Dagboek: Kinderfysio - My Simply Special
03/10/2017

Dagboek: Kinderfysio

In mijn dagboek van vorige week vertelde ik al dat Liam een beetje een plat achterhoofdje begon te krijgen en deze week kwam er daarom een kinderfysio langs. Gelukkig is ze ervan overtuigd dat het weer helemaal goed gaat komen en we hebben dus verschillende oefeningen en andere adviezen gekregen. Heel erg fijn natuurlijk en daar ben ik dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Kijk maar mee!

Maandag

Dagboek: Kinderfysio

Hoi kleintje!

Dagboek: Kinderfysio

Als Liam slaapt heb ik even tijd om wat te doen. Dit keer ging ik verder met een DIY.

Dinsdag

Dagboek: Kinderfysio

Ahw! Liam viel in m’n armen in slaap.

Dagboek: Kinderfysio

Ik dook achter mijn laptop en kijk, mijn bureau is echt toe aan een likje verf. Ik denk dat heel vaak, maar tot nu toe ben ik er nog steeds niet mee aan de slag gegaan. Ik moet in elk geval vast eens kijken of ik de juiste kleur witte verf in huis heb of dat ik daar nog naar op zoek moet. 

Dagboek: Kinderfysio

De kinderfysio kwam dus langs. Liam is volgens haar heel ‘compact’ en zijn nekspieren zijn aan de voorkant erg sterk. De achterkant loopt wat achter, ook al leggen we hem wel regelmatig op zijn buik. Ze laat ons zien hoe we hem nog meer op zijn buik kunnen leggen en hoe we omrollen met hem moeten oefenen. Verder is het advies om hem zo min mogelijk op zijn rug te leggen als hij wakker is. Uiteraard vroeg ik haar of een zijligkussen een idee is, maar dit mogen ze officieel gezien dus niet adviseren. Uiteindelijk besluiten Romano en ik er wel een aan te schaffen en die overdag te gebruiken. Dan kunnen we hem gewoon in de gaten houden.

Dagboek: Kinderfysio

Liam sliep al een paar dagen wat onrustiger en ook dinsdag was dat het geval. Hij viel uiteindelijk in mijn armen in slaap na het voeden.

Dagboek: Kinderfysio

Romano haalde dus uit werk meteen een zijligkussen.

Woensdag

Dagboek: Kinderfysio

Ineens lagen er een heleboel kastanjes onder de boom in onze tuin!

Dagboek: Kinderfysio

Ik maakte eindelijk een beginnetje aan de vlog over het laatste stukje van mijn zwangerschap, de bevalling en de eerste tijd met Liam. (Je kan ‘m hier bekijken!)

Dagboek: Kinderfysio

Ik liep met Liam een rondje buiten en haalde mijn jas op bij de stomerij. Het was heerlijk weer, dus daar heb ik echt van genoten. Oh en kijk, we hebben mijn DIY wagenspanner in gebruik genomen!

Dagboek: Kinderfysio

Toen ik weer thuiskwam zag ik deze schattige babykastanjes nog onder de boom liggen.

Dagboek: Kinderfysio

Ik had een heel leuk kussentje op de stoel in de babykamer liggen en die gebruikte ik steeds als ik borstvoeding aan het geven was. Het nadeel? Ik bleef er elke keer in hangen met mijn ring, zo onhandig! Dit keer was ik het zat en ik besloot meteen zelf een ander kussensloopje te maken met wat restjes stof.

Dagboek: Kinderfysio

Deze foto is een beetje onscherp, maar dit is het resultaat. Simpel, maar leuk en hij past bij Liams dekentje.

Donderdag

Dagboek: Kinderfysio

Nala moest naar de dierenarts voor de jaarlijkse controle en vaccinatie. Ze heeft ook wat rare plekjes rond haar oog, maar dit bleek niks ernstigs te zijn. Ze heeft namelijk ook allemaal plekjes op haar lippen en neus en dit zijn een soort moedervlekjes. Waarschijnlijk zullen er steeds meer verschijnen, dus we moeten het wel in de gaten blijven houden.

Dagboek: Kinderfysio

Romano ging met Liam een paar uurtjes de deur uit, dus ik had even tijd voor mezelf. Daar moet ik echt nog aan wennen, want ik kon maar moeilijk ontspannen.

Dagboek: Kinderfysio

Die avond kwam er nog kraamvisite langs en kregen we een kaartje met een lief gedichtje.

Vrijdag

Dagboek: Kinderfysio

Liam was lekker vrolijk na het voeden!

Dagboek: Kinderfysio

Terwijl Liam lekker rondkeek, at ik mijn ontbijt.

Dagboek: Kinderfysio

Ik verzamelde de ongebruikte materialen uit mijn kraampakket, want dit wilde ik inleveren bij een goed doel. (Ik zal er binnenkort meer over vertellen!)

Dagboek: Kinderfysio

In deze boekjes schrijf ik van alles over Liam en aangezien we het idee hadden dat hij in een sprongetje zat, was het tijd om alles weer bij te werken.

Dagboek: Kinderfysio

Lief!

Dagboek: Kinderfysio

Voor Liam wilde ik nog wat truitjes kopen, dus ik ging het centrum in. Uiteindelijk kon ik niks vinden (er worden voor die kleintjes vooral shirtjes verkocht en geen truien) en ook voor mezelf kon ik niet slagen. Oh, en kleding passen als je een kinderwagen bij je hebt? Dat is een uitdaging, want veel pashokjes zijn dus super klein.

Dagboek: Kinderfysio

‘s Avonds ging Romano met een groepje naar zo’n indoor jump-hal. Ik kon niet meedoen in verband met mijn bekken, maar kijken kon natuurlijk wel. Liam vond het allemaal heel interessant.

Dagboek: Kinderfysio

De rest van de groep had al plannen om sushi te gaan eten en wij besloten ook mee te gaan en Liam lekker mee te nemen.

Zaterdag

Dagboek: Kinderfysio

Zaterdag waren we gewoon thuis. Ik werkte aan mijn vlog en Liams haren werden voor het eerst geknipt. (Alleen een beetje bij zijn oortjes.)

Dagboek: Kinderfysio

Multitasken! Borstvoeding geven, lezen en chips eten kan best tegelijk.

Zondag

Dagboek: Kinderfysio

Yes, eindelijk kon ik de vlog afmaken!

Dagboek: Kinderfysio

Ik reed snel op en neer naar Jumbo voor nieuwe luiers. Eens kijken hoe die bevallen. (Maatje 3 alweer, stop de tijd!)

Dagboek: Kinderfysio

Ik was mooi op tijd terug, want ‘s middags kwam er weer kraamvisite langs. Daarna heb ik me nog even nuttig gemaakt en deed ik de administratie. ‘s Avonds keken Romano en ik een serie en waren we druk in de weer met een kleine baby die niet wilde slapen.

Hoe was jullie week? En andere moeders, hoe doen jullie dat met kleding passen als je alleen met je kindje op pad bent ?Categorieën: Dagboek, My Life7 reacties op “Dagboek: Kinderfysio”
  Christine

  October 3, 2017

  Wat fijn dat de fysio er alle vertrouwen in heeft joh!
  Hier precies hetzelfde kussen gehad, herkenbaar dus
  En wat wordtie alweer groot nu z’n eerste haartjes bijgepunt zijn!!
  Dat kussentje van wafeldoek staat heel leuk op die stoel.. zit het ook lekker om borstvoeding te geven? Ik had hier geen fijne stoel, dus wil in de toekomst ook een goeie aanschaffen.. is deze van Ikea een aanrader?
  Herkenbaar probleem: paskamers en de kinderwagen..
  Hier een keer zo’n smalle gang bij de kleine paskamers dat ik de wagen in één hokje had gezet en in een ander hokje om ging kleden met m’n dochter op een dekentje op de grond erbij! Verder hebben veel winkels gelukkig een grotere paskamer voor mindervaliden waar ik dan op wacht. En anders zet ik de wagen ook wel pontificaal voor het pashokje op de rem (maar daar moet dan wel plaats voor zijn)!


  MySimplySpecial
  October 3rd, 2017


  Ik vind die stoel van Ikea echt perfect om borstvoeding in te geven, het is echt mijn favoriete plekje. Met dat kussentje onder m’n arm in combinatie met de leuningen heb je echt goede steun en hij is niet zo laag dat je moeilijk op kan staan ofzo. Paskamers voor mindervaliden, dat is een goede tip! Die ga ik in de gaten houden.


  Christine
  October 4th, 2017


  Dat soort grotere pashokjes voor mindervaliden zijn hier vaak bezet door giechelende tieners die samen gaan passen :$ ach ja, als er geen tussenuren zijn heb je daar ook geen ‘last’ van!
  Bedankt voor je aanbeveling, vind de stoel er namelijk ook stylisch verantwoord uitzien, maar belangrijker is natuurlijk dattie ook lekker zit! Binnenkort zelf even gaan testen


  Marianne

  October 3, 2017

  Onze kleinzoon had ook een plat achterhoofdje en dat is vanzelf helemaal goed gekomen, niets meer van te zien. Je schrikt in eerste instantie wel maar is beslist niet nodig.
  Groetjes, Marianne


  MySimplySpecial
  October 3rd, 2017


  Dankje voor je positieve berichtje!  October 4, 2017

  Wat een knappert is de kleine Liam! Gelukkig was de kinderfysio positief, dat geeft vast veel vertrouwen. Ik vind dat jij er ook echt weer helemaal super uitziet, altijd tot in de puntjes verzorgd, ben daar stiekem wel een klein beetje jaloers op!


  MySimplySpecial
  October 4th, 2017


  Ah dat is lief, zo voelt het voor mij namelijk niet hoor! Ik kom niet verder dan een spijkerbroek met een truitje, m’n haar in een rommelige knot en (een deel van de dagen) wat basic make-up.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie