Dagboek: Kleren maken - My Simply Special
22/04/2020

Dagboek: Kleren maken

Sinds we voornamelijk thuis zitten en ik nauwelijks meer werk voor klanten kan doen, merk ik dat ik behoefte heb om meer creatief bezig te zijn. Inmiddels ben ik lekker aan de slag met het maken van kleren voor Zoey. Ik heb stoffen besteld, ben patronen aan het testen en tekenen en daag mezelf uit om mijn naaimachine beter te leren kennen en items netter af te werken. Met de kids heb ik er niet heel veel tijd voor, maar het is een fijne manier om mijn beetjes me-time in te vullen.

Dagboek: Kleren maken

Zoey in slaap lopen en trainen kan best tegelijk, toch? Ik deed zo’n weerstandsband om mijn benen en ging aan de slag met wat oefeningen.

Dagboek: Kleren maken

Er kwam een bestelling binnen met garen en elastiek voor nieuwe projecten.

Dagboek: Kleren maken

Ik had wat grote dozen bewaard en sneed daar gaten in. Een paar ballen er bij en de kids hadden een hoop plezier!

Dagboek: Kleren maken

‘s Middags was er voor mij wat tijd om even aan mijn blog te werken. Met een paar lekkere paaseitjes erbij.

Dagboek: Kleren maken

Woensdag was ik weer vooral met de kinderen bezig. ‘s Middags lagen ze toevallig tegelijkertijd in bed en kon ik wat nieuwe planten in de potten in de tuin zetten.

Dagboek: Kleren maken

Hij moet nog wat verder gevuld worden, maar ik ben zo blij met ons nieuwe kastje. Hij staat leuk en nu kunnen we vanaf de bank ook makkelijk bij ons drinken.

Dagboek: Kleren maken

We speelden in de tuin en Liam ging de planten water geven. Of nou ja, het kale stuk waar nog nieuwe planten moeten komen.

Dagboek: Kleren maken

‘s Avonds maakte ik een mini-chocoladefondue met verse aardbeien om samen met Romano op te eten.

Dagboek: Kleren maken

De volgende ochtend werd ik om 5 uur wakker. Ik schrok, want ik had Zoey de hele nacht nog niet gehoord en het was dus al ruim zes uur geleden dat ik haar gevoed had. Zo fijn! Al ben ik dus wel even bij haar gaan kijken of alles nog goed ging. Tien minuten later werd ze zelf wakker en wilde ze drinken. Helaas kwam ze de nachten daarna wel weer vaker. Ach ja, dit was al heel prettig.

Dagboek: Kleren maken

Mijn moeder kwam op bezoek. Uiteraard doen we heel voorzichtig en we zijn met de kinderen een flink stuk gaan lopen. Deze foto maakte ik toen ik ergens tegen een muurtje zat te voeden. Tsjah, dat moet ook gebeuren.

Dagboek: Kleren maken

Terwijl Liam een dutje deed, ging ik met Zoey opruimen. Kleren die we niet meer dragen weg doen, inventariseren wat er nodig is voor de zomer, dat soort dingen.

Dagboek: Kleren maken

Dat ziet er gezellig uit, toch?

Dagboek: Kleren maken

Vrijdagochtend verschoonde ik alle bedden. Deze sprei maakte ik een paar jaar terug en inmiddels is hij uitgerekt en te groot geworden. Eigenlijk wil ik een keer een nieuwe maken, maar dat is een flinke klus waar ik nu nog geen zin in heb. Als tussenoplossing haalde ik een stuk van de zijkant los om ‘m in te korten. 

Dagboek: Kleren maken

Ik vind het zo schattig dat Zoey nu echt kan zitten!

Dagboek: Kleren maken

Liam ging zijn fiets ‘maken’.

Dagboek: Kleren maken

Samen schommelen.

Dagboek: Kleren maken

Weekend! Ik was eerst een tijd bezig met klusjes en daarna had ik wat tijd voor mezelf. Ik dook achter de naaimachine en maakte iets voor Zoey’s kamer.

Dagboek: Kleren maken

‘s Middags pakte ik mijn nieuwe lockmachine uit…

Dagboek: Kleren maken

…en bestudeerde de handleiding. Ik had geen tijd meer om ‘m te testen, maar ik ben heel benieuwd!

Dagboek: Kleren maken

Aan het eind van de middag reden we naar Romano’s ouders. Uiteraard bleven we netjes op afstand, maar zo konden we toch een verjaardag vieren en een stukje taart eten.

Dagboek: Kleren maken

‘s Avonds dook ik achter mijn laptop op patronen te zoeken en te bedenken wat voor kleren ik voor Zoey wil maken. En voor mezelf, want ik heb stof liggen die ik wil gebruiken voor een rok.

Dagboek: Kleren maken

Goedemorgen! Liam en Romano sliepen uit en ik speelde beneden met Zoey.

Dagboek: Kleren maken

Ze heeft de plant ontdekt, hoor!

Dagboek: Kleren maken

Samen knuffelen terwijl Liam pap dronk.

Dagboek: Kleren maken

Het verliep allemaal een beetje rommelig, maar gedurende de dag lukte het me om stukje bij beetje een broekje voor Zoey te maken.

Dagboek: Kleren maken

Er wordt hier druk geoefend met staan en lopen!

Dagboek: Kleren maken

Maandagochtend trokken we de puzzels uit de kast.

Dagboek: Kleren maken

Ik had ook wat nieuws voor Liam. Of nou ja, deze raamstickers waren bedoeld voor op vakantie. We hadden eigenlijk in het vliegtuig moeten zitten. Zo jammer dat dat nu niet kan! De stickers vielen gelukkig wel in de smaak.

Dagboek: Kleren maken

Romano werkte en ik zorgde voor de kleintjes. Tijdens zijn pauze ging ik snel langs wat winkels. Dat was lang geleden en nu helemaal niet leuk om te doen, maar ik wilde garen hebben en we hadden wat spullen zoals rompers nodig.

Dagboek: Kleren maken

Etenstijd!

Dagboek: Kleren maken

En nadat de kinderen in slaap waren gevallen, was het voor ons tijd om de tuin te sproeien en schoon te maken. Mijn favoriete bezigheid, maar niet heus.

Hoe gaat het bij jullie? Ik hoop dat jullie deze tijd allemaal een beetje goed en gezond doorkomen!Categorieën: Dagboek, My Life3 reacties op “Dagboek: Kleren maken”

  April 22, 2020

  Wat een leuk overzicht! Ik ben erg benieuwd wat je voor Zoey gaat maken.
  Veel plezier en geniet van het mooie weer.

  Groetjes,
  Renske


  Renske
  April 22nd, 2020


  Trouwens, leuk kastje bij de bank!  April 22, 2020

  Wat fijn dat je weer zo aan het naaien bent geslagen! Ik ben erg benieuwd wat je allemaal gaat maken! Hihi en de kindjes in de doos! Dat kastje in de woonkamer is trouwens echt heel mooi. Leuk om al die kleine veranderingen te zien.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie