Dagboek: Keuzes - My Simply Special
06/05/2020

Dagboek: Keuzes

Waar doe je goed aan? Wat is nu de beste keuze? Ik vind deze tijd maar lastig. Wij blijven zo veel mogelijk thuis en hebben de kinderen weken lang bij iedereen uit de buurt gehouden. Toch hebben we nu besloten dat ze weer met familieleden mogen knuffelen. De opvang gaat zometeen ook weer open en Liam mist het contact met familie. Bij Zoey merken we dat ze echt weer moet wennen aan andere mensen en omgevingen. Doen we hier goed aan? Ik weet het niet. Het heeft positieve kanten, maar het risico om ziek te worden blijft en dat zal waarschijnlijk nog heel lang zo blijven. Mogen de kinderen het komende jaar dan wel naar de opvang, maar niet bij familie in de buurt komen? Dat leek ons niet echt een optie. Maar goed, ik laat zien wat we deze week allemaal deden!

Dagboek: Keuzes

De box staat nog in de woonkamer, maar is op dit moment meer een speelgoedverzamelplaats dan dat we ‘m echt gebruiken. Zoey wordt bijna altijd meteen boos als je haar er in zet, dus ik doe dat alleen als ik even naar boven moet rennen en haar niet mee kan nemen om de een of andere reden. Ik besloot dinsdag de mobiel maar op te ruimen, want die gebruiken we echt niet meer. Best jammer, want ik blijf ‘m zo schattig vinden! De rest van de dag maakte ik geen foto’s en was ik vooral met de kids bezig.

Dagboek: Keuzes

Woensdag kwam mijn moeder langs en gingen we een stuk wandelen. Niet ver bij ons vandaan zijn ze huizen aan het bouwen en dat is natuurlijk heel interessant voor Liam.

Dagboek: Keuzes

Zoey vindt zo lang in de wagen zitten meestal geen succes, dus op een gegeven moment tover ik dan steeds nieuwe speeltjes uit de tas om haar vrolijk te houden.

Dagboek: Keuzes

Aan het eind van de middag was Romano iets eerder dan verwacht klaar met werken. Dat betekende dat ik nog net even naar het tuincentrum kon voor we gingen eten. Pakketjes wegbrengen en planten halen voor de tuin in een bijna uitgestorven winkel. Prima!

Dagboek: Keuzes

Goedemorgen! Aangezien ze hem weer mochten knuffelen, werd Liam donderdag opgehaald door mijn schoonfamilie. Dat betekende dat ik vooral met Zoey bezig was en samen ruimden we de vaatwasser uit…

Dagboek: Keuzes

…en verschoonden we de bedden.

Dagboek: Keuzes

De discovery basket die ik een tijd geleden maakte is nog steeds een hit!

Dagboek: Keuzes

Zoey’s haar is nu zo lang dat het elke dag wel vastgezet moet worden. Dit keer voegde ik een strikje toe aan haar staartje. Zo schattig!

Dagboek: Keuzes

Voor ik naar bed ging zette ik de broodbakmachine aan, dus de volgende ochtend rook het huis heerlijk toen ik op stond.

Dagboek: Keuzes

Pret met een lege doos! Romano werkte een deel van de dag, dus ik was vooral met deze twee in de weer.

Dagboek: Keuzes

Tussendoor ging ik even snel de tuin in om de gekochte planten een plekje te geven.

Dagboek: Keuzes

‘s Middags zaaiden we kruiden…

Dagboek: Keuzes

…en bakten we koekjes.

Dagboek: Keuzes

Ik wilde daarna snel opruimen, maar Liam wilde helpen. Het resultaat? Hij was een half uur zoet met een afwasborstel, mengkom, ijsscheplepel en water. Top!

Dagboek: Keuzes

Daarna gingen we samen in het zoekboek kijken en nieuwe woorden leren.

Dagboek: Keuzes

‘s Avonds hadden Romano en ik een ‘date night’. In dit geval betekende dat samen eten aan de salontafel nadat de kleintjes naar bed waren gegaan en de hele avond bijpraten. Niet heel spannend, maar wel erg fijn.

Dagboek: Keuzes

Zaterdagochtend sliep ik een beetje uit en daarna dook Romano terug het bed in om ook wat slaap in te halen. Terwijl de kleintjes speelden, probeerde ik aan een post te werken.

Dagboek: Keuzes

Echt, Liam heeft zo veel plezier van deze dozen in combinatie met een paar ballen! Dit keer zaten we er samen een tijd mee te spelen.

Dagboek: Keuzes

Ik werkte aan een patroon voor een nieuw shirtje voor Zoey.

Dagboek: Keuzes

Lief meisje van me.

Dagboek: Keuzes

Zoey ‘hielp’ met het uitzoeken van de was.

Dagboek: Keuzes

Goedemorgen! Ook zondag sliep ik een beetje uit en ging Romano daarna weer naar bed. Lekker gezellig, maar slaap is ook wat waard.

Dagboek: Keuzes

Aan het eind van de middag en nadat de kids in bed lagen, zat ik achter de naaimachine. 

Dagboek: Keuzes

De nieuwe week begon ik met mijn standaard ontbijt.

Dagboek: Keuzes

Samen een appel eten. Ja, onder een dekentje.

Dagboek: Keuzes

We gingen knutselen. Eerst papier in kleine stukjes scheuren…

Dagboek: Keuzes

…en ze daarna een voor een opplakken.

Dagboek: Keuzes

Hihi!

Dagboek: Keuzes

‘s Middags gingen we de tuin in. Voor Liam had ik twee tomatenplantjes gekocht. Hij is gek op komkommer en tomaat, dus het leek me leuk om hem te laten zien hoe ze groeien.

Dagboek: Keuzes

Schommelen!

Dagboek: Keuzes

Aan het eind van de middag was ik een kwartiertje weg om de bestelde boodschappen op te halen. Gek hoe zo’n saaie activiteit ineens een soort uitje wordt in deze rare tijd.

Dagboek: Keuzes

Romano maakte een lekkere misosoep met tofublokjes, paddenstoelen en noedels.

Dagboek: Keuzes

‘s Avonds was ik vooral bezig met klusjes als het repareren van Zoey’s slaapzak.

Hoe doen jullie dat nu met kinderen en familie enzo?Categorieën: Dagboek, My Life7 reacties op “Dagboek: Keuzes”
  Mieke

  May 6, 2020

  Leuke post! Wil je het soep recept online zetten, en komt er bijna weer een Zoey update? Ben benieuwd hoe het gaat, ook met (borst)voeding en (niet) slapen. Bij ons twee struikelblokken/frustratie puntjes met onze 2e van 8 maanden. Vind het daarom altijd leuk om te lezen hoe het bij jullie gaat, soms is het een hele geruststelling dat wij niet de enige zijn die worstelen met dingen (hoewel ik natuurlijk liever heb dat het bij iedereen soepel verloopt, maar dat is een utopie).
  Kinderen, familie bezoek en corona is bij ons helaas heel makkelijk. Omdat we in het buitenland wonen, er geen vluchten gaan en sommige grenzen van de tussenliggende landen dicht zijn, kunnen we niet eens in contact komen met onze familie. Dit is wel de 4e week dat de opvang voor onze oudste open is, en dat gaat prima. Verder komen we met niemand in contact, alles wat we doen is op gepaste afstand.


  MySimplySpecial
  May 6th, 2020


  Ik ga werken aan een receptje voor die soep en toevallig komt er aanstaande maandag een Zoey update. Voeding en slapen zijn hier nog steeds ook uitdagingen (zelf in slaap vallen lukt helemaal niet, flessen worden geweigerd en eten gaat er nauwelijks in) en ik snap helemaal dat herkenning heel fijn is! En dat klinkt ook pittig! Hopelijk komen we met z’n allen goed door deze rare situatie heen.  May 6, 2020

  Hahaha, nou Margot je hoeft geen speelgoed meer te kopen voor de kids, die dozen zijn volgens mij echt een groot succes! En lastig hè al die keuzes wie je wel of niet weer toelaat en hoe groot de kans dan is dat je besmet wordt. Het zal nog wel even duren voordat al die twijfels weg zijn helaas. Ik vind het ook lastig welke contacten ik straks weer kan zien en welke niet en hoe lang dat vol te houden is.
  Ooh en die misosoep die Romano maakte ziet er heerlijk uit! Receptje delen?


  MySimplySpecial
  May 6th, 2020


  Haha ja die dozen zijn zeker een groot succes! Ik zal eens kijken of ik binnenkort foto’s kan maken van de soep en Romano vragen hoe hij dat precies maakt.  May 6, 2020

  Dat van de box herken ik meteen.. Heb onze mobiel te koop gezet hihi


  Lien

  May 11, 2020

  Zomaar bij toeval op deze site beland. Ziet er erg gezellig uit bij jullie! Je doet leuke dingen met de kids!


  MySimplySpecial
  May 11th, 2020


  Welkom! En dankjewel


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie