Dagboek: Tuin ontwerpen - My Simply Special
30/03/2018

Dagboek: Tuin ontwerpen

Onze tuin is nog een grote bak modder en eigenlijk hadden we nog niet zo veel zin om daarmee aan de slag te gaan. Toch wilde de rest van de straat knopen doorhakken over de schuttingen en moesten we ineens heel snel regelen dat onze tuin afgegraven wordt voor de bouwweg achter het huis weg is. Oeps! Dat betekende dus een hoop regelwerk, overleggen met de buren en eindelijk ons ontwerp voor de tuin af maken. Het zal nog wel even duren voor alles daadwerkelijk echt af is, maar het begin is er. En ja, dat is toch wel fijn!

Donderdag

Dagboek: Tuin ontwerpen

Goedemorgen! Het is eigenlijk nutteloos om Liam sokken aan te trekken, want hij heeft ze binnen no time al weer uit.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ja, onze voortuin is nog een grote chaos. (Als jullie dit lezen is er als het goed is iemand bezig om er iets moois van te maken!)

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ik probeerde een leuke foto te maken met het mijlpaalkaartje voor 8 maanden, maar Liam wilde natuurlijk niet stil liggen. Uiteindelijk heb ik hem maar in z’n stoel gezet.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Samen fruit eten.

Dagboek: Tuin ontwerpen

We hadden een afspraak bij het consultatiebureau en alles was in orde. Meneer groeit netjes en ontwikkelt zich goed. Gelukkig! Het was wel gek om andere ouders met hele jonge baby’s te zien, hoor. Dan voelt het heel raar dat Liam alweer zo groot is. Voor mijn gevoel zat ik daar vorige week nog met zo’n mini-mensje.

Dagboek: Tuin ontwerpen

‘s Middags gingen we op pad en Liam viel al snel in slaap.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ik wilde naar gordijnen kijken, maar ik vond het nog een uitdaging om iets moois te vinden. En dat terwijl er zo ontzettend veel keus is!

Vrijdag

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ik moest heel even iets op mijn laptop doen, dus Liam zat gezellig op schoot.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Daarna brachten we een bezoekje aan onder andere de Hema, want ik was nog steeds op zoek naar gordijnen.

Dagboek: Tuin ontwerpen

‘s Middags kwamen mijn moeder en mijn oma langs en speelden we met Liam. Hij trok zich op aan een poefje en ging zo zelfs even staan!

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ik had ineens heel veel trek in een sushi bowl, dus we bestelden dat voor het eerst. Hier hadden we het overgeheveld naar een normaal kommetje vanuit het plastic bakje waar het in geleverd was, dus heel fraai ziet het er niet meer uit. Ach ja, het was lekker.

Zaterdag

Dagboek: Tuin ontwerpen

Dit is de enige foto die ik maakte, want ik ging met twee vriendinnen naar de sauna. Aan het begin van de avond was ik weer thuis en ‘s avonds deed ik wat klusjes en werkte ik nog een tijdje.

Zondag

Dagboek: Tuin ontwerpen

Goedemorgen! We begonnen de dag op bed en terwijl Liam speelde, bedachten Romano en ik wat we aan planken wilden ophangen achter ons bed. Dit lelijke kladje is daarvan het resultaat. 

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ik wilde Liam dit shirtje aantrekken, maar ik kreeg ‘m met geen mogelijkheid over z’n hoofd. Lekker dan!

Dagboek: Tuin ontwerpen

Mijn oma had vrijdag dit speelgoed meegenomen. Mijn broertje en ik speelden daar vroeger mee en nu is Liam aan de beurt. Ik haalde het door een sopje.

Dagboek: Tuin ontwerpen

‘s Middags gingen we met z’n drietjes op pad om spullen te halen voor die planken in de slaapkamer.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ook reden we meteen door de wasstraat, dat was hard nodig!

Dagboek: Tuin ontwerpen

Thuis ging ik aan de slag met deze stopcontactbeveiligers. Ik had een paar pakjes in huis, maar ik kwam er nog steeds een paar tekort.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Romano maakte verse pizza als avondeten. Yum!

Dagboek: Tuin ontwerpen

Daarna kwamen er wat mensen om spelletjes te spelen en ik ging aan de slag met het maken van een bijzettafeltje.

Maandag

Oeps, ik heb niet één foto van maandag! Ik werkte op kantoor, vervolgens waren we met Liam bezig en ‘s avonds gingen we even bij de buren langs om over de tuinen te overleggen. Zo’n dag is zo om!

Dinsdag

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ook dinsdag werkte ik op kantoor en daarna reed ik langs Jysk om onze nieuwe eettafel op te halen.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Thuis lag er een pakketje op me te wachten met de kussentjes voor Liams stoel.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Na het eten ontdekten we dat de nieuwe tafel flink beschadigd was. Oh, wat baalde ik daarvan! We zijn toen maar snel aan de slag gegaan met het ontwerpen van onze nieuwe tuin. (Ik zal daar binnenkort een keer meer over vertellen.)

Woensdag

Dagboek: Tuin ontwerpen

Ik had een thuiswerkdag terwijl Liam naar de opvang was en ik heb eigenlijk vooral achter mijn laptop gezeten om zoveel mogelijk af te krijgen.

Dagboek: Tuin ontwerpen

Tussendoor maakte ik twee pakketjes open. Dit was de eerste en ik vind het altijd zo leuk als er zoveel aandacht besteed wordt aan hoe iets ingepakt wordt. Een feestje om uit te pakken.

Dagboek: Tuin ontwerpen

In het doosje vond ik twee nieuwe whitening tandpasta’s van Oral-B. Ik ben benieuwd!

Dagboek: Tuin ontwerpen

Het tweede pakket was iets groter, want daarin zaten een heleboel lijsten en posters voor onze slaapkamer. Ik heb nu al zin om alles op te hangen! ‘s Avonds ging ik op bezoek bij mensen verderop in de straat, want daar kwam de halve buurt bij elkaar om over de schuttingen te overleggen. Iedereen wil natuurlijk aan twee kanten hetzelfde en er ware wat verschillende meningen. Wij wilden bijvoorbeeld graag een donkere schutting, terwijl onze buren gewoon hout wilden. Dilemma! Uiteindelijk hadden we niet veel keus en moesten we mee met de rest. Jammer.

Komend weekend moeten we nog wat dingen voor de tuin uitzoeken. Hoe groot moet de schuur worden, tot waar komt de bestrating precies, in welke volgorde moet alles geplaatst worden (eerst tegels of eerst schuur?), waar willen we verlichting en hoe zit het met het afvoeren van water. Werk aan de winkel dus!

Hebben jullie ervaring met het aanleggen van een tuin? Mochten jullie nog goede tips hebben, let me know!Categorieën: Dagboek, My Life1 reactie op “Dagboek: Tuin ontwerpen”

    March 30, 2018

    Sock ons zijn de oplossing tegen afzakkende of het uittrekken van babysokjes:D


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie