Dagboek: Schilderen & Sinterklaas - My Simply Special
05/12/2017

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Afgelopen week stond vooral in het teken van klussen in huis, maar we zijn wel lekker opgeschoten. We zijn vier dagen bezig geweest en het schilderwerk is inmiddels bijna af! Of nou ja, de muren in elk geval. Fijn is het in elk geval wel! Tussendoor vierden we nog Sinterklaas met mijn familie en uiteraard heb ik weer foto’s gemaakt van mijn activiteiten. Kijken jullie mee?

Maandag

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Mijn week begon met een thuiswerkdagje samen met Liam. Als lunch at ik een lekkere salade en zelfgemaakte naanbroodjes (die ik nog in de vriezer had liggen). Yum!

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

We hebben een mooie collectie schoentjes voor Liam en ik besloot eens te kijken of hij daar al wat van past. Nope, alles is nog te groot.

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Na een drukke dag dook ik ‘s avonds in bed met een kop warme chocolademelk. Met slagroom natuurlijk!

Dinsdag

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Ook dinsdag was ik thuis met dit vrolijke mannetje en tussendoor werkte ik.

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Samen een boekje lezen op de bank. Ik ben vroeger veel voorgelezen en lees zelf ook ontzettend graag, dus ik wil Liam ook veel voor gaan lezen. En het schijnt dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen, dus dat doen we dan maar.

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Ik ging met Liam in de draagdoek aan de slag met een DIY voor een blogpost. Helaas mislukte dat compleet. Dat gebeurt me gelukkig niet vaak, maar jammer was het wel. Zeker omdat ik graag een kerst-DIY online wilde zetten, maar ik ben bang dat dat dit jaar niet meer gaat lukken met alle drukte rondom ons huis. Ach ja, volgend jaar beter.

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Ik moet er trouwens ook echt weer aan wennen dat het minder lang licht is (en op sommige dagen eigenlijk helemaal niet echt licht wordt). Gelukkig heb ik daglichtlampen, waardoor ik toch nog foto’s kan maken.

Woensdag

Woensdag ging ik een paar keer op pad met Liam, maar dat hebben jullie al kunnen zien in de plog van gister.

Donderdag

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Schilderen maar! We zijn de hele dag in ons huis bezig geweest en terwijl Romano schilderde waren mijn moeder en ik bezig met afplakken. Alles klaarmaken zodat er ook echt geschilderd kan worden, kost zoveel tijd!

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

‘s Avonds haalden we Liam weer op bij mijn schoonouders en daar konden we aanschuiven voor het eten. Ideaal! Na een lange dag klussen is het heerlijk om niet nog te moeten koken en te kunnen eten terwijl we wat hulp hebben met Liam. (Thuis eten we vaak om de beurt.)

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

We kregen nog deze lekkere chocoladeletters. Ja, zelfs een voor Liam

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

De chocola bewaarden we nog even, want thuis hadden we nog macarons liggen. Een fijne treat zo tijdens het kolven. (Ze zijn trouwens van de Lild en erg lekker!)

Vrijdag

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Jullie kunnen vast al raden wat er vrijdag op onze planning stond, hè? Jup, klussen in huis. Romano was weer aan het schilderen en ik maakte schoon, verwijderde tape en maakte de vloeren boven en op zolder zo glad en schoon mogelijk zodat de vloer er binnenkort in kan. Een stoffig klusje!

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Georganiseerde chaos!

Zaterdag

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Ook zaterdag waren we weer in het huis bezig en alle muren die wit geschilderd moesten worden waren ‘s middags ook wit. Yes, dat konden we weer afvinken. Aan het eind van de middag doken we onder de douche, haalden we Liam op en reden we naar mijn moeder. De foto is een beetje onscherp, maar we vierden dus Sinterklaas. We trekken tegenwoordig altijd lootjes, dus iedereen koopt voor één iemand een cadeautje en schrijft daar een gedicht bij. Oh, en we krijgen altijd een chocoladeletter van mijn oma. Lief!

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Ik ontving een geheugenkaart voor mijn camera (mijn oude was toe aan vervanging) en ook Liam kreeg een cadeautje.

Zondag

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Goedemorgen! Ik moest Liam verkleden, maar hij had al te veel honger. Dan maar lekker bij mij onder mijn badjas drinken in alleen een romper. Lekker knus.

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Terwijl we met z’n drietjes op bed zaten, kozen we eindelijk een datum voor onze verhuizing. Ja, tussen kerst en oud en nieuw gaan we over!

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Uiteraard waren we verder de hele dag in ons nieuwe huis bezig en dit keer schilderden we samen de lange wand in de woonkamer blauw. Hier waren we nog bezig, maar het eindresultaat is heel gaaf geworden. Of nou ja, de eerste laag zit erop en van de week gaan we de tweede laag doen. (En een derde als dat nodig is, maar ik hoop het niet.)

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

We aten weer bij mijn schoonouders, maar dit keer zorgden wij voor het eten door pizza’s te halen.

Dagboek: Schilderen & Sinterklaas

Thuis ruimden we op, verschoonden we de bedden en vlak voor ik ging slapen haalde ik nog dit lichtsnoer tevoorschijn. Het wordt een kerst tussen de verhuisdozen, dus dit is alles wat ik aan kerstdecoratie ga doen dit jaar. Wel een beetje saai, maar dat komt volgend jaar wel weer.

Hebben jullie Sinterklaas gevierd? En staat de kerstboom al?Categorieën: Dagboek, My Life3 reacties op “Dagboek: Schilderen & Sinterklaas”

  December 5, 2017

  Leuke fotos! En wat gezellig die lampjes rond de trap.


  Laura

  December 5, 2017

  Wat een super mooie kleur blauw in de woonkamer! Zal wel fijn zijn dat het schilderen inmiddels begint op te schieten. En knap hoor, zo druk met een nieuw huis en een kleintje tegelijk. Petje af!


  MySimplySpecial
  December 6th, 2017


  Hihi, ik ben heel blij met alle hulp die we hebben met zowel Liam als het klussen, anders zouden we het niet gered hebben. (En zelfs met de hulp sta ik af en toe op instorten hoor )


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie