Date Night: Samen koken - My Simply Special
14/03/2015

Date Night: Samen koken

In deze rubriek deel ik leuke ideeën voor een ‘Date Night’. Regelmatig iets leuks ondernemen met je vriend of vriendin is belangrijk als je je relatie leuk wil houden. Heb je geen vriend of vriendin? Veel Date Night activiteiten kan je ook gewoon ondernemen met vriendinnen! Vandaag deel ik een idee voor als je op een doordeweekse dag toch samen wat wil ondernemen.

Date Night: Samen koken

Vrijdag en zaterdag worden meestal gezien als de avonden om iets te ondernemen. Maar waarom zou je niet op een gewone doordeweekse dag wat quality time inplannen? Je kan bijvoorbeeld samen de keuken induiken en een lekkere maaltijd op tafel zetten, waar je dan heerlijk van kan genieten terwijl je kletst. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om samen een gerecht te maken dat jullie vaker eten, maar nog leuker is het om eens iets nieuws te proberen.

Date Night: Samen koken

Heb je nou geen tijd om eens door wat kookboeken te bladeren, iets nieuws uit te zoeken en boodschappen te doen? Dan kan je ook wat online bestellen. Op de website van Marley Spoon vind je elke week zeven nieuwe recepten en daar zitten gerechten tussen met vis of vlees, maar er zijn ook altijd vegetarische opties. Kies een gerecht uit dat je lekker lijkt, selecteer het aantal personen waarmee je gaat eten en kies de bezorgdatum en -tijd (‘s avonds kan ook). Je ontvangt een doos thuis met daarin alle ingrediënten en een duidelijk recept met foto’s. De ingrediënten zijn vers en lokaal en nog een dag of vier houdbaar.

Date Night: Samen koken

Het bestellen van maaltijden via Marley Spoon is een leuke manier om eens iets nieuws te proberen. Andere combinaties, nieuwe ingrediënten en bijzondere smaken. Heb je bijvoorbeeld wel eens pastinaak gegeten? Ik tot voor kort nog niet, maar sinds ik het via Marley Spoon geprobeerd heb haal ik het regelmatig in huis. Heerlijk!

Date Night: Samen koken

Dus, kies eens een nieuw gerecht uit, ga gezellig samen koken en geniet daarna van een lekkere maaltijd en een goed gesprek! Wil je er echt een romantische avond van maken? Dek de tafel dan mooi, steek wat kaarsen aan, zet fijne muziek op en kijk na het eten een leuke film.

Date Night: Samen koken

Koken jullie wel een samen en proberen jullie vaak nieuwe gerechten?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: Date, To Do
Tags:8 reacties op “Date Night: Samen koken”

  March 14, 2015

  Dat ziet er lekker uit! Ik kook vooral vaak met bijvoorbeeld m’n broer en zussen. We mogen graag experimenteren met eten, haha.  March 14, 2015

  Samen koken? Dat word een hell. We hebben nooit ruzie, maar zodra we samen in de keuken staan gaat het verkeerd. Daarom kook ik altijd en experimenteer ik graag. Maar wel alleen hihi.


  MySimplySpecial
  March 14th, 2015


  Haha, nee dan lijkt dit me geen goed idee voor jullie  March 14, 2015

  Ik vind het fijner om mijn vriend zijn kooksels gewoon op te eten onze keuken is trouwens inieminie, we kunnen er amper met twee in! Soms snij ik wel groenten enzo en kookt hij, dat is wel gezellig  March 14, 2015

  Wat een leuk idee!  March 14, 2015

  Wat een leuk idee voor een date night! Misschien binnenkort maar eens uitproberen ; )  March 14, 2015

  Wat een leuk idee deze rubriek! Ik vind het erg leuk om met mijn vriend te koken dus misschien ga ik dit gerecht wel een keer maken  March 14, 2015

  Super leuk artikel! En ik kook echt vaak samen met m’n vriend xx


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie