Date Night: Loetje - My Simply Special
19/10/2016

Date Night: Loetje

In deze rubriek deel ik leuke ideeën voor een ‘Date Night’. Regelmatig iets leuks ondernemen met je vriend of vriendin is belangrijk als je je relatie leuk wil houden. Heb je geen vriend of vriendin? Veel Date Night activiteiten kan je ook gewoon ondernemen met vriendinnen! Vandaag deel ik een idee voor als je trek hebt in een lekker biefstukje!

Date Night: Loetje

Ik heb onder een steen geleefd. Ja, ik geef het toe! Via mijn mediabureau ontdekte ik het restaurant Loetje en toen bleek dat toch wel een begrip te zijn. Nu zijn er vast meer mensen die de biefstukjes van Loetje nog niet ontdekt hebben, en die moet je toch echt een keer proberen. Dus ja, vandaar dat ik er toch wat aandacht aan wil besteden.

Oke, Loetje dus. Loetje heeft inmiddels tien restaurants in onder andere Amsterdam, Laren, Bergen, Amstelveen en Utrecht. Elke vestiging ziet er anders uit en heeft z’n eigen sfeer. Maargoed, het gaat natuurlijk om het eten. Loetje heeft genoeg opties op de menukaart staan, maar staat vooral bekend om de biefstuk. Er is een normale variant met lekker veel jus en ook de pittigere ‘Bali’ variant is populair. Om je maaltijd compleet te maken kan je er zelf verschillende bijgerechten bijbestellen.

Date Night: Loetje

Ik heb er inmiddels drie keer gegeten en heb zo mijn favorieten. Zelf ga ik het liefst voor de normale biefstuk want de jus doet me denken aan hoe mijn oma vroeger biefstukjes maakte. En het leuke is dat je er ook droge boterhammen bij kan vragen. (Dat staat niet op de kaart.) Bij mijn opa en oma was het een soort traditie om na de biefstuk nog een witte boterham met jus te eten. Zo ongezond maar zooo lekker! En dat kan dus ook bij Loetje! Verder is de patat echt erg lekker (1 portie is genoeg voor 2 of 3 personen) en ook de salade is lekker en goed gevuld. Oh, en je kan er appelmoes bij bestellen. (Ook als volwassene.) Romano keek me heel raar aan toen ik dat laatst deed, maar ik vind dat nou eenmaal lekker.

Date Night: Loetje

Van de toetjes kan ik de ‘sticky toffee’ aanraden. Dit taartje ziet eruit alsof het gemaakt is van chocola, maar als ik me niet vergis worden er dadels voor gebruikt. Dat klink misschien een beetje gezond, maar dit is echt een traktatie. De chocolademousse is trouwens ook erg lekker en beide toetjes zijn zo groot en vullend dat je ze prima kan delen. (En samen een toetje delen is best een beetje romantisch toch?)

Zoals ik al zei is Loetje een begrip aan het worden en dat betekent dat het er heel druk kan zijn. Echt heel druk. Ga je er spontaan heen? Reken er dan op dat je echt nog een tijd moet wachten aan de bar. Ik kan het dus zeker aanraden om ruim (minstens een week) van te voren te reserveren, of om heel vroeg te gaan.

Hebben jullie al eens bij Loetje gegeten?Categorieën: Date, To Do1 reactie op “Date Night: Loetje”

    November 6, 2016

    Ik ben dus verzot op de biefstuk Bali van Loetje! Jammer genoeg zitten alle (tien) restaurants op minimaal anderhalf uur rijden bij mij vandaag Maar oh, wat kunnen ze daar een goed biefstukje bakken.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie