Dagboek: Liam begint te lopen - My Simply Special
20/04/2018

Dagboek: Liam begint te lopen

Van fanatiek door de kamer tijgeren naar het liefst de hele dag staan. Inmiddels trekt Liam zich aan alles op (inclusief je kleren) en wordt hij helemaal blij als je je handen uitsteekt zodat hij ze als steun kan gebruiken om zelf te gaan staan. En ja, aan de hand zet hij dan al (nog wat onhandige) stapjes. Tegelijkertijd heeft hij ontdekt hoe hij zelf kan gaan zitten en dat gaat inmiddels zonder dat hij meteen weer omvalt. Ik vind het nog heel onwerkelijk om te zien, maar mijn kleine baby wordt echt een heel mannetje en dat maakt me trots!

Donderdag

Dagboek: Liam begint te lopen

Ik had een thuiswerkdag en begon met het (af)maken van een aantal blogposts. Rond lunchtijd wilde ik onze oude eettafel gaan verven, maar ik ontdekte dat de grondverf niet goed meer was. Gelukkig was de Karwei niet ver weg.

Dagboek: Liam begint te lopen

De eerste laag verf zit er op.

Dagboek: Liam begint te lopen

De rest van de middag ben ik bezig met het bijwerken van de administratie. Dat had ik al te lang niet gedaan, dus het was een aardig klusje.

Dagboek: Liam begint te lopen

‘s Avonds zette Romano en ik onze nieuwe eettafel in elkaar. Omdat ik nog aan het verven was, kreeg hij een tijdelijke plek achter de bank.

Vrijdag

Dagboek: Liam begint te lopen

We begonnen de dag met een flesje.

Dagboek: Liam begint te lopen

Ik heb uiteraard gewoon netjes ontbeten, maar later op de ochtend genoot ik samen met mijn moeder van een lekker taartje terwijl we met Liam speelden.

Dagboek: Liam begint te lopen

Nog een foto van eten, want dit was onze lunch. Ik dacht dat we niks meer in huis hadden, maar dat bleek gelukkig mee te vallen.

Dagboek: Liam begint te lopen

 ‘s Middags werkte ik een beetje en tussendoor speelde ik met Liam en oefenden we met lopen. 

Dagboek: Liam begint te lopen

Kijk nou! Die avond zouden Romano en ik samen een film kijken, maar uiteindelijk is hij last minute vertrokken om bij een huwelijks aanzoek aanwezig te kunnen zijn.

Zaterdag

Dagboek: Liam begint te lopen

We begonnen het weekend zaterdag wel al op tijd, want we wilden met Liam naar de kapper. Voorheen werkten we zijn haar zelf bij, maar het was hoog tijd om er een professional bij te halen. Gelukkig vond Liam het allemaal prima. Toen hij daarna een dutje deed, verzamelden Romano en ik wat ideeën voor de tuin. We hadden eerst een zwarte schutting in gedachten, maar helaas waren niet alle buren het daar mee eens. Het wordt dus een houten schutting met antraciet beton en een paar natuurschermen. Achter in de tuin willen we een schuurtje maken en een overdekt zitgedeelte en daar willen we dan het hout terug laten komen, afgewisseld met donkergrijs geschilderde delen.

Dagboek: Liam begint te lopen

Met dat idee zijn we vervolgens op zoek gegaan naar tegels. Gelukkig konden we al snel een betaalbare optie vinden, dus we zijn weer een stapje verder.

Dagboek: Liam begint te lopen

Na een bezoekje aan de bouwmarkt om gordijnrails te halen en een korte stop thuis om om te kleden, reden we naar Romano’s ouders. Daar konden we namelijk met Romano’s zusjes mee doen met een wijnproeverij. Ik weet heel weinig van wijnen en ik vond het leerzaam, maar het werd ook wel duidelijk dat het een complex wereldje is waar nog veel meer over te leren valt.

Dagboek: Liam begint te lopen

Ons programma was behoorlijk vol, want na de proeverij gingen we nog naar de 18e verjaardag van een van Romano’s nichtjes. Dat was gezellig, maar we maakten het niet te laat zodat we Liam thuis in bed konden leggen.

Zondag

Dagboek: Liam begint te lopen

Goedemorgen! Liam ‘hielp’ me met het opruimen van de schone was.

Dagboek: Liam begint te lopen

Het was een dag vol klusjes (de plannen voor de tuin verder uitwerken bijvoorbeeld) en ‘s middags ging Romano twee uurtjes op pad met Liam. Ik ben toen aan de slag gegaan om van onze oude eettafel een salontafel te maken. Na een paar lagen verf en heel wat uren drogen, kon dat eindelijk.

Maandag

Dagboek: Liam begint te lopen

Ik maakte alleen deze foto. Ik werkte een dag op kantoor en ‘s avonds wilde Liam niet slapen. Dan maar knuffelen terwijl Romano en ik om de beurt aten.

Dinsdag

Dagboek: Liam begint te lopen

De dag begon al vroeg, want onze klein man was al voor zessen wakker. Daarna was hij niet zo vrolijk en heeft hij een paar uur lang heel veel gehuild. De reden? Geen idee en dat maakt dat soort momenten altijd lastig.

Dagboek: Liam begint te lopen

Gelukkig ging het later op de ochtend al beter, al duurde het nog een hele tijd voordat Liam weer wilde slapen. Toen hij toch sliep, kon ik even lunchen aan onze mooie, nieuwe tafel. (En ja, we hebben nog steeds paaseitjes staan. Hihi!)

Dagboek: Liam begint te lopen

Na het dutje wilde ik graag een foto maken met het mijlpaalkaartje “I Can Sit”. Het maken van die foto’s wordt een steeds grotere uitdaging met zo’n bewegelijk mannetje, maar uiteindelijk lukte het. Op deze foto zie je het kaartje niet, maar ik vind ‘m zo ontzettend leuk!

Dagboek: Liam begint te lopen

Daarna gingen we samen op pad. Het was heerlijk weer en ik wilde wat boodschappen doen. Ik kocht onder andere deze haarverf. De laatste jaren liet ik mijn haar af en toe verven bij een kapper, maar ik merk dat ik nu geen zin/tijd heb om een halve dag kwijt te zijn aan zoiets. Maar mijn haarkleur vind ik ook niet zo mooi. Toch vind ik het nog best spannend om echt met de verf aan de slag te gaan. Gaat het goed uitpakken?

Dagboek: Liam begint te lopen

Verder kocht ik een handdoek en theedoek, een zomerslaapzakje en wat broeken voor Liam.

Dagboek: Liam begint te lopen

Ohja, kijk! Dit is hoe onze salontafel er nu uitziet.

Woensdag

Dagboek: Liam begint te lopen

Ik werkte een dag op kantoor en toen ik thuis kwam moest ik wat planten terugzetten in de tuin die bij het afgraven verplaatst waren. Toen ontdekte ik dit geval en ik snapte er niks van. Wij hadden helemaal geen aansluiting aan laten leggen. Uiteindelijk bleek het alleen een kort stukje te zijn dat gebruikt is om een grens aan te geven met de buren.

Dagboek: Liam begint te lopen

De rest van de avond was ik met Liam bezig. Hij is helemaal weg van z’n nieuwe speelgoed!

Hoe was jullie week? Genieten jullie van het mooie weer?Categorieën: Dagboek, My Life2 reacties op “Dagboek: Liam begint te lopen”
  Christine van den Berg

  April 20, 2018

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Je kleintje is dan wel echt baby-af hé?!
  En ik vind je salontafel heel leuk geworden!  April 21, 2018

  Jee wat word hij groot (en knap)
  Heerlijk genieten van dit weer. Wat ik wel lastig vind is wat je ze aan moet trekken. Zeker als ze dan nog wat kuchen of niesen..

  x


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie