Dagboek: Nachtje ziekenhuis - My Simply Special
18/03/2020

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Zo, wat hebben we twee bizarre weken achter de rug! Eerst was Liam ziek en net toen hij beter werd, wist hij mij blijkbaar aan te steken. Het resultaat? Ik werd goed beroerd, viel flauw in de badkamer en moest wegens uitdrogingsverschijnselen 36 uur aan het infuus in het ziekenhuis. Gelukkig ging het toen snel beter, maar voor ik weer helemaal in orde was, ontplofte de hele Corona toestand. Ik vind het allemaal maar onwerkelijk. Vorige week kwam er geen dagboekpost online, dus vandaag heb ik een extra lange editie voor jullie.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

We gaan terug naar dinsdag, twee weken geleden. Romano was de hele dag en avond weg voor werk en ik was thuis met de kids. Voor Liam haalde ik oud speelgoed van mijn broertje van zolder.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Alle poppetjes werden in mijn zak gestopt.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Niet heel fotogeniek, maar wel een lekker en snel hapje.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

We ruimden samen de vaatwasser uit.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Terwijl de kleintjes een dutje deden, dook ik de keuken in. Ik had wat peren die op moesten en maakte daar wat lekkers mee.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Ik vind het fijn om af en toe een grote voorraad luiers te bestellen. Het enige nadeel? Ze stoppen zo veel plastic in die dozen en dat terwijl luiers toch echt niet breekbaar zijn.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Woensdag werkte ik en ‘s avonds ging ik voor het laatst sporten bij de fysio.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Donderdag werkte ik ook en ik begon aan een nieuwe DIY die ik binnenkort zal delen.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Van donderdag op vrijdag nacht werd ik ziek en perziken uit blik zijn dan een van de weinige dingen die ik meestal wel kan eten.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Ik ging nog een uurtje aan de slag om mijn DIY af te maken, maar in de loop van de dag werd ik steeds beroerder en aan het eind van de middag kwam ik mijn bed niet meer uit.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Zaterdag bracht ik ook door in bed.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Zondagochtend viel ik flauw en zijn we voor de zekerheid maar langs gegaan bij de huisartsenpost. Ik werd met wat medicijnen naar huis gestuurd en toen leek het ‘s middags een stuk beter te gaan. Helaas was dat van korte duur, want ‘s avonds ging het zo slecht dat we weer terug konden naar de huisartsenpost. Daar stuurden ze me door naar de spoedeisende hulp waar ik een infuus kreeg en er bloedonderzoek gedaan werd. Uren later was de conclusie dat ze me op wilden nemen, maar dat er geen plek was en we naar aan ander ziekenhuis moesten rijden. Het was een uur of vijf ‘s ochtends voor ik uiteindelijk met een nieuw infuus in een ziekenhuisbed kon proberen te slapen. Om zes uur kwamen ze weer bij me kijken en om acht uur werd er vrolijk gevraagd wat ik wilde ontbijten. Een kort nachtje.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Maandag bracht ik door in het ziekenhuis en al snel werd duidelijk dat ze me nog een nacht wilden houden. 

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Dinsdag mocht ik gelukkig naar huis. Het infuus had enorm geholpen en nu was het een kwestie van rustig aan doen, goed eten en mijn lichaam de tijd geven te herstellen. Ik was in elk geval blij om Liam en Zoey weer te zien!

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Woensdag deed ik heel rustig aan en werden deze prachtige bloemen bezorgd. ‘s Avonds was ik alleen met de kids, maar gelukkig kon mijn moeder helpen.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Het werd hoog tijd om het babynestje op te bergen. Dat voelde wel een beetje gek.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Lief meisje!

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Vrijdag voelde ik me weer behoorlijk mezelf. Ik werd nog wat sneller moe, maar dat was alles. Terwijl de kids speelden, maakte ik de bestekla schoon.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Liam wilde kleuren, maar zegt dan vaak vrij snel “mama doen”. 

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Post! We hadden een nieuwe grasmaaier nodig en Zoey is inmiddels zo groot dat we toe waren aan een tweede Tripp Trapp.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Aan het eind van de middag ging ik voor het eerst in lange tijd even alleen naar buiten. Niks spannends hoor, ik moest alleen pakketjes wegbrengen. We hebben een pakketpunt bij een tuincentrum, dus ik kon mooi een paar tuinhandschoenen halen. Toevallig kwam ik dit mandje tegen, dus die ging mee. Ik zocht namelijk al een hele tijd naar iets leuks voor in de badkamer.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Zo! Liams witte Tripp Trapp bouwde ik om voor Zoey en hij kreeg een nieuwe, zwarte variant.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Liam was aan het hoesten. Ik denk dat hij gewoon verkouden is, maar met de Corona toestand besloot ik zijn temperatuur te checken. Niks aan de hand! Hij wilde er alleen eerst niks van weten, maar uiteindelijk was het apparaatje zo interessant dat hij ‘m niet meer terug wilde geven. Hihi!

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

We brachten een groot deel van de dag door in de tuin. Het was heerlijk weer en de tuin kon wel wat aandacht gebruiken. Gras maaien, snoeien, onkruid wieden, tegels schoonmaken enzovoorts.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Hier wordt ik zo blij van!

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Zondagochtend was Romano met de kids naar beneden gegaan, zodat ik wat langer kon slapen. Toen ik beneden kwam, stonden er pannenkoeken klaar. Yum! Romano wilde ook bijslapen, dus we wisselden om. Hij ging terug naar bed en ik zorgde voor de kids.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Liam vindt het prachtig om pakketjes open te maken en toevallig was er zaterdag iets leuks binnengekomen van Swim Essentials.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Ik mocht namelijk wat items uitzoeken en hoewel ze hele leuke spullen hebben voor volwassenen, heb ik een aantal dingen geselecteerd voor de kleintjes. Als eerste koos ik drie kinder zwembanden. Een dino voor Liam, een flamingo voor Zoey en een gouden zwaan. Verder zat er een setje felroze zwembandjes bij en een baby zwembadje. Voor sommige dingen moet vooral Zoey nog een beetje groeien, maar dat zwembadje gaat deze zomer zeker van pas komen!

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Liam wilde alles uiteraard meteen open maken. Uiteindelijk blies ik de dino op en daar is hij echt een hele tijd zoet mee geweest. Toen ik uitlegde dat het speelgoed was voor in het zwembad wilde hij meteen zijn zwembroek aan gaan doen. Dat zat er nog even niet in, maar ook in huis vermaakte hij zich enorm met z’n zwemband en ook Zoey werd er helemaal vrolijk van.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Oeps! Ik had gezegd dat we één doosje open zouden maken, maar uiteindelijk heb ik toegegeven en ook de zwaan met glitters opgeblazen.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Nu nog even wachten tot we weer naar het zwembad mogen of het zomer wordt…

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Bakken is ook een leuke activiteit om te doen met kids, dus ik maakte met Liam deze appelflappen.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

‘s Middags kwam mijn vader even langs en kreeg ik deze lekkere bonbons…

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

…en Liam dit spelletje. Kennen jullie dit nog? Ik herinner me het nog wel van vroeger. Geen idee of we het thuis hadden, maar ik heb het wel gespeeld.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Maandag was een beetje een gekke dag. Romano en ik werken normaal al deels thuis, maar nu dus helemaal. Verder kunnen de kleintjes niet meer naar de crèche en moeten we per week even kijken of we ergens een dag hulp krijgen van familie. Gelukkig kunnen we ons werk redelijk fexibel indelen, dus met goed overleg en wat passen en meten komt dat wel goed. Het scheelt in elk geval dat Zoey en Liam nog zo jong zijn, dat we niet thuis een lesprogramma door moeten zetten.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Ik werkte in elk geval voor een klant en ‘s middags besloot ik toch op pad te gaan voor boodschappen. Het was twee weken geleden dat we voor het laatst grote boodschappen op hadden gehaald bij de AH. Gebruik maken van het pick up point zat er even niet in nu iedereen aan het hamsteren is, dus ik heb maar gewoon een rondje door de supermarkt gedaan. Een hele lege supermarkt! Het was echt even zoeken en ik kon lang niet alles vinden. Gek hoor! En aangezien ik voor een ruime week spullen wilde halen zoals ik altijd doe, had ik een vrij volle kar. Mensen keken we gewoon raar aan!

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Thuis ging ik weer aan het werk terwijl Zoey heel lief naast me lag te spelen.

Hoe gaat het bij jullie? Moeten jullie thuiswerken, of hebben jullie werk waarbij dat niet kan? En hoe doen jullie het met de kinderen? Ik ben heel benieuwd hoe het de komende tijd gaat lopen.  Categorieën: Dagboek, My Life5 reacties op “Dagboek: Nachtje ziekenhuis”
  Mieke

  March 18, 2020

  Doe je er wel verstandig aan om familie in te schakelen om op te passen de komende tijd? Het advies is zo min mogelijk (fysiek) contact met anderen. Dus óók met familie. Als iedereen zich aan de regels houd verspreid het virus zich langzamer en blijft de capaciteit in de ziekenhuizen hopelijk voldoende.
  Wij werken nu ook thuis met 2 kleintjes, zonder hulp. Zo doet mijn broer het ook, normaal gesproken passen mijn ouders en de schoonouders ieder 1 dag in de week op mijn nichtjes. Maar ook mensen van begin 60 zijn een risico groep (zie Italië waar er voor gekozen is om mensen ouder dan 60 bij gebrek aan capaciteit niet meer te behandelen in de ziekenhuizen!!).
  Denk er alsjeblieft nog eens over na.


  MySimplySpecial
  March 18th, 2020


  Dat is een heel goed punt en iets waar we inderdaad al over aan het praten waren.  March 19, 2020

  Wat een heftig weekje heb je erop zitten zeg. Vervelend dat je naar het ziekenhuis moest. Dat lijkt me wel even schrikken. Gelukkig is het nu weer allemaal beter met je, maar ik kan me voorstellen dat het even niet leuk was.
  Die gouden zwaan is trouwens echt prachtig hihi! Wat leuk dat er zulk gaaf opblaasbaar speelgoed is voor in het zwembad! Och en die foto van die lege schappen… Ik vind het heel heftig hoe hard mensen gaan hamsteren om het Corona virus, terwijl de voedselvoorraad in orde is en er ook mensen zijn die nu mis grijpen. Het is helemaal zuur voor mensen die Nederland nu heel hard aan het helpen zijn of mensen met een kleinere beurs die nu producten mislopen. Bizar wat zo’n virus met mensen kan doen…


  Sara

  March 19, 2020

  Wat een heftig weekje en wat een gekke dingen. Het lijkt me ook zo naar om dan in de nacht weer naar een ander ziekenhuis te moeten! En dat van heel vroeg vrolijk aankloppen voor ontbijt is herkenbaar ;-). Natuurlijk superfijn dat die optie er is en die mensen doen ook hun werk, maar ik had het ook na een zware bevalling, sliepen we net een uurtje en kwamen ze met veel kabaal naar binnen!
  Verder ben ik heel benieuwd hoe de komende weken gaan lopen. Wij spelen veel in de tuin en hebben weinig fysieke contacten. Terwijl we normaal zeker de opa’s en oma’s een paar keer per week zien! Gelukkig is er videobellen  March 19, 2020

  Die extreem lege schappen zullen we nooit gaan vergeten, en wat mega heftig dat je opeens werd opgenomen zeg.. bah! Hopelijk gaat het allemaal snel weer beter. Ik ben benieuwd naar je DIY!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie