehelm. Maar zij had ook reflux waardoor veel oefeningen niet konden, het zijligkussen werkte wel uitstekend bij mijn broers zoon! Mijn neefje is bijna 1 en heeft er niets aan overgehouden! O en bij mijn dochter kwam het met de helm uiteindelijk ook goed (maar is wel echt een laatste redmiddel hoor, echt een vreselijk ding in verschillende opzichten al heeft het voor een prachtig ovaal hoofdje gezorgd nu)!


  MySimplySpecial
  September 27th, 2017


  Wat jammer dat dat niet genoeg was bij jullie! Liam heeft gelukkig geen reflux, dus ik hoop dat ik een helmpje wel kan voorkomen. Een zijligkussen hebben we in elk geval inmiddels in huis voor overdag en voor ‘s nachts hebben we weer en ander kussentje voor als hij op z’n rug slaapt. Nu fanatiek met de oefeningen aan de slag en kijken wat er gaat gebeuren…


  Henrieke

  September 26, 2017

  Wat een drukke week heb je alweer gehad! Goed dat je wat gaat doen aan de taakverdeling, maar vind je Liam niet wat jong om hem echt al taken te geven?

  Ik was laatst aan het lezen over voorkeurshoudingen, het zou kunnen helpen om het wiegje/ledikantje soms andersom te zetten. Baby’s schijnen zich graag naar het licht toe te draaien. Hopelijk gaat de fysio helpen!


  MySimplySpecial
  September 26th, 2017


  Haha, nou hij kan best al af en toe de vaatwasser uitruimen toch? Ja klopt, dat las ik ook! Liam lijkt daar alleen helemaal niet op te reageren helaas.  September 26, 2017

  Wat een drukke week! Maar zo lieve foto’s van Liam – ik hoop dat de fysio kan helpen voor zijn hoofdje.


  Annemie

  September 27, 2017

  Hallo Margot,

  Ons zoontje (3,5m ondertussen) heeft ook een afgevlakt hoofdje. De beslissingen in België en Nederland zullen misschien anders zijn, maar bij ons beslissen ze pas op 8m of een helmpje al dan niet nodig is.
  Na alles wat we doen (nu weer 60 extra beurten kinesitherapie erbij, zij-ligkussen, extra tummy time, draagzak ipv buggy,… -> alles waardoor hij minder op zijn hoofdje moet liggen dus en de nekspieren meer moet oefenen) blijkt het zich wat te stabiliseren. Tot ze kunnen rollen, zelfstandiger zitten, kruipen, … kan het verergeren. Nadien zou het sowieso beteren.
  Gewoon erop extra letten en genieten van elkaar, want uiteindelijk is het slechts een tijdelijk cosmetisch probleem
  Geniet van je kleine man, het gaat zo snel allemaal


  MySimplySpecial
  September 27th, 2017


  Onze fysio heeft het niet over een helmpje gehad eigenlijk, maar ik hoop dat te kunnen voorkomen! Hopelijk komt het bij jullie ook gewoon goed en inderdaad het gaat allemaal heel erg snel!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie