Date Night: Weekendje Gent - My Simply Special
12/09/2015

Date Night: Weekendje Gent

In deze rubriek deel ik leuke ideeën voor een ‘Date Night’. Regelmatig iets leuks ondernemen met je vriend of vriendin is belangrijk als je je relatie leuk wil houden. Heb je geen vriend of vriendin? Veel Date Night activiteiten kan je ook gewoon ondernemen met vriendinnen! Vandaag deel ik een idee voor als je iets langer samen op pad wil dan een avondje.

Date Night: Weekendje Gent

Samen een weekendje weg gaan vind ik heerlijk! Het is niet al te moeilijk te plannen en je bent er toch echt even tussenuit. Natuurlijk kan je naar een leuke stad vliegen, maar je kan er ook voor kiezen om iets dichterbij te blijven. Wil je wel Nederland uit? Dan zijn Antwerpen, Brugge en Gent aanraders. Zie je Gent wel zitten? Dit zijn mijn tips voor een heerlijk weekend.

Date Night: Weekendje Gent

Slapen

Zoek je een betaalbaar hotel midden in het centrum? Het Ibis hotel “Gent Centrum St Baafs Kathedraal” ligt, jawel, naast de Sint-Baafskathedraal en hiervandaan kan je overal makkelijk heen lopen. De kamers zijn vrij klein, maar het bed is heerlijk en de douche ook. (Heel belangrijk na een dag lopen!) Verder is het personeel vriendelijk en het Wi-Fi snel en gratis. Ja, dit hotel zou ik zo nog een keer boeken.

Parkeren

In het oude centrum van Gent kom je niet veel auto’s tegen, maar er zijn wel aan paar grote garages. Heb je geen zin om daar een hoop geld uit te geven? Parkeer je auto dan op één van de P+R locaties en een tram brengt je in een minuut of 20 naar het centrum.

Date Night: Weekendje Gent

Eten

Toen ik een lijstje maakte met wat ik graag wilde doen in Gent stonden daar voornamelijk dingen op die met eten te maken hadden. Uiteindelijk hebben we niet alles gedaan (veel dingen zijn duur!) maar dit zijn aanraders:

Date Night: Weekendje Gent

Voor een lekkere en betaalbare lunch ga je naar sandwichbar LKKR. De broodjes smaken goed en zijn betaalbaar, en de lemon & lemongrass limonade is een aanrader.

Date Night: Weekendje Gent

Heb je trek in iets zoets? Ga dan een taartje eten bij Julie’s House. Er is ontzettend veel keuze en de taart van witte chocola en speculaas is zeker een aanrader. Oh, en de rocky road van witte chocolade is geweldig! Bij Julie’s kan je ook uitgebreid ontbijten, maar reserveer dan wel ruim van te voren want het is een populair plekje.

Date Night: Weekendje Gent

Het vinden van een restaurant waar je betaalbaar uit eten kan gaan is nog best een uitdaging, maar met behulp van TripAdvisor kwamen we terecht bij ‘t Klokhuys. De kaart is niet heel erg spannend, maar de steak (met pepersaus) was erg goed!

Date Night: Weekendje Gent

Heb je zin in een goede burger als lunch of diner? Ga dan eens langs bij Ellis Gourmet Burger. Deze kleine keten ontdekte we een jaar geleden al in Antwerpen en we konden ons de lekkere burgers nog zo goed herinneren dat we ook in Gent in dit leuk ingerichte restaurant gingen eten. Heb je dorst? Bestel er dan een pitcher met aardbeienlimonade bij! (Er zit blijkbaar ook een vestiging in Rotterdam en één in Amsterdam!)

Date Night: Weekendje Gent

Doen

Het centrum van Gent is klein dus persoonlijk zou ik aanraden om gewoon lekker te gaan lopen, want zo kom je al snel langs de meeste bezienswaardigheden. Wandel langs de Sint-Baafskathedraal, het Belfort, het stadhuis met de markthal ervoor en de Sint-Niklaaskerk. Ja deze liggen allemaal op een rijtje.

Date Night: Weekendje Gent

Als je een stukje verder loopt kom je vanzelf de Sint-Michielsbrug tegen en rechts zie je dan de schattige panden aan de Korenlei en Graslei. Wandel daarna richting het Patershol en verken de kleine straatjes. Als je vervolgens weer een beetje in de richting van de Sint-Baafskathedraal loopt kom je vanzelf langs nog meer leuke straatjes en pleinen.

Date Night: Weekendje Gent

Wil je winkelen? Dan kan je naar de Veldstraat lopen. Hier zitten de grootste winkels en als je de straatjes hieromheen verkent kom je ook de kleinere zaakjes tegen.

Date Night: Weekendje Gent

In het weekend zijn er verschillende markten in Gent en als je van dieren houdt kan je op zondagochtend eens naar de Oude Beestenmarkt lopen. Hier vind je onder andere vogels, vissen en knaagdieren.

Zijn jullie al eens in Gent geweest?Categorieën: Date, To Do, Travel5 reacties op “Date Night: Weekendje Gent”

  September 12, 2015

  Alles ziet er fantastisch uit! Ik ben nog nooit in Gent geweest, maar het lijkt me prachtig!  September 12, 2015

  Oh dat ziet er echt heel leuk en gezellig uit! En het eten ook heerlijk. Ik zou best nog wel eens een weekendje naar Gent willen ja!  September 12, 2015

  Ziet er daar gezellig uit  September 12, 2015

  Leuk! Ik ben vorig jaar in Gent geweest en vol heimwee – want het was zo leuk – lees ik je blog Het centrum heeft genoeg leuke winkels om goed te shoppen maar is inderdaad lekker klein en overzichtelijk.

  En omdat het zo mooi weer was toen wij er waren, hebben we heel veel op het terras gezeten. Die zijn er genoeg! In Gent is het echt net alsof je ver in het buitenland bent, ze weten daar wel wat het goede leven is!  September 24, 2015

  Oh, maar Brussel heeft ook veel mooie plekjes hoor! Is minstens zo interessant als Antwerpen, Brugge of Gent als je weet waar je moet zijn. En er is ook een Ellis Gourmet Burger


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie