Dagboek: Welke dag is het? - My Simply Special
29/07/2020

Dagboek: Welke dag is het?

Hebben jullie nu ook veel vaker dat je echt even goed na moet denken voor je weet welke dag het ook alweer is? Afgelopen week had ik dat heel sterk en het is dat ik de foto’s heb, maar anders had ik ook niet kunnen zeggen wat ik precies op welke dag gedaan had. Ik ben in elk geval aan het klussen geweest, werkte aan DIY’s, moest met Zoey naar het consultatiebureau en reed door de corona-teststraat.

Dagboek: Welke dag is het?

Zoey vind het nu leuk om spullen ergens in te stoppen en er weer uit te halen en dat geldt dus ook voor voor de was.

Dagboek: Welke dag is het?

Dinsdagmiddag moesten we naar het consultatiebureau en kreeg Zoey twee prikken. Ze vond het uiteraard helemaal niet leuk, maar het was al snel weer goed en ze leek er daarna verder geen last van te hebben.

Dagboek: Welke dag is het?

Onderweg naar huis viel ze in slaap. Liam kunnen we in zo’n geval wel verplaatsen, maar Zoey wordt vaak al helemaal wakker als een autodeur open gaat. Ik bleef dus maar een tijdje met haar in de auto zitten. Even lezen terwijl ze een dutje deed, prima. Romano kwam me (via het raam) water brengen.

Dagboek: Welke dag is het?

Vlak voor etenstijd zette ik Liams traktatie klaar en de cadeautjes voor de juffen.

Dagboek: Welke dag is het?

Etenstijd! Ik maakte een salade met een vleesvervanger en aardappeltjes.

Dagboek: Welke dag is het?

Woensdagochtend haalde ik de slingers weg…

Dagboek: Welke dag is het?

…en verder zat ik vooral achter mijn laptop om posts te typen.

Dagboek: Welke dag is het?

Oeps! De donuts van de Lidl blijven lekker.

Dagboek: Welke dag is het?

Aan het eind van de middag had ik wat tijd over en begon ik aan een DIY die ik binnenkort zal delen.

Dagboek: Welke dag is het?

Slaap zacht lief meisje. Na een dag spelen op de opvang zijn de kids altijd extra moe.

vDagboek: Welke dag is het?

Ik wil ook rozijntjes!

Dagboek: Welke dag is het?

Donderdag waren de kids weer vroeg op. Romano gaat dan met ze naar beneden zodat ik nog even kan slapen. Dat lukte dit keer alleen helemaal niet, ik was veel te wakker. Ik ben dus maar gewoon opgestaan zodat Romano nog even terug in bed kon kruipen. Ondertussen kon ik mooi met Liam kleien.

Dagboek: Welke dag is het?

Als Zoey vroeg wakker is, doet ze ook al lekker op tijd een ochtenddutje. Liam wilde graag met z’n nieuwe waterbaan spelen, dus we waren voor 9 uur al buiten te vinden.

Dagboek: Welke dag is het?

Kon ik mooi beginnen met het tapen van de schuur. De voorkant vangt veel zon en de verf was daar heel erg toe aan een nieuwe laag. Later kwam mijn moeder ook langs en dat kwam heel goed uit. Zo konden de kids lekker buiten spelen terwijl mijn moeder ze in de gaten hield en ik het plakken en schuren afmaakte. ‘s Middags kon ik zelfs de eerste laag verf er al opzetten.

Dagboek: Welke dag is het?

Ik haalde boodschappen op bij de AH en daar zat een Donald Duck bij. Dat vond Liam wel leuk!

Dagboek: Welke dag is het?

Toen de kids ‘s avonds sliepen, ging ik weer naar buiten om een tweede laag verf op de schuur te smeren en alles op te ruimen. Ik deed ook de rand van de overkapping en zag toen deze regenboog.

Dagboek: Welke dag is het?

Vrijdag hadden we een extra werkdag (omdat we de week ervoor op vakantie waren) en tussendoor hingen we eindelijk een vlaggenmasthouder op. 

Dagboek: Welke dag is het?

Ik maakte plannen voor Zoey’s herfstgarderobe en legde dit voor jullie vast.

Dagboek: Welke dag is het?

‘s Avonds keken we de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen van Outlander. Pff, niet de gezelligste tv en ik moest daarna echt even wat luchtigs lezen voor ik ging slapen. Ik ben wel benieuwd wat seizoen twee gaat brengen.

Dagboek: Welke dag is het?

Hi! Ik leg altijd ‘s avonds al klaar wat de kinderen de volgende dag aandoen. Ik was echt vergeten dat ik dit shirtje voor Zoey uit had gekozen, dus het was wel toevallig dat ik een matchend shirt bleek te dragen.

Dagboek: Welke dag is het?

‘s Middags waren onverwachts beide kids een paar uur de deur uit, dus ik besloot met een DIY aan de slag te gaan. Ik wilde eigenlijk een jurkje voor mezelf gaan maken, maar ik bleek de stof nog te moeten wassen. Oeps! Ik begon daarom maar aan een slaapzak voor Zoey.

Dagboek: Welke dag is het?

‘s Avonds ging ik weer verder en moest ik een stuk loshalen. Dat hoort er helaas ook bij af en toe.

Dagboek: Welke dag is het?

Toen de slaapzak af was ben ik TV gaan kijken en ondertussen knipte ik een patroon voor een jurkje voor mij uit. Dat is toch wel wat meer werk dan een exemplaar voor Zoey!

Dagboek: Welke dag is het?

Zondagochtend at ik een lekker ontbijtje…

Dagboek: Welke dag is het?

…en haalde ik de box weg. Best gek na ongeveer 3,5 jaar!

Dagboek: Welke dag is het?

Van een restje stof maakte ik een pyjamabroekje voor Zoey…

Dagboek: Welke dag is het?

…en ik bereidde vast haar traktaties voor, voor op de opvang.

Dagboek: Welke dag is het?

Samen spelen. Ze haalt nu niet alleen de ringen van de torens af, ze plaatst ze ook terug.

Dagboek: Welke dag is het?

Liam kreeg een step voor zijn verjaardag en vindt het helemaal leuk dat op een van de verjaardagskaarten een beer met een step staat.

Dagboek: Welke dag is het?

Ik word een deel van de dagen wakker met keelpijn en hoewel dat meestal snel weg is, besloot ik toch maar een test te laten doen. Ik had daar zondagochtend al over gebeld, maar kon pas op maandag terecht. Aangenaam was het niet, maar het ging wel vlot en was allemaal netjes geregeld. (Gister, dinsdagavond werd ik gebeld met het nieuws dat de test gelukkig negatief was.)

Dagboek: Welke dag is het?

De rest van de dag zat ik achter mijn laptop te werken.

Hebben jullie al een keer een coronatest laten doen? En kregen jullie de uitslag snel?Categorieën: Dagboek, My Life6 reacties op “Dagboek: Welke dag is het?”
  Sara

  July 29, 2020

  Herkenbaar van die dagen door elkaar halen! We zijn nu zovaak thuis en met af en toe een extra vrije dag i.p.v. 3 weken achter elkaar vrij (nu maar besloten op te sparen en in te zetten als de baby er is :-), ben ik totaal in de war.
  Vroeger had je ook nog wel dat op zondag alles dicht was qua winkels bijvoorbeeld, maar nu dat ook steeds meer verdwijnt, lijken de dagen nog meer op elkaar.
  Mijn man heeft al 2x een coronatest gedaan. Ik ben zelf een beetje bang geworden door de verhalen, maar gelukkig is het maar eventjes en dan voorbij. Hij moest wel allebei de keren meer dan 4!! Dagen wachten op de uitslag. Vonden wij erg vervelend, omdat we zolang in spanning bleven en voor de zekerheid kids van opvang hielden en apart sliepen.


  MySimplySpecial
  July 29th, 2020


  Aangenaam is de test niet, maar het is wel echt zo over. Wat vervelend dat jullie zo lang moesten wachten! Ik las er online al meer verhalen over inderdaad. Heel frustrerend, want alles moet op pauze gezet worden. Hopelijk hoeven jullie je voorlopig niet meer te laten testen.  July 29, 2020

  Brrr, wat spannend dat je een coronatest ging doen, gelukkig is het vals alarm, maar ik kan me toch voorstellen dat je even schrikt als je opeens niet helemaal gezond wakker wordt.
  Die salade ziet er trouwens heerlijk uit en wat zijn de kinderen lief samen aan het spelen! Leuk weekje weer.


  MySimplySpecial
  July 29th, 2020


  Ik was niet echt ziek, maar je denkt toch minder snel dat het wel gewoon een verkoudheid is. Ben blij als we dit allemaal een beetje achter de rug hebben.


  Maaike

  July 29, 2020

  Ik moest zo lachen over je verhaal in de auto, dat heb ik gisteren ook nog gedaan (uiteindelijk geluncht in de auto haha). Onze dochter is 1,5 week jonger dan Zoey en zij is ook echt niet over te leggen in bed als ze in slaap valt in de auto. Ook al heeft ze maar 5 minuten geslapen in de auto…
  Leuk dagboek weer, altijd leuk om te lezen


  MySimplySpecial
  July 29th, 2020


  Hihi, je moet wat dan he?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie