Dagboek: Onwerkelijk - My Simply Special
25/03/2020

Dagboek: Onwerkelijk

Vinden jullie de situatie nu ook zo onwerkelijk? Hoe snel kan de hele wereld op z’n kop staan? Ik merk dat ik de laatste weken heel vaak op Nu.nl kijk om op de hoogte te blijven van alles. Inmiddels probeer ik dat niet meer de hele dag door te doen, want ik merk dat ik ook wel onrustig word van de hele situatie. Wij hebben de luxe dat we allemaal gezond zijn en gewoon met ons gezin thuis kunnen blijven. Daar proberen we maar het beste uit te halen. Liam lijkt het allemaal wel fijn te vinden en we hebben tijd om wat klusjes enzo op te pakken. Kijk maar mee.

Dagboek: Onwerkelijk

Goedemorgen! Liam was al klaar met zijn ontbijt, dus hij at rozijntjes terwijl ik een bakje yoghurt met muesli nam.

Dagboek: Onwerkelijk

Daarna bracht ik beide kleintjes naar mijn schoonzus. Dat was de laatste dag dat we hulp hadden, inmiddels zijn de kinderen alle dagen thuis. Onderweg naar huis reed ik langs de supermarkt om brood te halen, want de dag ervoor waren de schappen leeg. 

Dagboek: Onwerkelijk

Samen werken aan de keukentafel.

Dagboek: Onwerkelijk

Later op de dag werkte ik aan een DIY en tussendoor reed ik op en neer om Zoey te voeden. Ze weigert de fles namelijk ineens.

Dagboek: Onwerkelijk

Woensdag begonnen we de dag met het bouwen van hutten…

Dagboek: Onwerkelijk

…en spelen met duplo.

Dagboek: Onwerkelijk

Tussendoor probeerde ik nog een beetje te werken.

Dagboek: Onwerkelijk

Hihi! Ja dat kan wel als alle duplo door de kamer slingert.

Dagboek: Onwerkelijk

Liam doet nog een middagdutje, maar we halen hem wel op tijd uit bed om te voorkomen dat hij ‘s avonds pas laat gaat slapen. Hij heeft dan meestal wat tijd nodig om op gang te komen, dus ik zette de tv voor hem aan.

Dagboek: Onwerkelijk

Daarna gingen we de tuin in. Liam lekker spelen en Zoey bij mij in de draagzak.

Dagboek: Onwerkelijk

Oefenen met eten. Er gaat nog niet veel in, maar interessant is het wel.

Dagboek: Onwerkelijk

Donderdag. De dagen gaan wel meer op elkaar lijken als je de deur niet uit gaat, hè?

Dagboek: Onwerkelijk

We zouden binnenkort voor Zoey een afspraak hebben bij het consultatiebureau. Ze heeft geen prikken nodig, dus we besloten het af te zeggen. 

Dagboek: Onwerkelijk

Lekker knuffelen (voor ik haar in bed legde).

Dagboek: Onwerkelijk

Leuk al dat speelgoed van je broer!

Dagboek: Onwerkelijk

We deden digitaal mee aan een lesje baby yoga.

Dagboek: Onwerkelijk

Vrijdag maakte ik alleen deze foto. We begonnen namelijk aan een poging om Liam zindelijk te krijgen, dus daar waren we drie dagen lang flink zoet mee. Ik zal vast verklappen: het is nog niet gelukt, dus we gaan nu op een relaxtere manier verder en zien wel hoe het loopt.

Dagboek: Onwerkelijk

Het weekend waren we druk met de kids en tussendoor deden we wat klusjes. Ik inventariseerde wat we nog hadden aan verfspullen, want we willen binnenkort een muur in de woonkamer verven. Ook verplaatsten we wat sportspullen naar zolder, zodat we daar de komende tijd kunnen trainen. Al moet ik zeggen dat dat er nog niet van gekomen is. Ik moet echt weer even ergens motivatie vandaan zien te halen.

Dagboek: Onwerkelijk

Zondag ruimde ik ook wat spullen op en ik kwam deze oude foto tegen van de eerste keer dat Romano en ik naar Bali gingen.

Dagboek: Onwerkelijk

Ik draai me even om en ineens zaten Liam en Zoey samen achter de bank. Zo schattig!

Dagboek: Onwerkelijk

Een van de klusjes was het ombouwen van de kinderwagen. De wieg is verleden tijd, ze kan nu in de buggy zitten! Aangezien ik daarvoor toch achter de schotten moest duiken, ruimde ik meteen het wiegje en het wipstoeltje op. Voor mijn gevoel is het pas een maand of vier geleden dat ik die dingen aan het wassen en monteren was en nu is ze er gewoon alweer te groot voor. Hoe dan? Anyway, na het eten gingen we met z’n vieren een frisse neus halen. Het was lekker rustig op straat en Zoey vond haar nieuwe zitje wel leuk.

Dagboek: Onwerkelijk

Boefje!

Dagboek: Onwerkelijk

Maandag werkte Romano en zorgden we voor de kids. Voor mij was het een beetje een gekke dag, want mijn grootste opdracht werd stop gezet. Het bedrijf waar ik de marketing voor deed verleent een service aan voornamelijk airlines. Dat gaat nu niet zo best dus. Ik vermoedde al dat dat er aan zat te komen, maar balen is het wel.

Dagboek: Onwerkelijk

Liam kwam me helpen met schoonmaken. Dat mag!

Dagboek: Onwerkelijk

Aan het eind van de middag werd de klei te voorschijn gehaald. Dat blijft leuk spul.

Hoe gaat het bij jullie? Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn en je draai een beetje vinden in deze gekke tijd.Categorieën: Uncategorized6 reacties op “Dagboek: Onwerkelijk”

  March 25, 2020

  Gekke tijden he. Thuis zitten is niet niks, terwijl het tegelijkertijd ook een luxe is om eindelijk eens klusjes te doen waar je normaal nooit aan toe komt en wat meer rust te pakken dan normaal. Mijn universiteit is ook gesloten en ik moet veel vanuit huis doen. Op zich prima te doen, maar je mist toch het contact met andere mensen. Het zijn bizarre tijden, maar het is belangrijk dan we gewoon de maatregelen opvolgen! Leuke foto’s trouwens van de kindjes! Goed dat jullie zo bezig zijn met oefenen met eten voor Zoey en met de zindelijkheid van Liam. Wat een stappen maken ze opeens!


  Sara

  March 26, 2020

  Jaa echt bizarre tijden! En ook gek om zoveel thuis te zijn. We werken allebei thuis en het lijkt even drukker dan ooit en dat in combinatie met een dreumes van 20 maanden (en zwanger van de 2e), vind ik heel zwaar!
  Ook soms lastig om te bedenken wat we nu weer kunnen doen qua spelletje of speelgoed. Heb je nog leuke
  Tips Voor die leeftijd?


  MySimplySpecial
  March 26th, 2020


  Ik snap best dat je dat zwaar vindt! Zo krijg je nog minder rust terwijl je dat juist nodig hebt. Ik weet even niet goed meer waar Liam op die leeftijd mee speelde. Samen kleien en spelen met ballonnen zijn ideeën. En ik zag ergens dat een kindje een spons en een beetje water kreeg en daarmee auto’s en ander speelgoed ging wassen. Een soort autowasstraat. Dat wil ik met Liam nog gaan proberen.  March 26, 2020

  Wat een prachtige foto van jullie samen in Bali, wauw! En momenteel werk ik nog gewoon dus ik merk er niet heel veel van. Behalve toen ik gisteren in de supermarkt kwam dacht ik oke, allemaal lijntjes, teksten, hesjes; oke AFSTAND! als ik thuis zou komen te zitten dan zou ik mezelf prima vermaken en ook goed kunnen werken, maar momenteel hoef ik daar nog niet aan te denken!


  Mieke

  March 27, 2020

  Ik ben vooral continu kwijt wat voor dag het is. En als ik me moet bedenken wanneer ik iets gedaan heb is dat heel lastig, want alle dagen lijken op elkaar.
  Wat voor manier hebben jullie gebruikt bij Liam voor zindelijkheidstraining? Wij hadden het er begin deze week over voor onze oudste, is nu toch een ideale tijd om te proberen.


  MySimplySpecial
  March 27th, 2020


  Ja dat heb ik ook! We hebben uitgelegd wat we gingen doen en hem ipv een luier een boxer aangetrokken. Regelmatig hem eraan herinneren dat hij moet zeggen als hij naar de wc moet en als hij iets op de wc doet krijgt hij een sticker. Na zoveel stickers een cadeautje. Op dit moment draagt hij toch weer luiers, want hij voelt ‘t nog niet goed genoeg. Over een tijdje doen we een nieuwe poging. Hopelijk lukt het bij jullie. Het is in elk geval een goede tijd om het te proberen als je toch thuis moet zijn.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie