Dagboek: EHBO - My Simply Special
16/05/2017

Dagboek: EHBO

Afgelopen week zat vol met afspraken, deadlines en pakketjes die binnen kwamen. Zo ging ik naar Rotterdam voor een heel gezellige high tea en volgende Romano ik een cursus EHBO voor baby’s en kinderen. Een intensieve dag, maar het voelt wel goed om dat gedaan te hebben. Ik hoop nooit iemand te hoeven reanimeren, maar het is fijn om in elk geval een idee te hebben van wat je moet doen als er toch iets gebeurt. Kijken jullie weer mee?

Maandag

Dagboek: EHBO

Maandag zouden er kijkers komen voor het huis waar we nu wonen, dus ik moest de deur uit. Ik besloot naar het tuincentrum te rijden om plantjes voor de babykamer te halen. Deze heb ik niet meegenomen hoor, maar hoe grappig zijn deze mini-ananasjes?

Dagboek: EHBO

De rest van de dag werkte ik aan verschillende blogposts en tussendoor pakte ik als snack verse ananas. Yum!

Dagboek: EHBO

Romano kwam ‘s avonds pas laat thuis door zijn werk, maar nam heel lief iets lekkers mee.

Dinsdag

Dagboek: EHBO

Romano’s auto stond bij de garage en ik had de andere auto nodig. Uiteindelijk heb ik hem naar kantoor gebracht en daar zelf ook een uurtje gezeten. Ik had een Skype-meeting namelijk.

Dagboek: EHBO

Daarna reed ik door naar Rotterdam, waar ik afgesproken had met een andere blogger die ook zwanger is. We zijn ongeveer even ver en hebben al weken leuk contact via Whatsapp. De high tea was heerlijk en we hebben een hele tijd gezellig zitten kletsen.

Dagboek: EHBO

We hadden allebei ook wat (DIY) cadeautjes voor elkaar meegenomen.

Dagboek: EHBO

Onderweg naar huis reed ik langs de Ikea waar ik plankjes kocht voor de babykamer en daarna haalde ik Romano weer op van zijn werk.

Woensdag

Dagboek: EHBO

Woensdag ben ik de hele dag druk bezig geweest voor een klant en daar heb ik geen foto’s van. Tussendoor kwamen er wel pakketjes binnen, zoals deze kleding. Leuke kleren vinden is op dit moment nog best lastig, maar hier zaten gelukkig twee goede items tussen.

Dagboek: EHBO

Dit kwam ook binnen. Ik heb al een oude vorm waarmee je ijsjes kan maken, maar die is heel onhandig. Hopelijk werkt deze beter.

Dagboek: EHBO

‘s Avonds dook ik lekker mijn bed in met een boek, kop thee en wat chocola.

Donderdag 

Dagboek: EHBO

Wat een heerlijk weer! Hier word je toch blij van?

Dagboek: EHBO

Ik werkte de hele dag voor een klant, maar genoot wel van het mooie weer door buiten te lunchen.

Dagboek: EHBO

‘s Avonds was het tijd voor een normale controle bij de verloskundige en alles was gelukkig helemaal in orde. Mooi!

Vrijdag

Dagboek: EHBO

Nog meer pakketjes! De Isofix-basis voor het autostoeltje voor onze baby kwam binnen en ik had ook meteen een pak hydrofiele luiers besteld. Leuk zo met die driehoekjes. In het andere pakketje zitten van die verdelers om een hanggedeelte van een kast op te delen in verschillende maten. 

Dagboek: EHBO

Ik dook de keuken in om aan de slag te gaan met een paar recepten.

Dagboek: EHBO

Eén van die recepten is iets met popcorn en ik kan vast verklappen dat het echt ontzettend lekker was! Uiteraard komt het recept binnenkort online.

Zaterdag

Dagboek: EHBO

Zaterdag ging de wekker weer op tijd en vertrokken Romano en ik naar Amsterdam voor de EHBO cursus. ‘s Ochtends leerden we hoe we baby’s en kinderen van verschillende leeftijden moeten reanimeren, met en zonder AED.

Dagboek: EHBO

Tussendoor kregen we nog dit foldertje met wat nieuwe informatie. Eigenlijk is een hartinfarct bij vrouwen dus heel erg lastig te herkennen. Eén van de andere cursisten vertelde dat zelfs de huisarts van haar moeder niet door had wat er aan de hand was. Gelukkig is dat goed afgelopen.

Dagboek: EHBO

‘s Middags ging het over verschillende soorten wonden, botbreuken, vergiftiging en meer van dat soort dingen. In Nederland is kraanwater de beste manier om een wond te ontsmetten en als je ergens bent met minder schoon water zou dit middeltje op de foto heel goed zijn. Het is blijkbaar verkrijgbaar bij de apotheek, dus dat ga ik maar eens in huis halen.

Dagboek: EHBO

Na een hele dag op een houten stoeltje gezeten te hebben, was ik helemaal kapot. Ik was moe en had behoorlijk wat pijn, dus ‘s avonds ben ik maar vroeg m’n bed in gekropen.

Zondag

Dagboek: EHBO

Zondag was een dag vol klusjes. Ik werkte een paar uur, pakte onze koffer in en maakte het huis klaar voor onze vakantie. (Er komt iemand in ons huis logeren om op Nala te passen, dus dan is het wel zo lief als alles een beetje netjes is, toch?)

Dagboek: EHBO

Ohjah, en ik lakte mijn nagels. Hihi, ik kan mijn teennagels nog net zelf lakken, maar ik ben bang dat dat over een paar weken niet meer gaat lukken.

Hebben jullie wel eens een EHBO cursus gedaan?Categorieën: Dagboek, My LifeEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie